Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Август, 2018 16:49 3 521 36

Украйна иска американски ПВО системи

  • украйна-
  • сащ-
  • пво-
  • русия-
  • системи-
  • ракети-
  • отбрана-
  • валерий чалий

Украйна се въоръжава

Украйна иска американски ПВО системи - 1
Снимка: Shutterstock

Украйна е направила официално искане във Вашингтон относно покупката на системи за противовъздушна отбрана на стойност $750 милиона за една единица за до три съответстващи военни системи за украинската армия, заяви посланикът на Киев в САЩ Валерий Чалий в ефира на „Радио НВ“, предава украинското електронно издание „Новое время“

„Нашите потребности за следващия период, според мен, са морското пространство и военновъздушното пространство; без това ние просто не можем да обезпечим отбраната на страната“, отбеляза дипломатическият представител.

Освен това Чалий е съобщил, че Украйна се интересува от безпилотни летателни апарати, противобатарейни радари и противоснайперски системи. Посланикът е добавил, че съответстващото искане е изказано на „най-високо ниво“, а именно на срещата на президентите на Украйна и САЩ в Брюксел, както и на срещите на украинската страна със съветника на американския президент по национална сигурност Джон Болтън.

Чалий е отказал да даде повече подробности по въпроса, позовавайки се на секретността на информацията. Изданието припомня, че през март т.г. Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на смъртоносно оръжие на Украйна, включително и 210 ракети и пускови установки Javelin на стойност 47 млн. долара, предаде „Фокус“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    21 30 Отговор
    Ами щом искат - продайте им. И без това парите са дарени от Щатите. Поне ще има директни изпитания на американско срещу руско оръжие в бойна обстановка. А и донбаските вагнеровци-миньори на танкове доста ще оредеят след срещата с жавелините.
  • 2 юрист

    20 46 Отговор
    И сега какво точно й е виновно НАТО на русия за това, че се доближава до границите й? Да бе мирно седяло, не би чудо видяло...Обаче руснаците не щат да седят мирни- постоянно се намесват във вътрешните работи на държавите в Европа, да не говорим за агресиите им в съседни на русия държави. Дано вече им е станало ясно, че никой повече няма да им търпи намесите, агресиите и простотиите и всеки иска - особено, когато не е член на НАТО- да си осигури защитата на собствената държава от русия чрез модерни американски системи.

    Коментиран от #8, #21

  • 3 баси тъпите укри

    37 14 Отговор
    ДВЕСТА ОСЕМДЕСЕТ И ЧЕТИРИ
    повтарям::
    ДВЕСТА ОСЕМДЕСЕТ И ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ ХЕКТАРА ПЛОДОРОДЕН ЧЕРНОЗЕМ ДО ГОЛЕМИ НАПОИТЕЛНИ РЕКИ
    вече Е ПРОДАДЕН НА ГОВЕДАТА.
    срещу земята си, укрите ще си купят железа, които след 20 години ще нарежат.

    Далавера!

    Коментиран от #7

  • 4 Гост

    16 0 Отговор
    А аз искам въртолет дизел или на метан
  • 5 Горан

    9 5 Отговор
    На вие украинци не им иде аклот.
  • 6 гледащ клипа

    20 6 Отговор
    Що са ви ве ? Ми те такива в СА изстреляха няколко ракети и една се върна та удари жилищен блок има и клипове в Тубата та що са ви, гаргите ли ще плашите с тях ?

    Коментиран от #11, #12

  • 7 ТАС

    26 10 Отговор

    До коментар #3 от "баси тъпите укри":

    То да да е само това. Чия собственост е тръбопровода за транзит на руски газ през Украйна за Европа. Сега и ПВО системи, ще купуват. Дойде време да си плащат за Оранжевата революция. Лошото е, че и ние ще плащаме със тях. Газ пак се вдига и пълним американски джобове. За южен поток разправяха солидарност с Украйна да не я заобикаляме. А тя каква излезна: да не си пуснем директен тръбопровод, да пълним джобовете на САЩ. Солидарност и демокрация пълен виц. Само американски икономически интереси.

    Коментиран от #10

  • 8 Съвет

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Чадо учило не доучило. Явно всичките ти виши не ти помагат. Вземи да изкараш още едно висше и по икономика, че дано схванеш за какво става въпрос, че да престанеш да изглеждаш смешна. И а дано започнеш да виждаш зад лозунгите и девизите с, които са ти промили мозъка, какво точно се крие. САЩ изобщо не им пука за демокрация и разни други ценности. Те са лъскавата опаковка в, която ти сервира сметката. НАТО е правилния клуб на правилния рекетьор САЩ в, които си плащаш членския внос под формата на покупки на оръжие. Чичко дони си го каза плащате малко отделете за повече за отбрана.

    Коментиран от #9, #17

  • 9 ТАС

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Съвет":

    А никой не иска рекетьор до себе си. Щот ще потропа и на неговата порта. То май вече я блъска.
  • 10 МИТКО ТУРЧИНА

    13 6 Отговор

    До коментар #7 от "ТАС":

    Я кажи кой е този глупак да пусне директен газопровод до държава с 6 млн. население от които 3 млн. са на твърдо гориво,като на юг чака пазар от 82 млн., да събереш всички балкански държави пак не правят толкова. Само Истанбул е с население колкото на Гърция и България взети заедно .

    Коментиран от #15, #33

  • 11 Слава на Украйна

    8 21 Отговор

    До коментар #6 от "гледащ клипа":

    Лични Украйна ще ибе майката на путю

    Коментиран от #14, #34

  • 12 Слава на Украйна

    4 17 Отговор

    До коментар #6 от "гледащ клипа":

    Лични Украйна ще ибе майката на путю

    Коментиран от #13

  • 13 123

    16 6 Отговор

    До коментар #12 от "Слава на Украйна":

    Що не пробва тогава със сигурност ще има Новоросия. Да живее Новоросия
  • 14 123

    12 5 Отговор

    До коментар #11 от "Слава на Украйна":

    Да живее Новоросия от Харков до Одеса
  • 15 ТАС

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "МИТКО ТУРЧИНА":

    То целта никога не била България. Това е ясно и те си го казаха сами. Руснаците търсеха достъп до ЕС от другаде освен през Украйна. Нима смяташ, че газ без транзитни такси ще е по скъп от този със такива. Те германците понеже са тъпи затова ще строят северен поток 2, да заобиколят краварите яхнали украинската тръба, като дойна крава. То и чичко Дони затова и толкова скача срещу северен поток. Щот няма да падат транзитни такси и няма да има, кой да купува скъп краварски криогенен газ. Хич не му дреми от, кого ще е зависим ЕС. Важното е да му се пълнят джобовете с кинти.
  • 16 Слава на Украйна

    6 16 Отговор
    Браво на Украйна не искат руски бракми вече със помоща на САЩ ще ибът мамата на пияната сган руска

    Коментиран от #18

  • 17 юрист

    2 12 Отговор

    До коментар #8 от "Съвет":

    “...Публикувано във факти.бг: И а дано започнеш да виждаш зад лозунгите и девизите с, които са ти промили мозъка, какво точно се крие....“ Моят мозък си функционира отлично, айкюто ми е 142- за разлика от твоето, а и знанията ми са университетски, а не от типа на “една жена на пазара каза“. Не гледам клипове в тубата, а се основавам на принципите на международното право, но това е дриуга тема, като считам, че мога да споря на нея само с равностойно лице с моята професия- напр. руски адвокат. Така, че - “съветът“ Ви е без никаква стойност за мен, “чадо“.

    Коментиран от #20, #32, #35

  • 18 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Слава на Украйна":

    Не си мисли че руснаците са най-големите пияндета има ипо-големи от тях!!
  • 19 Kcaniba

    4 3 Отговор
    хунтата колабира!!!
    Явно Русия поискала от Донбас, да придобият за цистерна водка от укрите про-системи!!!
  • 20 Съвет

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Ти къде де виждаш в тия действия на силата юридически правила. В случая хора с твоята професия служат само за да изкривят истината в нужната форма на силните. А това че имаш високо IQ, не означава, че не можех да изпадаш в самозаблуди. Адолф Хитлер е бил със iQ 141, но си е мислел, че може да владея целият свят. Да не говорим за грубите грешки допуснати по време на войната. Апропо моето IQ не по ниско от твоето. Просто отдавна съм осъзнал, че подобно хвалене, като твоето с постижения е избиване на комплекси. Прави го някъде другаде.
  • 21 а бе пишман

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    юристе ...защо пък трябва европа да купува оръжие от америка ??? защо да не са европейски производители на оръжие или китайски ?? явно си на хранилката на козяк и гледаш американските производители да печелят за наша сметка
  • 22 Путин е дребно злобно говедо

    3 11 Отговор
    Украйна ще разкаже играта на путиновата кочина на злото и лъжата. Съвсем скоро и Беларус ще поиска подобно оръжие за отбрана от невменяемия си азиатски съсед.

    Коментиран от #36

  • 23 ТОЧКАТА

    4 1 Отговор
    А пари,паре,мъни имате ли!!!Не Порошенко ,разбира се,а онова там,как се казва с ,,у,,започва.....
  • 24 българче

    4 7 Отговор
    Братска Украйна трябва да бъде защитена от фашистка Русия, а всички безмозъчни путлерасти трябва да знаят, че предимно украинци са пролели кръвта си за свободата на България! Слава Украини!
  • 25 Слава Україні

    4 9 Отговор
    Смерть российским оккупантом!
  • 26 Георги Кирков

    2 7 Отговор
    Георги Кирков

    „Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи-създаването на независима държава Украйна, която да бъде буфер, между руската империя и европейските държави”.
  • 27 Шпек народен

    11 4 Отговор
    Урките са много тъпо племе, а ония зад океана само това чакат да ги сложат на шиша

    Коментиран от #28

  • 28 Българин

    4 8 Отговор

    До коментар #27 от "Шпек народен":

    Русоидната измет е най-тъпото, мръсно и продажна племе.
  • 29 Съюза

    4 6 Отговор
    Тея глупаци украйнците не разбраха ли ,че принадлежат към РФ явно не,трябва да им се напомни!

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Само питам

    5 7 Отговор

    До коментар #29 от "Съюза":

    Що не отидеш да им кажеш на украинците, че принадлежат към руската кочина бе, путлераст? Украйна да не е като твоя русофилски задник, който винаги е в удобна за Русия поза. Аман от българофоби, руски дупедавци.
  • 32 ТАС

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Като можеш да: "Публикувано във факти.бг: като считам, че мога да споря на нея само с равностойно лице с моята професия- напр. руски адвокат.", Какво търсиш изобщо тук върви намери велики руски юристи като теб и спори с тях, а и членове на МЕНСА(та да ти отговарят на твоето IQ па може с по високо да намериш).
  • 33 Яшар

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "МИТКО ТУРЧИНА":

    Ако си мислиш, че тази газ е само за отопление, значи ставаш за министър на Тиквуний...😉
  • 34 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Слава на Украйна":

    Както в Крим,нали?Всички украински военни или побягнаха или се прехвърлиха на страната на Русия.
  • 35 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Тук не спорим по юридически теми.На по-голяма част от хората тук,те са неинтересни.Тук се опитаме да разсъждаваме за политика,всеки по своему.Нормалните хора ,пишещи тук,не се хвалят с професията си тук.За това си имат друга площадка,там се доказват колко струват.И имайте в предвид,че много от нас също сме посещавали висши учебни заведения и не крещим за това на всяко изречение.
  • 36 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Путин е дребно злобно говедо":

    Беларус да повтори сценария на Украйна?Няма шанс!.Най-русофилската бивша съветска република.Това да не Ви е Грузия?В Беларус хората предпочитат да говорят на руски.Казвам Ви го като човек многоброен свидетел на този факт.
Новини по държави: