Last news in Fakti

29 Август, 2018 07:15 13 702 51

Сняг в Европа

  • европа-
  • сняг-
  • студ

Студен фронт в Италия, Австрия и Германия

Сняг покри части от Италия, Австрия и Германия, съобщи Евронюз.

В Алпите, на височина от 2000 метра, снежната покривка достига между 30 и 40 см. В Германия, на височина от 3000 метра, са били отчетени минус 7 градуса. 10 см. сняг са покрили част от италианските Алпи.

Ниските температури са причинени от студен фронт, минаващ през континента. Той засяга части от него. Очаква се до края на седмицата температурите да се повишат отново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    36 28 Отговор
    "Глобално затопляне"
    Хахаххахаха

    Коментиран от #2, #7, #13, #39

  • 2 Гост

    31 26 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    Лъжата лъсна отдавна, но като е студено не му казват Глобално затопляне, а климатични промени - хахахахахаха
  • 3 хахахах

    29 23 Отговор
    Ама защо всички си мислите че глобалното затопляне води до +80 гр. примерно хахаха

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    49 18 Отговор

    До коментар #3 от "хахахах":

    Ами защото се казва затопляне. Ако беше застудяване щеше да се казва застудяване. То за това си има точни думи и определения. Ако ти кажа, че си прост, дали ще е защото си умен, а? Мислете малко, майка му стара!!!

    Коментиран от #5, #11, #33

  • 5 гост

    16 17 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Глобално затопляне е повишаването на средната температура на атмосферата и световния океан на Земята, което се наблюдава от 1950-те години насам.[1] Често като синоним на глобалното затопляне се използва изменение на климата.За периода 1906-2005 е установено повишаване на средната глобална температура в близост до земната повърхност средно с (0,74 ± 0,18)°C.[2] са ти мисли върху последните цифри

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    19 15 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Я пак?! С колко е повишено нивото на световния океан, че нещо ми писна от празнодумствата ти?! Ето цяла плеяда учени, които не са съгласни с твоя цитат от Уикипедията: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_scientists_who_disagree_with_the_scientific_consensus_on_global_warming
    Все пак това са учени, не лаладжии и електрофили като теб, сред тях има дори и такива, които са били и в НПО-та, както и преподаватели!

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГосТ

    5 13 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Що не вземеш се скриеш?
    Демокрация? С такива хора ?
    Човекът ти го е написал по горе,ама ти продължаваш.... няма как да стане

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГосТ

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    "глобалното затопляне ще доведе до значително отслабване или дори спиране на течението Гълфстрийм поради отделяне на твърде много сладка вода от топенето на ледовете в северния Атлантически океан[47][48], което би довело до значително охлаждане на цяла северна и западна Европа."
    Копи- пейст,Умников, понеже не съм климатолог. Но е близко до акъла,че промяната в соления градиент на океана ще промени и теченията вследствие от него.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЙК81

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    Елементарник си ти! Глобално затопляне не означава непременно по-високи температури. Означава много и различни климатични странности най-общо казано. Но елементарник като чуе "глобално затопляне" и чака по тениска да му стане топло. Елементарник!
  • 14 НАТО ВЕЦ

    15 4 Отговор
    То, защото така подмятаме термини сме я втасали глобално. На глобалните климатични промени, които между другото са с цикличен характер, "викаме": "Глобално затопляне". Ма че това не е така, майната му. Важното е едни НПО-та да гушнат едни кинти. То и на клептократизма у нас му "викаме" "демокрация", ма то е толкоз демокрация, колкото аз съм трамвай. И искате да се "оправим", пък не искате да наричаме нещата с истинските им имена. Е няма как да стане.
  • 15 ГосТ

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Мноо ясно,че съм кроманьонец (потомък). Лошо е,че неандерталците се умЕшахте с нас
  • 16 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "ГосТ":

    Като се топят ледовете, с колко се е повишило нивото на световния океан, о елементарний палячо?

    Коментиран от #17

  • 17 ГосТ

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Трябва да проверя достоверни източници за да ти кажа с точност.в уикито пише че се повишава.като учен,вярвам на колегите си,а не на некви паляци. Ясно е че ще има лаг фаза в началото с промените в кръговрата на водата. Това е един цикъл с голям буферен капацитет,но наруши ли се не ми се мисли. И между другото от обща култура знам че цикъла на въглеродния диоксид е най чувствителен и вече със сигурност е нарушен.

    Коментиран от #18

  • 18 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "ГосТ":

    Ако ти си учен, то аз съм трябва да съм мулти милиардер. Я си пий хапчетата, че ставаш смешен - цикъл на въглероден двуокис. С неговите "чудовищни" 0,039% в атмосферата, направо ще ни изпържи - хахахахахаха
    Що ли на Марс с цели 98% съдържание на въглероден двуокис е толкова студено? Що ли съдържанието на кислород е над 20% пък се води парников газ, както и озона? Все неща, които се питат истинските учени от линка, който дадох, не такива палячовци като теб!

    Коментиран от #19, #23, #27

  • 19 ГосТ

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Абе ,кво ми ги даваш тея измислени числа от Уикипедия,като некоя десетокласничка.имам работа в момента и не мога да правя обзор,щото това отнема време, особено като е друга сфера.има специализирана литература. Даже на американското science бих се доверил.като нямаш работа земи прегледай некоя статия от там

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "ГосТ":

    Ама разбира се, че сега даваш заден. Иначе линковете от Уикито като са в твоя подкрепа са верни, а като не ти изнася, не са верни - пълен смях си! Едностранчивостта само показва що за учен си - некадърен и корумпиран!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ГосТ

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    https://www.nature.com/articles/ncomms13428
    Ети набързо да видиш за к'ви буфери ти говоря и за к'ви цикли. Ако можеш да четеш

    Коментиран от #24

  • 24 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "ГосТ":

    Ти май не може да четеш? Няма да се повтарям, задал съм ти конкретни въпроси, а ти се правиш, че не ги виждаш. Явно си на хранилката на някое безумно НПО!

    Коментиран от #25

  • 25 ГосТ

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Земи прочети поне заглавието в Nature и би трябвало да ти стане ясен отговора ми за лаг фазата. А покачване в нивата и на СО2 и на световния океан има. Няма да търся с колко, в момента. Когато буферният капацитет се изчерпи ще стане страшно. Сами по себе си тези на пръв поглед ниски стойности на покачване са мноого големи
  • 26 п.с.

    4 1 Отговор
    Особено ако има тренд !
    За промяната в солевия градиент движещ океанските течения писах. И за това,че не е никак чудно в Европа да стане студено за определен период от време. Това се нарича аномалия
  • 27 ГосТ

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    А на Марс е студено щото атмосферата е минимална,някои казват, че няма атмосфера ;)
    За тея проценти дето си ги изтропал тука
    Аре

    Коментиран от #34

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Inception

    1 3 Отговор
    Изгледайте докумнетацията на Леонардо Дикаприо за глобалното затопляне ( Before the Flood ) и ще разберете защо има такова и как влияе на клиамта в Еропа, пък после може и да започвате с коментарите :)
    http://watchdocumentaries.com/before-the-flood/
  • 31 хахах

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Ти освен учен ходиш на ММА и на бокс ходиш хахаха ей голем си са таща ме стресна че няма да спя поне два дни

    Коментиран от #32

  • 32 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "хахах":

    По-добре се научи да пишеш.
  • 33 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    А що се молиш тука на коледа да има сняг а?що се молиш за нещо дето трябва да е ужким естественно и тогава да не ходиш по къси панталони

    Коментиран от #35

  • 34 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "ГосТ":

    Харнилката на НПО - то ще секне. То с празни приказки не става. Има си данни и научни резултати. Да кажеш, че нивото на океана се покачвало, но не знаеш с колко, показва само мозъчната ти инвалидност. Е, аз пък ще ти кажа, че нивото на Черно море през 2007 година е било най-ниското откакто се правят измерванията от около век. Или сигурно нивото на Черно море е различно от нивото на световния океан? Направо се чудя как може да има толкова невежи и неграмотни същества?!

    Коментиран от #37, #38

  • 35 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Ти нормален ли си? Тази и миналата Коледа имаше толкова сняг, че чак имаше бедстващи по магистралата. Пък на 1-ви март беше точно - 20 градуса в София с 30 см сняг. Аз не съм късопаметвн и да вярвам на лъжи като теб.
  • 36 racer

    2 0 Отговор
    Всичко точно ама снимката е от България.
  • 37 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    😂😂😂 сравнявай черно море със световният океан (който има пряка връзка със северният ледовит океан) и си вади заключения . В Уикипедия можеш да видиш тренда на покачване. Няма да се занимавам да търся обзори на тази тема, защото за себе си знам.
  • 38 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    https://www.epa.gov/climate-indicators/climate-change-indicators-sea-level
    Ети и тенденцията бе. Us government. Само такива като теб и тръмпелино бръщолевите некви глупости. И пак ти повтарям, тези малки цифри, когато станат по големи че простолюдието да ги забележи-ще бъде твърде късно. За т'ва - никва демокрация

    Коментиран от #40

  • 39 Световната Банка

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    Глобален рекет ви правим бе!
  • 40 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "ГосТ":

    Първо, ти си абсолютно неграмотен и е си пълна гротеска да се имаш за учен. Второ, ти си един мишок, който е смачкан от живота и мечтаеш да е диктатор, защото избиваш комплексчета, че си невзрачен. Сигурен съм, че бая бой си изял, за да искаш диктатура! И накрая да вметна, че през Карбон е имало ТРОЙНО по-високо съдържание на въглероден двуокис, но температурите са били като сегашните. Така, че просто върни смешната си заплатка на НПО-то, защото дори не може да лъжеш! https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%BD

    Аман от простотии, лъжи и демагогия!

    Коментиран от #41, #42, #43, #44

  • 41 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Хахахаха,нали видя графиката плебейче ;)
    Уикипедия не мой те ограмоти. Ще ме пита защо на Марс било студено. Провери в уикито колко време е карбон и колко време е минало от тогава за да издумкаме всички фосили в атмосферата за има-няма век. Провери и каква е била растителността и респективно фотосинтеза по време на карбон и колко е сега. Изсичането на горите плюс неконтролируемото изхвърляне на емисии в атмосферата със сигурност не е добро и трябва да се ограничи, без демократични дебати.останалото нема коментирам щото не си ми на нивото
  • 42 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    И да знаеш,имам не малък импакт фактор ;)
    тръмпелино и такива като тебе също,но благодарение на целокупната деволюция представена като демокрация.

    Коментиран от #45

  • 43 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    И последно, има едно масово измиране през карбон причинено от климатични промени. Пиша го за другите, изсичането на горите (които са несравними с тези през карбон) и изхвърлянето на фосилните форми на въглерод в атмосферата за много кратко време предизвиква дисбаланс в равновесието на тези цикли. Разбира се,има буферен капацитет, който не знам в каква степен е наситен. Без да съм климатолог.
  • 44 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Пише се:"мечтаеш да бъдеш диктатор",а не "мечтаеш да е диктатор" 😂
  • 45 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "ГосТ":

    Заповядай да видим какъв ти е импакт фактора, мишоче неграмотно - не знаеш да напишеш глагола "вземи", тръгнал си акъл да даваш. И като няма какво да кажеш, започваш да увърташ и плямпаш някакви неща, които нямат нищо общо с темата. Най-грозно е обаче да си измисляш неща, които не съм казал - залесяването и спирането на безконтролната раждаемост е единственото, което ще спаси човечеството от самоунищожение и не заради въглеродния двуокис. И хайде не ме занимавай повече с глупости, всички те видяхме какъв мозъчен дефицит имаш!

    Коментиран от #46

  • 46 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Хахаха глагола се пише взимам бе малкия, спрежението е отделно. България на такива като теб ли ще разчита,неграмотни и необразовани отворковци. Мъка,мъка.
    Да обобщя! Нивата на СО2 и световния океан се повишат тенденциозно,което е тревожно. Фосилните горива натрупани по време на карбон са издумкани в атмосферата за има няма век. По време на карбон се е случило и едно от най големите измирания на планетата, поради климатични промени. Карбон не може да се сравнява с нашата епоха поради ред причини-растителност,атмосферен слой и т.н..
    За това , Парижкото споразумение е крайно необходимо и цивилизованите страни го спазват. А на Марс е студено,най вече заради съвсем тънкият слой "атмосфера". Много класи под мен си,за да ти обръщам някакво внимание,но това го пиша за останалите. Освен това,ако те срещна (което е трудно, защото съм далеч от България ,а като се прибирам гледам да избягвам индивиди от карбон :))) съм почти сигурен, че няма да имаш шанс ;)
    Казах ти скрий се

    Коментиран от #47

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ГосТ

    1 0 Отговор
    "odi profanum vulgus"
    Един любим мой цитат на римски император ;)
    Затова ник'ва демокрация в този и вид. Това е много по зле от комунизма ;)

    Коментиран от #50

  • 50 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "ГосТ":

    Ти гледай да не стане нашата диктатура, че не само зъбите ще ти избия, ами и като вреден дивеч ще те отстрелям, еврогейски родоотстъпнико.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.