Политик от ДПС: Не съм ремонтирал пътя до Своге

28 Август, 2018 17:30
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2398
Автор: Венцислав Михайлов

Отсечката от пътя, на която се случи злополучният инцидент е реконструирана от „Трейс Холд Груп“ АД, който е водещ партньор в Обединение „ТРЕЙС СВОГЕ“. Като водещ партньор, съгласно Договор за споразумение, “Трейс Холд Груп” АД е извършвала кореспондеция с АПИ, а ръководител на обекта е г-н Бисер Иванов – представител на Обединението. Това заявява в официална позиция Цветан Цветанов, управител на фирма на „Мегаинвест - холд“ АД.

Антикорупционният фонд обяви, че дружеството “Мегаинвест-холд” ЕООД е извършвало полагането на асфалтовия износващ слой при рехабилитацията на път II-16 в участъка край Своге. Фирмата е част от обединението “Трейс Своге” ДЗЗД с 40%, а водещ участник е "Трейс Груп" АД.

От своя страна Цветан Цветанов обаче уточни, че не е изпълнител, подизпълнител и партньор в реконструкцията на визираната пътна отсечка – нито пряко с компанията, която притежава и управлява, нито чрез изпълнители (общи работници), нито чрез своя техника.

Припомняме, че полиция и жандармерия заедно с разследващите влязоха в базата на „Мегаинвест -холд” в Дупница.

Проверките на документацията продължиха и в офиса в центъра на града.

"Това е посещение за приемане на документи от търговско дружество, които е необходимо ние да анализираме. Ние сме приключили, всичко, което е необходимо, сме приобщили", заяви следователят Бисерка Стоянова.

Вчера разследващи и жандармерия влязоха и в „Трейс груп”, като изнесоха документация при пълното съдействие на фирмата, ремонтирала пътя край Своге.

Ето и цялата позиция на „Мегаинвест-холд“:

гр. Дупница 2600, ул.”Самоковско шосе” No 38, тел./факс: 0701/51209, e-mail: ppd dupnitza@abv.bg

Право на отговор

Във връзка с медийните публикации от последните дни, в които некоректно се замесва Името на фирмата, която управлявам и на която съм собственик, с отговорност по изпълнението на проект, обхващащ отсечката от пътя, на който се случи злощастният инцинидент, при който загинаха и пострадаха много хора, правя следното уточнение:

Аз, Цветан Славейков Цветанов, в качеството си на Управител на “Мегаинвест-холд” ЕООД не съм изпълнител, подизпълнител и партньор в реконструкцията на визираната Пътна отсечка – нито пряко с компанията, която притежавам и управлявам, нито чрез Изпълнители (общи работници), нито чрез своя техника.

Горното бе констатирано и при направената проверка от компетентните органи днес.

Отсечката от пътя, на която се случи злополучният инцидент е реконструирана от „Трейс Холд Груп“ АД, които е водещ партньор в Обединение „ТРЕЙС СВОГЕ“. Като водещ партньор, съгласно Договор за споразумение, “Трейс Холд Груп” АД е извършвала кореспондеция с АПИ, а ръководител на обекта е г-н Бисер Иванов – представител на Обединението.

По отношение на изпълнявания от “Мегаинвест-холд” ЕООД рехабилититан участък, още веднъж подчертавам, че той е изпълнен изцяло по стандартите и изискванията, приет с приемателна комисия, издаден Акт 16 и Удостоверение за добро изпълнение.

Възползвайки се от правото си на отговор, в името на запазване на доброто си име и репутация на управляваната от мен компания, моля това уточнение да бъде публикувано в медията Ви.

Вярвам, че обективността и прецизността на информацията, с която боравят медиите е от Изключително значение за установяване на обективната истина.

ИН:

Цветан Сл. Цветанов

Управител на “Мегаилвес тарифод

Вител |


* Позицията на компанията е публикувана без редакторска намеса