Last news in Fakti

29 Август, 2018 11:29 2 254 19

ООН с предупреждение за Асад

  • оон-
  • башар асад-
  • сирия

От там не искат сирийско настъпление към Идлиб

Съветът на ООН предупреди Дамаск да не предприема настъпление към провинцията Идлиб, съобщи ТАСС.

В момента правителствените сили в Сирия са подстъпите към провинцията. Намесата на Съвета за сигурност на ООН се смята за ключов фактор за защита на местното население.

Има опасения, че евентуално настъпление ще доведе до хуманитарна катастрофа в региона. Застрашен е животът на 2.2 млн. души.

Властите във Франция вече предупредиха сирийския президент Башар Асад, че ако употреби Химическо оръжие в Идлиб, последват възмездие и отговор.

САЩ обявиха, че при употреба на химическо оръжие от сирийските сили, са в готовност да нападнат страната. Русия подкрепя сирийския режим. Страната вече разположи армада от кораби в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 виетконг

    35 4 Отговор
    НЯМА "съвет на ООН!!!
    има СЪВЕТ ЗА СИГУРНОСТ НА ООН но той НЕ Е ГЛАСУВАЛ РЕЗОЛЮЦИЯ!!!!

    Дано най- накрая сирийците ИЗГОРЯТ ЖИВИ наглите задокеански ГОВЕДА, та да им дадат урок, който да им държи влага дълго!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Дедо Грую

    34 3 Отговор
    То Идлиб е провинция на фащ, пардон - щат, а оон-то е машата им и нощно цукало. И щом предупреждават за използване на химическо оръжие, твърде вероятно е да има такава провокация от страна на предупреждаващите.
  • 3 медиавист

    31 2 Отговор
    Тия вече не си дават зор да манипулират - наблягат на наглостта и арогантността. Явно са решили да правят ТСВ.

    Коментиран от #4

  • 4 5ко

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "медиавист":

    Дано не си прав.
  • 5 гост

    3 30 Отговор

    До коментар #1 от "виетконг":

    Терориста Асад и режима му ,ще станат история.Целия свят са на мнение ,че този режим на Асад трябва да падне ,само вие руско-турските получовеци си знаете мантрата.Донякъде е разбираемо ,защото русия се асоциира с исляма и са защитници на мюсюлманския свят и тероризма.

    Коментиран от #8, #9, #12, #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Borislav Popov

    8 2 Отговор
    То от ООнееее - още от самото начало бяха против Асад да се сражава с талибаните ! Сега след толкова явна защита на талибаните/ позицията на оонееее - явно е подсказана от обора / - тая организация трябва да се закрие като защитаваща тероризма!
  • 8 Borislav Popov

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    "Терориста Асад - си защитава държавата. Виж ония от обора като какви се явяват там ? Как се нарича военно присъствие в друга държава ? Например Ирак , Сирия , Афганистан ,Либия ,Ю Кореяь, Япония и т.н.
  • 9 любопитен

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Кой е дружка със Саудитска Арабия, руснаците ли? Кой създаде Косово, руснаците ли? И да твърдиш-Публикувано във факти.бг: защото русия се асоциира с исляма и са защитници на мюсюлманския свят и тероризма.
    Козяче, козячееее, ма мъничко то, тъпичкото то!

    Коментиран от #10

  • 10 русофилска подлога

    1 16 Отговор

    До коментар #9 от "любопитен":

    Ръсофилска подлого,разликата е там ,че военните съюзници на САЩ са 90% от богатите и развити държави по света,а понеже си се хванал за Саудитска Арабия тя е с мюсюлманско население ,но с индекс на развитие по-висок от русия.От друга страна военните съюзници на руските клошари са 90% мюсюлмански дупки ,като Таджикистан,Туркменистан,Азербайджан,Сирия,Казакстан,Киргизстан и тем подобни страни от третия свят за които електричеството е лукс ,а на прозорците вместо стъкла имат пердета.С други думи ,военните съюзници на руските пияндета са само мюсюлмански страни отритнати от света,а зад САЩ стой целия свят.Слуачйност ? Ръсия=руслям

    Коментиран от #13

  • 11 ХанкоБрат

    11 0 Отговор
    Много интересно как от ООН заповядват на дадена държава да си отстъпи територията доброволно на дадени терористи, съдадени от същото ООН, което ги определя като борци за демокрация - бели каски.
  • 12 Доктор Охболи

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Да, Асад ще остане в историята. А ти ще си умреш анонимен, даже внуците ти ще те помнят 3 дена.
  • 13 Доктор Охболи

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "русофилска подлога":

    Понеже си с възпалил много, я прочети колко паунда беше сирийскта лира преди патакламата, сътворена от запада там?Ти виждал ли си столицата на Казахстан? Европейска София е като едно малко опърпано село в сравнение с нея. Дърдорко.
  • 14 стоян георгиев

    1 8 Отговор
    асад няма да се съобрази и отново ще предизвика хуманитарен проблем.познаите кои ще го покрива!!!!познахте!!!!сега след коментара ми местните путиноиди ще почнат да бълват лъжи!

    Коментиран от #15

  • 15 Borislav Popov

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Асад владее вече 95 % от територията на Сирия и продължава да напредва . Та въпросът е - има ли нужда да прави провокации ? И втори въпрос - кой действително се нуждае от някаква провокация ? А сега ти се замисли малко и ако бавно загряваш - това ще ги е домашното за тая нощ !

    Коментиран от #16

  • 16 Българин

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Асад владее единствено ватата в главите на путиноидната безродна сган. На изток от Ефрат нито един руски дегенерат или войник на животното Асад не може да припари.
  • 17 никифор танев

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Госта,ти не виждаш ли колко минуси имаш
    бе Идиоте......
  • 18 1234

    3 0 Отговор
    ООН кога ще предупреди САЩ да не се месят във вътрешните работи на другите държави?

    Коментиран от #19

  • 19 без значение

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "1234":

    ООН е масонска организация. От там нищо не чакайте и не се заблуждавайте, че ще защитават някой, който има доблестта да се опълчи на тръмповци и чифути. Всичко се върти около чифутските
    апетити. А те са ненаситни