Last news in Fakti

28 Август, 2018 21:11 12 918 56

Обрат: Свидетели топят шофьора на буса за катастрофата

  • своге-
  • автобус-
  • катастрофа

Водачът на рейса не гледал пътя напред, главата му била обърната към човека до него, а на шосето не е имало локви, твърдят хората, чиито коли бяха пометени.

Следователи от Националната следствена служба ще опитат да сглобят пъзела на трагедията край Своге. Шофьорът вече е изписан от болницата и е приведен в ареста на следствието.

Първите разпитани са преките свидетели, които са имали почти челен сблъсък с автобуса. Две коли са ударени преди автобусът да полети в дерето.

Йордан си спомня още, че шофьорът на автобуса не гледал пътя напред. Главата му била обърната към човека до него.

„Нацели ме в задната дясна врата, докато синът ми спеше на задната седалка. Ако аз бях избегнал удара, момчето зад мен нямаше да е живо”, казва Йордан.

Николай е категоричен, че живее втори живот. Казва още, че в момента на инцидента на пътя не е имало локви. „Валеше, но слабо”, спомня си Николай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питам

    64 6 Отговор
    На кого да вярва човек?

    Коментиран от #3, #56

  • 2 дядо Гошо

    109 2 Отговор
    В България,в съда който лъже най добре,той печели.
  • 3 Вярващ

    36 5 Отговор

    До коментар #1 от "Питам":

    На Господ... Но не вярвам да ти помогне.
  • 4 българче

    76 12 Отговор
    Не знам тоя маамун кво си спомня но БТВ НАПРАВИХА ЕКСПЕРИМЕНТ. В сухо време, с 40км/ч, автобус със същите размери управляван от професионалист ВЛИЗА В НАСРЕЩНОТО ДВИЖЕНИЕ с около 20 см. Така че, по- добре да не си спомня, щото няма с какво!
  • 5 Мислещ

    91 16 Отговор
    Ъъ, само на мен ли нещо нр ми ср връзва? Кск в таксеа ситуация имаш време да разгледаш какво прсеи шофьорат нс удрящото те.превозно средство, и то удрящо те отзад (Поне така се рсзбира)? Май "топене" е точната дума.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 куку руку ку

    118 12 Отговор
    Аз като си карам колата и виждам всеки шофьор накъде гледа и с кого си хортува. А бе хора изживявал съм подобно нещо. В такъв случай не знаеш сам накъде си гледал. Камо ли другите. Тука върви як театър.

    Коментиран от #9, #11

  • 8 gost

    134 10 Отговор
    Нагласена работа. Три дена им трябваха да ги накарат да ревят в един глас, че шофьора е виновен. Това беше ясно след като тахошайбата от 41км/ч в първите минути мина 50-ката за 24 часа. Скапана държава - ще обвинят шофьора и всичко ще приключи..........
  • 9 ддрт55

    90 8 Отговор

    До коментар #7 от "куку руку ку":

    Театрото е пълно. Ама и тримата го докараха като топ изпълнение от народния театър и то само след 3 дни репетиции какво да кажат и кого да натопят.
  • 10 Бат Вальо

    26 81 Отговор

    До коментар #6 от "El comandante":

    Ти кой псуващ бе ... искаш ли да похапнеш здраво ... дървото? Бойко оставка няма да дава и твойте комунета власт няма да видят поне още 30 години, ЯСНО !!!

    Коментиран от #12, #13, #23, #36, #48

  • 11 Народен артист

    33 2 Отговор

    До коментар #7 от "куку руку ку":

    Пътя, пич не е театър... С единия крак си гроба... Дет са вика... и мост може да падне... В случая тази кола е ударена от автобуса... Той е каран от шофьор... Добре че е жив... Миг невнимание и цял живот страдание... Всичко е сбор от грешки... Включително и пътя..

    Коментиран от #39

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 коко

    35 7 Отговор
    Па шофера е виновен да не е трейс я.
  • 15 Октавянчо

    52 4 Отговор
    И какво стана .... " ако се бях опитал да избегна удара този зад мен нямаше да е жив " ........ шофьора на първата лека кола индирекно признава,че е има още на къде да ходи,а в експеримента на БТВ ясно се вижда, че големите превозни средства взимат завоя с навлизане в насрещното.Или просто казано:ако не беше се движил по осовата линия Нисана-нямаше да има удар с автобуса ... и нещата ЕВЕНТУАЛНО НЯМАШЕ ДА СА ТАКИВА.Гледайте теста с автобуса на БТВ,има интересни неща за завоя и за тахошайбите.
  • 16 Живите мъртви на България

    52 12 Отговор
    Много удобно :) Министърът казва - некачествен ремонт с лоши материали, но не е от това :) И кой точно трябва да контролира качеството на ремонтиете? мине се, не мине и хоп: Борисов провери изграждането на магистралата. Как точно я провери? С 4 тона суджук и 200 литра вино?
  • 17 Бат Вальо

    10 15 Отговор

    До коментар #13 от "El comandante":

    В НПК има текст и за теб, прокуратурата трябва да се самосезира! Но ако те пипнат ще почнеш да хленчиш като пале! Фекалии като теб са куражлии само анонимно, иначе ... Не разчитай много на защита в нета, ще гризнеш дървото ...

    Коментиран от #18, #49, #52

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гларус

    14 19 Отговор
    Щом си се обърнал значи има несъобразена скорост . На калпавия сега ще му търсим кое му е попречило. Дъжда ..мъглата, миризмата ,настилката , постилката и болтовете по мантинелата .Тук почват да се въртят едни хипотези с много пари.Взимаш страна и чакаш дивиденти. НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ и да мирясат пишман специалистите
  • 20 Мара

    10 24 Отговор
    Защо да го топят !Просто казват истината !
  • 21 мвр

    34 9 Отговор
    Фирмата треис груп на Боко любимеца е намерил продажници.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 аналитик

    23 8 Отговор

    До коментар #10 от "Бат Вальо":

    Ние не искаме Бойко даподава оставка, а да поведе в строй юнаците от герб в синдочени РО и с лопати да направят отново спонсорираната от тях масова терористична атака по републиканската пътна мрежа. Да видим великия ти градящ идол как се прави, защото той налива пари в строителни фирми и ремонти, а не други. И да пеят : върви народе възродени!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 търтейчо

    30 5 Отговор
    Тахошайбата не мери точно с колко е карал в коя част на пътя (излезе тест на БТВ с доста изчерпателна информация за завоя,скоростта и тн.). В случая шофьора на леката кола признава,че е имало на къде да избяга и започва да твърди,че рейса е карал много бързо. Във въпросния тест ясно се вижда,че рейса няма как да не мине в насрещното. Просто е трябвало да се дръпне малко на страни и нямаше да стане тази катастрофа.Относно скоростта-няма как рейсаджията да се опитал да вземе завоя с 40+ при положение,че всички пътници са щели да паднат от седалките. В интервюто има и още нещо-било е ПОЧТИ сухо,нещо което е коренно различно от показанията на свидетелите във среднощните репортажи по медиите от свидетели на катастрофата. При добър адвокат рейсаджията може да оспори превишената скорост защото тахошабата не е коректен показател и 53км. са могли да бъдат и на правата преди завоя и по време на падането в дерето. При положение,че само той е обвиняем държавата разчита само той да обере пешкира и много вероятно е почернените семейства да не получат никаква компенсация за случелото се.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Име

    30 2 Отговор
    Факти: настилката е некачествена, завоя е тесен и големите мпс-та навлизат в насрищното, това е поредната катастрофа между голяма и малко мпс на този завой, при единтична катастрофа тир разрушава мантинелата и никой не я поправя, наглеца с леката кола е имал възможност да не се движи близко до осевата линия но не го е направил, рейса не може да се движи с 53км/ч. както твърди кат. Какво ще стане : след като е обвинен в убийства, шофьора ще се самоубие. Всичко ще притихне. След две седмици я тир я автобус ще направи птп на същото място и ограничението ще стане 20. Дано оправят мантинелата поне да няма жертви. И те така - до края на годината ще се разрежат лентите на 50-100 км. нов асфалт и всичко се забрави.
  • 28 Дри

    15 5 Отговор
    Мой познат загина при аквапланинг.... скорост преди локвата - 50 км, в локвата 70 км.... доказано след 5 независими експертизи.... шофера на автобува, ако е карал с 40 , нормално като се джасне в аквапланинг, последна скорост да му е над 50 км.... някой имат ли си на идея, че тахографа хваща последната развита скорост, без да има идея как е достигната..... или вече имаме изкуствен интелект ? Хаха
  • 29 Глупак

    20 4 Отговор
    А обозначи ли по някакъв адекватен начин строшената си каруца на сред пътя? С кой акъл остави хлапето си да дреме на задната седалка, при положение, че колата ти е на средата на пътя на излизане от завой? Сами си правите белите, а след това се жалвате, че някой ви е крив.

    Коментиран от #30

  • 30 Дри

    4 17 Отговор

    До коментар #29 от "Глупак":

    Ако искаш и заря ще правиме... умри дебил мръсен.... като нямаш деца, никога да не ти се случи.... скапаняк мръсен.... в кофите да изгниеш

    Коментиран от #35

  • 31 К.К.

    12 2 Отговор
    Как е нацелил задна дясна врата? Движението ако беше обратно, като в Англия става, а кой не би избегнал удар ако може?

    Коментиран от #55

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Иван тираджията

    7 10 Отговор
    Свидетели, коментари, опити на ВТV , дрън-дрън. При положение, че шофьора кара редовно по този път и го познава защо не е внимавал? С 40 км влизаш в насрещната лента, ами тогава защо не е карал с 35км все пак вози хора , а не картофи?

    Коментиран от #53

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Алфа Ромео

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "Бат Вальо":

    Те винаги са ни управлявали комунета, във момента също, и то по-лоши и свирепи от едновремешните.
  • 37 гощо

    13 3 Отговор
    Ще го нагласят човека. Ще си измият ръцете с него!
  • 38 123

    22 2 Отговор
    Пътя е без маркировка, няма банкет, и на 100% е по тесен от стандарта. Отделно, кривата на завоя е направена от малоумен инженер, явно бягал от часовете. Гаранция, точно в завоя платното е поне метър по тясно! Мантинелата да не я коментираме изобщо, защото е проектирана от авера на по горния бягал от часовете инженер! Бордюр преди мантинела? Ха, ми нали като се качи гумата на бордюра и половината мантинела е прескочена!
    На този завой, два автомобила могат да се разминат в завоя ако карат с 20, а камион и автобус въобще не могат да се разминат! Какво е станало, версии хиляди, резултата е голяма трагедия. Но, не може АПИ да не носи отговорност за пътищата, като дизаин, състояние, маркировка и други! Не може КАТ да е служба към НАП и да се занимава със глоби! Превенция, не реакция!
    Аман от измислени инженери!
  • 39 куку руку ку

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Народен артист":

    Пътят не е театър. Театър са "показанията" на участвалите в инцидента. Известна ти е приказката: "плюли си в устата". Само дето листчета не държат и да четат какво се е случило...
  • 40 Гост

    15 1 Отговор
    Всичко се завърта в посока човешка грешка. Ще го нагласят и шофьора на леката кола. Безмислено е копането в тази посока. Трябва да се отговори на следните въпроси и всичко ще се нареди : КОЙ пусна път на който в завой всички големи МПС-та влизат в насрещното платно? КОЙ произведе, купи и положи фалшив асфалт? КОЙ не се грижи за пътната настилка? КОЙ е виновен да не се оправи бутнатата мантинела, която две седмици по-рано спира ТИР? Отговорите на тези въпроси посочват виновните за трагедията. Не е виновна посоката на движение (защото по-горе има и такива смешни разсъждения), превишената скорост също е несериозно оправдание (шофьора след тази трагедия ще поеме цялата отговорност макар и такава физически е невъзможна да има), шофьора на леката кола също не носи физическа отговорност за мястото на пътя което избрал. Неговите действия господ ще прецени как да ги накаже. Днес вече скоростта е 30, до вчера е била 40, а преди две седмици не е имало ограничение. Утре за да се решат проблемите и скоростта ще стане 20. Спрете с тази измислена "ВОЙНА ПО ПЪТИЩАТА"! Това у нас е " ОЦЕЛЯВАНЕ ПО ПЪТИЩАТА" и всеки един ден всеки един от нас оцелява от опасните пътища пълни с саможиви шофьори. Оправданието "ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ" за всичко случващо се явно не върши работа до момента в който максималната скорост на всякъде не стане 10км/ч. :)
  • 41 Като Гост

    11 1 Отговор
    Гузен негонен бяга.Стара поговорка,която важи за интервюто на шофьора на нисана.
  • 42 Гост

    18 1 Отговор
    Някой им е казал, какво точно да говорят, за да изкарат само шофьора на автобуса виновен! Като ги слушаш тези шофьори, то направо слънце е печало! Ама вижте снимката колко е мокър пътя и как лъщи.
    Ако тия с колите си бяха държали лентата, нямаше да ги удари автобуса. Но Ганьо на вътрешен завой трябва да кара по осевата линия или да изсече завоя. Пълно е с такива, които изсичат такива завои и навлизат с половината си кола в насрещното! И като дойде МПС, което технологически по друг начин не може да вземе завоя и е по осевата и то и те не могат да избягат. Шофьорът на автобуса най-вероятно е гледал в дясното огледало да не отнесе мантинелата, докато ония се секли завоя.

    Вече намериха решение на проблема - намалиха ограничението от 40 на 30 км/ч и готово. При следващия инцидент на 20 км/ч и така.
    Но вижте в клипчето на БТВ колко некаръдно е отремонтирана мантинелата - все едно просто са изправили старата. Цялата е накъдрена на вълни, а трябва да се поднови с чисто нова, понеже тази вече е повредена и при следващо ПТП няма нужната здравина.
  • 43 777

    14 1 Отговор
    Ще стане като с кметицата на Младост, ще го натопят и ще обере пешкира. А фирмите на ГЕРБ и грандиозните кражби от пътни проекти и държавни поръчки, ще бъдат скрити и заметени под дивана... А вие ще се повъзмущавате малко пред мониторите, и всичко ще си продължи по старому.
  • 44 кой тия

    12 1 Отговор
    Тоя дето не познава дясно и ляво, пък камо ли да види кой къде е гледал или оня другия, който вика, че имало лек дъждец, а на следващия ден като вдигаха автобуса, имаше локви по 1 м.? Само каката не излъга за нищо!
  • 45 И аз питам

    5 0 Отговор
    Вторият шофьор нещо много ухилен беше на интервюто.
  • 46 Експерт

    7 1 Отговор
    Те са потърпевши и е нормално дори несъзнателно да говорят така. Всичко е станало за миг и то на завой и нищо от казаното не е истина. Дано поне не лъжат а е плод на въображението им. Пътят в този участък е бозобразен - изнесена на платното мантинела която кара завиващите да навлизат в насрещното платно, обратен наклон /видимо с просто око когато един човек изля бутилка с вода на пътя/, изключително хлъзгава асфалтна настилка. И всичко това се знае отдавна. Хората казват, че дори при 30 км. в час при дъжд са се хлъзгали на това място. Бъдете обективни, защото със всеки от вас може да се случи!!!!

    Коментиран от #47

  • 47 един

    6 0 Отговор

    До коментар #46 от "Експерт":

    Интервщто е на следващия ден и двама от трима лъжат... за пари естествено, ма другия път Господ ще ги накаже наистина!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Дончо

    3 0 Отговор
    За кого ли не гласувах без ДПС този клоун излезе най нагъл от всичките
  • 52 МАНАФ ОПРАВЯЩ ГЕРБЕРИ

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бат Вальо":

    ЩЕ ТИ СЛОЖА НПК КАДЕТО СЛЪНЦЕ НЕ ОГРЯВА ЗАЕДНО С НЕЩО ДРУГО
  • 53 Шофер

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Иван тираджията":

    При ограничение 40, лека кола минава с 45 ,но автобус ,при влажно време е длъжен да се движи по- бавно!
  • 54 Аз съм

    3 1 Отговор
    Браво,страхотна новина!И кой в такава ситуация ще гледа шофьора накъде гледа и какво прави,ами няма да се опита да избегне удара.И защо всички го обвиняват него,а не помислят че може въпросната първа кола да го е насмела и тогава да е станала белята.Умници
  • 55 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "К.К.":

    Неадекватен водач не би избегнал удар ако може,аз съм виждал!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове