Ужас с руски туристи в Турция

29 Август, 2018 09:55
34 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 16099
Автор: Денис Джамбазов

Автобус с руски туристи претърпя тежък пътен инцидент в южната турска провинция Анталия, съобщиха турските медии. Автобусът и тежкотоварен камион са се сблъскали челно на пътя.

Пътният инцидент е станал тази сутрин. Към мястото на инцидента бяха изпратени много линейки и полицейски автомобили. В автобуса са пътували 25 руски граждани, като единадесет от тях са пострадали. Няма жертви. Пострадали са и шофьорите на двете превозни средства. Пострадалите са настанени в болницата. Туристите, които са се разминали без сериозни наранявания, са били отведени до летището в Анталия с други автомобили.

Генералното руско консулство е в контакт с турските власти. РИА Новости съобщи, че катастрофата е станала около 05:00 часа сутринта. След сблъсъка автобусът с туристите е излязъл от пътя. На снимки, разпространени от турските медии, се виждат сериозните щети след катастрофата. Води се разследване по случая.

ТАСС съобщи, че сред пострадалите има четири деца, които са на възраст между 7 до 12 години. Полицията е задържала шофьора на камиона, за да го разпита. Представител на руската дипломация е отишъл на място, докато тече разследване за обстоятелствата около инцидента.