28 Август, 2018 19:04 2 204 4

Те още нямат нужда от правителство

  • северна ирландия-
  • кабинет-
  • правителство

Северна Ирландия изравни световния рекорд на Белгия за най-дълъг период без кабинет в мирно време 

Те още нямат нужда от правителство - 1

Северна Ирландия изравни световния рекорд за най-дълъг период без правителство в мирно време, съобщи АP.

Днес се навършват 589 дни, откакто правителството на тази област в Обединеното кралство се разпадна заради спорове около проект за зелена енергия. Разривът скоро се увеличи до по-широки културни и политически въпроси, по които цари раздор между юнионисти и националисти. Опитите за възстановяване на правителството не дадоха резултат.

Белгия изкара 589 дни без излъчено чрез избори правителство в периода 2010-2011 г.

Заради това активисти използваха в социалните мрежи хаштага #WeDeserveBetter (Заслужаваме нещо по-добро) с призив към Демократичната юнионистка партия и партията "Шин фейн" да съставят правителство. Те планират протести в няколко града тази вечер.

От разпадането на правителствената коалиция през януари 2017 г. областта е управлявана от чиновници, а основните разходи и политически решения се отлагат. Британското правителство одобри бюджета на Северна Ирландия, но устоя на натиска да поеме пряк контрол върху областта.

Политическата криза остави 1,8 милиона души без правителство и заплашва споразумението за поделяне на властта между двете партии, ключово постижение мирното споразумение от 1998 г., сложило край на десетилетия насилие и кръвопролития в Северна Ирландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    26 2 Отговор
    То май ще излезе ,че без правителство и политици държавите функционират по-добре...
  • 2 Аз съм

    16 2 Отговор
    Твърдо съм за
  • 3 Оутпут

    13 1 Отговор
    Бойко, Корни, Карадъйъ, .... четохте ли? Ние също нямаме нужда от ЛАПАЧИ на хранилка. Всички вън! Тъкмо ще си оправим без вас доходите, пенсиите и за бонус ще купим един самолетоносач на моряците ни да не плават с надуваеми лодки и летците да не ходят пеша. Не щем ви пътищаъа танкови полигони! Нещем ви и парламента с лапачи.
  • 4 onq s konq

    1 0 Отговор
    Еееее коги и при нас такъв късмет ...
Новини по държави: