Last news in Fakti

29 Август, 2018 18:27 15 785 126

Враг на Кремъл: Путин е в паника

  • владимир путин-
  • алексей навални-
  • пенсионна реформа-
  • русия

Президентът е в паника и се опитва да подслади горчивия хап, каза опозиционерът Алексей Навални

Враг на Кремъл: Путин е в паника - 1
Снимки: БТА/АР

Руският опозиционер Алексей Навални заяви, че президентът Владимир Путин "е в паника и се опитва да подслади горчивия хап", след като държавният глава обяви смекчаване на пенсионната реформа, предаде AFP.

В телевизионно обръщение Путин представи предложения за ограничаване на крайно непопулярните промени, чието огласяване предизвика протести и спад на неговата популярност.

Навални, осъден на 30 дни административен арест за поредно организиране на неразрешена публична проява, призова руснаците да се съберат на протест срещу законопроекта на 9 септември, когато в Русия ще бъдат произведени регионални и общински избори.

Допитвания до общественото мнение показват, че близо 90 процента от руснаците са против първоначалните предложения за реформа. Политическите опоненти на Путин, в това число Навални, се опитват да канализират обществения гняв, организирайки протести.

Враг на Кремъл: Путин е в паника

Правителственият план за повишаване на пенсионната възраст както за жените, така и за мъжете, беше оповестен през юни, когато вниманието на страната беше насочено главно към Световното първенство по футбол. Проектът предизвика повсеместно недоволство.

Макар че предложените промени поставят Русия редом до много други страни, голям брой руски семейства, особено в селските райони и малките градове, се безпокоят, че доходите на домакинството им ще намалеят сериозно във времена, когато за младите хора е трудно да си намерят стабилна работа.

Предложенията се отразиха тежко на одобрението за президента, което спадна под 70 процента - най-ниското си равнище след анексията на Крим през 2014 г.

Доходите на руските пенсионери при управлението на Путин стабилно се увеличават и тази част от населението е един от основните му поддръжници.

През последните години руската икономика преживява трудности заради санкциите, наложени от Запада след анексирането на Крим, и заради ниските цени на петрола. Русия е изправена и пред задаваща се демографска криза в резултат на изключително ниската раждаемост след разпадането на Съветския съюз.

Путин е известен с ежегодната си телевизионна "Пряка линия", когато отговаря на граждани в ефир. Той обаче рядко прави телевизионни обръщения към нацията и сегашната му поява показва колко спорни са планираните реформи.

Враг на Кремъл: Путин е в паника

Руският президент от години избягва обсъждането на силно непопулярната идея за повишаване на пенсионната възраст, за която съветниците му се застъпват.

Председателят на Сметната палата Алексей Кудрин, един от първите поддръжници на пенсионната реформа, приветства предложенията на Путин, докато комунистическата партия, противник на реформата, заяви, че огласените от президента отстъпки не са достатъчни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    46 122 Отговор
    Ботоксовото джудже ясно осъзнава че краят му идва. Раждат се нови поколения на които той вече е омръзнал ПО РОЖДЕНИЕ. Скоро ще го изритат на бунището неговите собствени приближени крадци-олигарси.

    Коментиран от #2, #19, #22, #23

  • 2 НКВД

    80 31 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Мкшко на предните избори беше преизбран с 75% % но ти продължавай да мечтаеш поне мечтите все още в БГ.са безплатни.

    Коментиран от #14

  • 3 Инкогнито

    88 27 Отговор
    Тия сорос Навални е по смешен и от българските сороси даже да търка нара в затвора още 30 дни от мизерния си живот докато В.Путин ще почива на Дачата с климатика!
  • 4 балама

    19 51 Отговор
    Щом навални казва, няма да лъже я.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 нач. протокол

    81 17 Отговор
    Путин "паникьосан" го преместил в другия крачол.
  • 7 Бесен Язовец

    28 55 Отговор
    Егаси наглия еврейски номер изхвърли руското правителство, личи си, че в руската Дума, по вечето депутати са юдеи. Парламента уж бил искал да вдигне пенсионната възраст с цели 8 години, но добрият чичо Жужи уж се възпротиви и я вдигнаха "само" с 5 години ! Урааааа да живее цар Жужи, най великият цар от всички царе на нашто земно топче.

    Коментиран от #11, #24, #60

  • 8 санитар

    61 15 Отговор

    До коментар #5 от "Рускиий стандарт":

    А, забелязъл ли си, че докато трае въздействието на лекарствата ти, "болшевишката измет" не ти се явява. Просто трябва да спазваш предписанията - на гладно и с повече вода.
  • 9 соросоидни кърлежи

    61 11 Отговор
    При на с вече няма значение пенсионната възраст,мрем като мухи още преди да се отдадем на заслужен отдих. Ясно че по-нататък с тази демографска катастрофа ,която никой не отрича освен изроди и нпо гризачи, нас ни чака една умряла пенсия-работил,не работил все тая.Цигани ще ни хранят с мотики,защото пък няма кой тях да нахрани.

    Коментиран от #122

  • 10 Болшевик

    42 14 Отговор

    До коментар #5 от "Рускиий стандарт":

    Където е текло отново ще тече!.а ти що още си тука а не печеш курабийки за Навални у четвъртък има свиждане в зандама.
  • 11 етно граф

    41 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    В Конгреса, на САЩ как е положението?

    Коментиран от #15

  • 12 пак ли

    53 9 Отговор
    Този Наебални все си търси шамар..и го получава.На хранилка при западни посолства.Нашите и те на опашка ,за някой друг долар унищожиха икономиката ни, по апетитни предприятия подариха на съюзници.
  • 13 Бесен Язовец

    52 16 Отговор
    Владимир Путин е велик мъж оставил светла черта в руската история а Навални остaвя запетаи на всяко влизане в затвирническото WC .
  • 14 Реалист

    23 40 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    Ами и ние избирахме тато правешкия селендур с 99% но това не означава че го обичахме. А и ако си прочел статията там си пише че пенсионерите са основните му избиратели. Не ти ли напомня за една пост-комунистическа партия в България - бсп/бкп? Аре далбайоб нещстньi, стягай чемодана и се изнасяй към калната нива раша...

    Коментиран от #16, #20

  • 15 Бесен Язовец

    8 22 Отговор

    До коментар #11 от "етно граф":

    А бе, в Конгреса са същите изедници, но така като им гледам на сащисаните заплатите и пенсиите, конгресмените крадват, крадват, ама гледат и за народа малко да има !
  • 16 НКВД

    21 8 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    А тоя сега е по - добър от Тато преди поне тато го избирахме ние с 99% а сега този сам се избира 99% уж в демокрацията тая демокрация ни направи номади в 21 век. Айде чертай към на ........
  • 17 СссереМ

    9 30 Отговор
    И руската пролет иде!!!

    Коментиран от #18, #124

  • 18 Пища Хуфангел

    40 11 Отговор

    До коментар #17 от "СссереМ":

    В Русия е вечна промет от като си замина Борис Елцин това е болежката на ЦРУ !! Кучето Гобачов ще си умре в изгнание и никой няма да му ску
    бе тревичките след това.
  • 19 Светла

    40 11 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Бла-бла-бла...

    Та ти вообще слуша ли какво каза Путин и какви предложения за пенсионната реформа има ? Щеше да бъде добре в България да бяха приложили поне половината от това, което той предложи . А нашите управници мислеха само колко парички ще спестят. Направиха го без много да мислят. Като при болен със сложна травма на крака, не мислят как да го съхранят, а директно ампутират, защото така е по- лесно.

    Повишаване на пенсионната възраст това е тенденция за целия свят и от това не можеш да избягаш. Но е важно КАК и КОГА ще го направиш !

    А Навални вообще не е опозиционер. Интересува го само как да си повиши рейтинг.

    Коментиран от #27, #29, #115

  • 20 Овчар

    20 5 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    Ти си като гладното куче , което вървяло след овена и чакало да му паднат ташаците , че да се наяде .

    Коментиран от #21

  • 21 Овен

    14 1 Отговор

    До коментар #20 от "Овчар":

    Ха-ха-ха хахахаха ха-ха-ха хахахаха ха-ха-ха хахахаха 😂😉
  • 22 А стига бе

    33 10 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Е щом соросоидният "експерт"знае какво му е на Путин--значи трябва да му вярваме....нали амерски подлоги?... От такива "експерти" като този само сензации чуваме-а после всичко е тишина--соросоидна тишина....
  • 23 Borislav Popov

    25 10 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Пълни глупости измислени от Навални ! Демографска криза ?!! То нас да питат дето сме върхът на демокрацията !! А иначе : По 10 000 евро за всяко второ и следващо дете: този стимул накара все повече рускини да раждат дори на късна възраст. Така страната преобърна демографската тенденция и сега се радва на едно неочаквано богатство.
    През 2013 г. раждаемостта в страната за пръв път от 1991 г. насам надхвърли нивото на смъртността. "Като гледам нашия президент, се убеждавам все повече, че положението в страната ни е стабилно. Това означава, че мъжът ми ще продължи да печели добре. Ако здравето ми позволява, искам да родя и четвърто дете"
  • 24 Borislav Popov

    40 11 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    А в България по времето на лошите комунисти се работеше до 55 години - сега демократично до ПАМПЕРС !!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Путин е дребно злобно говедо

    9 30 Отговор
    Невменяемите, рунтави, селяндури-русороби в старческа деменция да се готвят за изритването му от Кремъл и изправяне пред съда в Хага.

    Коментиран от #33

  • 27 юрист

    8 18 Отговор

    До коментар #19 от "Светла":

    “...Публикувано във факти.бг: Щеше да бъде добре в България да бяха приложили поне половината от това, което той предложи...“ Тцъ, тцъ, тцъ- от кога руските тролове станахте мои колеги- адвокати? Нека видим сега каква точно е ИСТИНАТА, която Вие затаявате умишлено- “...Публикувано във факти.бг: Освен това Путин предложи с три години да бъде намален трудовият стаж, даващ право на предсрочно пенсиониране - съответно до 37 години за жените и до 42 години за мъжете, уточнява ТАСС....“ Как е в България? НАРЕДБА ЗА ПЕНСИИТЕ И ОСИГУРИТЕЛНИЯ СТАЖ изм. и доп. ДВ. бр.49 от 12 Юни 2018г. Раздел II. Пенсии за осигурителен стаж и възраст Чл. 15. (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2011 г., в сила от 01.01.2011 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 16 от 2012 г., в сила от 01.01.2012 г., изм. - ДВ, бр. 23 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2015 г., в сила от 01.01.2015 г., изм. - ДВ, бр. 17 от 2016 г., в сила от 01.01.2016 г.) Правото на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68, ал. 1 и 2 КСО се придобива, както следва:3. от 1 януари 2018 г. - при възраст 61 години и 2 месеца за жените и 64 години и 1 месец за мъжете и осигурителен стаж 35 години и 6 месеца за жените и 38 години и 6 месеца за мъжете;“ https://lex.bg/bg/laws/ldoc/-549442558 Както се вижда, драконовските мерки на русия за ПОВИШАВАНЕ НА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ СА ПО-ЖЕСТОКИ, ОТКОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ! Така, че- изобщо НЕ МИ ХВАЛЕТЕ руската кочина!“ https://fakti.bg/world/325539-putin-smekchi-pensionnata-reforma

    Коментиран от #35, #36

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Българин

    8 23 Отговор

    До коментар #19 от "Светла":

    Само руски мелези и руски зетьове защитавате интересите на фашистка Русия.
  • 30 Баба Ванга

    11 27 Отговор
    Русия ке се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея.
  • 31 И. П. Павлов

    11 21 Отговор
    И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."
    Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.

    Коментиран от #34

  • 32 Българин

    9 21 Отговор

    До коментар #28 от "KOREKTOR NEW":

    Ами ти руска мръсна подлого, какво долно същество трябва да бъдеш щом единствено интересите на руската кочина защитаваш?
  • 33 Borislav Popov

    11 9 Отговор

    До коментар #26 от "Путин е дребно злобно говедо":

    Ти да не си някой стар БСП -ар ? В смисъл Бясна Стара Пенсия - реститутка ? Някой обор ли приватизира ?
  • 34 Borislav Popov

    24 8 Отговор

    До коментар #31 от "И. П. Павлов":

    Тая простотия Иво Инджев във фактор ли ти я каза ?
  • 35 Borislav Popov

    16 4 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    Държавите с най-ниска и с най-висока възраст за пенсиониране: -
    Πpeдлaгaмe ви 5-тe дъpжaви cъc cъoтвeтнo нaй-ниcĸaтa и нaй-виcoĸaтa възpacт нa пeнcиoниpaнe.
    5-те страни с най-ниска пенсионна възраст
    5. Япония
    B мoмeнтa възpacттa зa пeнcиoниpaнe в cтpaнaтa e 62,7 гoдини. Bъпpeĸи тoвa ce oчaĸвa дo 2025 г. пeнcиoннaтa възpacт дa нapacнe дo 65 гoдини ĸaĸтo зa мъжeтe, тaĸa и зa жeнитe.
    4. Индия
    B мoмeнтa възpacттa зa пeнcиoниpaнe в Индия e 60 гoдини. B чacтния ceĸтop нeoтдaвнa тя ce e yвeличи oт 58 нa 60 гoдини.
    3. Pycия
    Pycия cъщo e cpeд cтpaнитe c нaй-ниcĸa пeнcиoннa възpacт. B мoмeнтa тя e 55 гoдини зa жeнитe и 60 зa мъжeтe.
    B Pycия в мoмeнтa ce aĸтивнo диcĸyтиpa нaмepeниeтo нa пpaвитeлcтвoтo дa пoвиши пeнcиoннaтa възpacт дo 65 гoдини зa мъжeтe и 63 зa жeнитe.
    2. Kитaй
    B Kитaй e cтpaнa cъщo c дocтa ниcĸa cpeднa възpacт зa пeнcиoниpaнe 56,25 гoдини.
    5 cтpaни c нaй-виcoĸa пeнcиoннa възpacт

    5. Aвcтpaлия
    B Aвcтpaлия пeнcиoннaтa възpacт e 65 гoдини. Cъщaтa възpacт зa пeнcиoниpaнe имa и в Бeлгия.
    Bъпpeĸи тoвa, в Aвcтpaлия пeнcиoннaтa възpacт вeчe e пoвишeнa нa 67 гoдини зa тeзи, ĸoитo ca poдeни cлeд 1957 гoдинa.
    4. Xoлaндия
    Cpeднaтa възpacт зa пeнcиoниpaнe в Hидepлaндия e 65,75 гoдини.
    3. CAЩ
    He caмo в CAЩ, нo и в cтpaни ĸaтo Итaлия, Дaния, Иpлaндия, oфициaлнaтa възpacт зa пeнcиoниpaнe e 66 гoдини. A в Πopтyгaлия дocтигa 66,25 гoдинa.
    2. Иcлaндия
    Bъзpacттa нa пeнcиoниpaнe в Иcлaндия e 67 гoдини, нo вcъщнocт мъжeтe тaм ce пeнc

    Коментиран от #37, #43

  • 36 Borislav Popov

    10 6 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    2. Иcлaндия

    Bъзpacттa нa пeнcиoниpaнe в Иcлaндия e 67 гoдини, нo вcъщнocт мъжeтe тaм ce пeнcиoниpaт мaлĸo пo-ĸъcнo - cpeднo нa 68,5 гoдини.

    B cтpaнaтa cъщecтвyвaт мepĸи, ĸoитo нe ви пoзвoлявaт дa ce oттeглитe oт paбoтa пo- paнo
    1. Hopвeгия

    Bъзpacттa нa пeнcиoниpaнe в Hopвeгия e cpeднo 67,75 гoдини. Cтpaнaтa имa нaй-виcoĸa пeнcиoннa възpacт в Eвpoпa.

    B cъщoтo вpeмe xopaтa фaĸтичecĸи ce пeнcиoниpaт пo paзличeн нaчин - oт 62 дo 75 гoдини, aĸo имaт пeнcиoнни cпecтявaния, ĸoитo зaвиcят oт зaплaтитe.

    Коментиран от #38

  • 37 юрист

    8 10 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    “...Публикувано във факти.бг: . Pycия Pycия cъщo e cpeд cтpaнитe c нaй-ниcĸa пeнcиoннa възpacт. B мoмeнтa тя e 55 гoдини зa жeнитe и 60 зa мъжeтe. B Pycия в мoмeнтa ce aĸтивнo диcĸyтиpa нaмepeниeтo нa пpaвитeлcтвoтo дa пoвиши пeнcиoннaтa възpacт дo 65 гoдини зa мъжeтe и 63 зa жeнитe....“ В моя коментар става въпрос за следното- основанията за искане за пенсия са ЕДНОВРЕМЕННОТО наличие на ДВА фактора- навършена възраст, определена в закон + наличие на години осигурителен /труд стаж. При елементарно сравнение за 2018г. се вижда, че в България ВТОРАТА КОМПОНЕНТА-ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯТ осигурителен / трудов стаж за жените е 35 години и 6 месеца, а за русия В МОМЕНТА- съгласно руската пенсионна реформа, той ще се промени на ДО 37 години трудов/ осигурителен стаж- за това става въпрос в моят коментар! За мъжете съответно изискуемите години осигурителен/ трудов стаж за мъжете в България е 38 години и 6 месеца, а в русия- съгласно реформите, този ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН срок е 42 години. И как точно България е в по-лошо положение от русия?

    Коментиран от #40

  • 38 Българин

    6 15 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Разменна се бе путиноид са защитаваш руските интереси. Да не би да си руски мелез та си толкова пристрастен?

    Коментиран от #41, #125

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Borislav Popov

    13 4 Отговор

    До коментар #37 от "юрист":

    Още нищо окончателно не са приели . Да споменем и това че там редовната военна служба е задължителна за мъжете 2-3 години и се признава за трудов стаж .

    Коментиран от #44

  • 41 Borislav Popov

    14 6 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Що - ти да не си мелез от бизон и българско магаре ?

    Коментиран от #46

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 юрист

    5 9 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    Също така- през 1998г. в русия имаше- с федерален закон- деноминация на руската рубла- вижте си руските закони в сайта консултант. ру- защото и в русия имаше хиперинфлация, която достигна следните стойности- 8000 руски неденоминирани рубли = 1 американски долар. Мислите ли, че руската хиперинфлация не се е отразила на физическите лица- руски граждани, които са настоящи пенсионери и че във времената на хиперинфлация работодателите им не са били в сивия сектор и изобщо не са “водили“ счетоводно работниците/ служителите си на трудов договор, не са им плащали осигуровки и много голям брой руски граждани имат огромна “дупка“ в трудовият си стаж, която не могат да докажат с официални документи и не могат да “наберат“ изискумият трудов стаж за пенсиониране от 37 години за жените и 42 години за мъжете?

    Коментиран от #47

  • 44 юрист

    3 8 Отговор

    До коментар #40 от "Borislav Popov":

    Вижте мой коментар № 43
  • 45 Българин

    6 16 Отговор

    До коментар #42 от "KOREKTOR NEW":

    И кого съм продал бе путлераст, руската кочина ли? Ние, българите затова сме българи защото сме против враговете на България. А от Съединението до днес най-големите врагове на България са руските идиоти и техните еничари, русофилите българофоби.

    Коментиран от #49

  • 46 Българин

    7 19 Отговор

    До коментар #41 от "Borislav Popov":

    Аз защитавам България от мръсната руска кочина и от руските роби, ти я защитаваш. Значи или си руски мелез или руски роб.

    Коментиран от #48

  • 47 Borislav Popov

    11 5 Отговор

    До коментар #43 от "юрист":

    Погледни какво пише даже тук в тая статия ! " Доходите на руските пенсионери при управлението на Путин стабилно се увеличават " !!!

    Коментиран от #51

  • 48 Borislav Popov

    8 8 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Да си случайно клонинг на овцата Доли ? Умствения ти капацитет ме навява на тая мисъл !!!!

    Коментиран от #50

  • 49 Borislav Popov

    12 6 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Ти не си българин брато ! Българите не са толкова неблагодарни. Ти си един прост безродник !

    Коментиран от #53, #55

  • 50 Българин

    9 11 Отговор

    До коментар #48 от "Borislav Popov":

    Ти освен копи-пейст и да лижеш руски задници какво друго правиш, бе путиноид? Ако можете да осъзнаете каква долна и продажна пасмина сте сами ще се гътнете.

    Коментиран от #52

  • 51 юрист

    4 10 Отговор

    До коментар #47 от "Borislav Popov":

    При правните основания за отпускане на пенсия не става въпрос за 1 година, а за ДЪЛЪГ период от време- напр. 37 или 42 ПОРЕДНИ години, в които една държава би могла да изпадне в различни икономически ситуации- напр. форсмажорни ситуации. Така, че- много неща може да се пишат за управлението на путлер, но той управлява в русия само от 12 тина години, а не от 37 или 42 години....

    Коментиран от #54, #114

  • 52 Borislav Popov

    9 7 Отговор

    До коментар #50 от "Българин":

    По добри сме от лизачите на кравешки задници !

    Коментиран от #58

  • 53 Българин

    9 16 Отговор

    До коментар #49 от "Borislav Popov":

    На кого да бъда благодарен бе руска подлого? На най-арогантната и неблагодарната нация ли? И за какво да към им благодарен на съвременните руснаци и на Путин, ако можеш да ми обясниш? И лизането на руски задници по стар русофилски обичай ли е начина на изразяване на благодарност.

    Коментиран от #56

  • 54 Borislav Popov

    7 5 Отговор

    До коментар #51 от "юрист":

    Юристе - много се оплете в разни обяснения ! Сам май не разбираш това което пишеш. Опитваш се да тълкуваш и нагаждаш числа към време и място ! Празни , произволни тълкования ! Ако си мислиш че някой ти се върже на еквалибристиката - май много се лъжеш !

    Коментиран от #57

  • 55 Само питам

    6 11 Отговор

    До коментар #49 от "Borislav Popov":

    Има ли по - големи безродници и национални предатели от русофилите. Посочи ми поне един русофил, който от 1944 г до днес да не е продавал България на гнусната руска кочина и са не е пренебрегвал българския интерес за сметка на руския.

    Коментиран от #66

  • 56 Borislav Popov

    11 6 Отговор

    До коментар #53 от "Българин":

    И на кого благодариш ? На краварите и пиратите които единствени ни бомбардираха през ВСВ ? Няма друга такава нация дето да е вдигнала паметник на тия които убиха хиляди Българи ! Все едно сърбите да построят паметник на тия които ги бомбиха !

    Коментиран от #61

  • 57 юрист

    5 11 Отговор

    До коментар #54 от "Borislav Popov":

    “...Публикувано във факти.бг: Юристе - много се оплете в разни обяснения...“ Напротив- просто юридическата материя не е разбираема за всеки неюрист, още повече за лица, които не са учили в университет икономически специалности или не са “международники“- съгласно родният Ви руски език:) “...Публикувано във факти.бг: Опитваш се да тълкуваш и нагаждаш числа към време и място !...“ Нищо подобно- аз съм адвокат и ми е забранено това, което правиш ти- да правиш свои субективни произволни тълкувания на отделни факти. Има си начин за тълкуване на законите и той се учи САМО в юридическите факултети в България и в русия, а не в руската ферма за тролове:)

    Коментиран от #79, #89

  • 58 Българин

    6 9 Отговор

    До коментар #52 от "Borislav Popov":

    Къде съм лизал кравешки задници, бе лъжлив русофреник? Разберете веднъж завинаги, че в България има българи и същества, които са българофоби и руски слуги и роби. Последните са много по вредни за България от руснаците.

    Коментиран от #91

  • 59 Доктор Ох Боли

    6 4 Отговор
    .... ха хаха... Аз знам, че тука редовно не си пиете лекарствата.... ха ха ха.... Тука пак трее се повтарям.......... Русия си е фактор.... тва трее се знае....и... рядко губи война...но.... накрая запада решава... ае пак де ни съ повторям... ха хаха... но.... специално за Сирия .... Русия ...изчука таа паплач Ислямска Държава..... дет се вика спаси Европа... и така.... ноо..... секи иска Шампионска Лега.... ха хаха ...и така.... и ... то у групите.... ха ха ха...
  • 60 Иванов

    3 10 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Това е стар хазарски номер. Нарича се варене на жаба в хладка вода. При склавите този номер минава вече 101 години. Важното обаче е водката да е евтина. Горките хорица, пият за да забравят къде са, кои са и как са!
  • 61 Българин

    5 12 Отговор

    До коментар #56 от "Borislav Popov":

    Къде съм благодарил, бе лъжливо русоидче? Русоробите обвинявате, нас българите във всичките подлости, които вършите срещу България и в същото гъзолизци чества, което правите на руснаците.

    Коментиран от #69

  • 62 Животновъд

    6 15 Отговор
    От кръстоска между пияна руска свиня и червен български нерез се получават много интересни приплоди. Отличават се с яростно квичене срещу ЕС и НАТО и с радостно грухтене към Русия и Путин. Наддават на тегло ако се хранят от руска копанка.

    Коментиран от #68, #87

  • 63 Историк

    6 14 Отговор
    Путин е психопат, военнопрестъпник и масов убиец. Ако не достигне до съда в Хага, го чака съдбата на Кадафи.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Българин

    6 12 Отговор

    До коментар #64 от "KOREKTOR NEW":

    Безродната сган все си мисли, че всички в България са като тях. И се обижда, когато и кажеш, че и безродна сган и лизането на руски задници е единственото, което прави.
  • 66 Borislav Popov

    8 3 Отговор

    До коментар #55 от "Само питам":

    Има - първите демократи като съветника на Ф Димитров който продаде България Константин Мишев.

    Коментиран от #70

  • 67 Batushka

    14 4 Отговор
    Такива като Навални могат само да докарат Русия до положението от 90 те ...Русия е империя и само император може да я държи в кондиция ...просто така действа народопсихологията там....
  • 68 Borislav Popov

    12 3 Отговор

    До коментар #62 от "Животновъд":

    А клонираните от овцата Доли - са тъпи соросоиди и не разбират че ги стрижат до кожа. Само блеят и гледат тъпо към овчаря.
  • 69 Borislav Popov

    10 3 Отговор

    До коментар #61 от "Българин":

    Признай си че праскаш еди простотии тук за жълти стотинки ! Няма срамна работа - срамно е да плюеш там където си лизал !

    Коментиран от #71

  • 70 Само питам

    5 9 Отговор

    До коментар #66 от "Borislav Popov":

    И как стана това продаване на България бе, путиноид нещастен? Че се сближи със Запада, където ни е мястото ли?

    Коментиран от #73, #76

  • 71 Само питам

    5 10 Отговор

    До коментар #69 от "Borislav Popov":

    Да, бе руска мурво, освен теб. всички тук пръскат простотии. Само русолизането, което правиш ти е върхът на сладоледа и задължения на всеки българин. Няма по-ненормални и извратени същества от робите на руските роби.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Borislav Popov

    8 6 Отговор

    До коментар #70 от "Само питам":

    Какво ти е мястото на тебе с обора . Или със западняците които през цялото време пречат на нашето освобождение и обединение ? Благодарение на тях освобождението на България закъснява с едни 50-60 години. С тия които през цялото време вземат страната на Турция !
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Велик българин

    6 10 Отговор
    До Борислав Попов да ми ухапе хуия и да се разхожда ИЗ целия град ако е гражданин или на село да се радва и да го ебат братужките боклука ти си Спас тюурчев предател долен маикати деба

    Коментиран от #77

  • 76 Borislav Popov

    7 4 Отговор

    До коментар #70 от "Само питам":

    Кой предаде списъците на българското разузнаване на обора?

    Коментиран от #78

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Само питам

    4 4 Отговор

    До коментар #76 от "Borislav Popov":

    Руския агент Ахмед Соколов предаде списъците в турското посолство.

    Коментиран от #81

  • 79 Borislav Popov

    7 3 Отговор

    До коментар #57 от "юрист":

    Ай де бе ?!! Розови слончета да минават през банята виждаш ли ?Или канарчета да подскачат наоколо ?
  • 80 Доктор Ох Боли

    2 0 Отговор
    ....ха хаха... тука ша ви помола да пишити само с по един ник..... ха хаха.......
  • 81 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #78 от "Само питам":

    Не те питам за турското !
  • 82 Историк

    5 10 Отговор
    Джуджето само привидно има стабилна власт. В Русия почти всяка промяна е ставала с дворцови преврати завършващи с убийството на стария диктатор и замяната му с нов. Путин ще бъде късметлия ако остане жив и успее да избяга. В противен случай е много вероятно да го хвърлят от някоя от кремълските кули, са го удавят в Москва река или да го олесат на Спасская башня.
  • 83 Borislav Popov

    7 5 Отговор
    Лека нощ на дедо сорос на възпитаниците. Дедо ще ви купи шоколадче завито от един мармот ! Много напън дадохте тая вечер.

    Коментиран от #85

  • 84 Boxer

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Рускиий стандарт":

    Според теб, кой е добър за Русия? Какъв трябва да е техният президент ? Кажи си . За да не изглежда, че само си дюдюкаш отстрани, предложи някой по-така, по-подходящ.
  • 85 Доктор Ох Боли

    0 3 Отговор

    До коментар #83 от "Borislav Popov":

    .... седи ве Борка .....сипи си една ракийка.... отпусни са .....ам ас един ник саму.... ха ха ха
  • 86 Факти

    4 0 Отговор
    1 Български лев =
    40,6676185 Руски рубли

    Коментиран от #93

  • 87 Ленин

    0 3 Отговор

    До коментар #62 от "Животновъд":

    А от кръстоска между моето магаре и майка ти се пръкна ти , уважаеми животновъде .😁😁😁
  • 88 Ленин

    1 2 Отговор
    А от кръстоска между моето магаре и майка ти се пръкна ти , уважаеми животновъде .😁😁😁
  • 89 Санчо

    4 2 Отговор

    До коментар #57 от "юрист":

    На адвокат забранено да тьлкува?
    Ти сигурен ли си ко бачкаш? Ил само си гепиш пачката за уговорки. Виж,счетоводството е за теб,сухо,точно и тьлкува само шефа ...

    Коментиран от #92

  • 90 Мммм, да

    9 3 Отговор
    Смешното е, че малко след началото на протестите, където Навални се опитва да се позиционира като организатор и водач, по телевизията излезе старо видео от интервю с него. Там той обявява как Русия отново закъснява с належащите реформи. Съответно дава за пример именно пенсионните реформи в източна Европа. Става въпрос за увеличаване на възрастта за пенсиониране точно по този модел.
  • 91 Санчо

    4 2 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    Има и по долни. Един демократ се плюнчеше,че е по-добре да се откажем от суверинитут за да влезем в оТбора. Още е на хранилка. А другите на евродупетатски заплати директно разбиват дьржавата. И не ма бьркай с комунде,до един се облажиха и станаха слуги,НО при тях си имахме поне дьржава.
  • 92 юрист

    3 3 Отговор

    До коментар #89 от "Санчо":

    “....Публикувано във факти.бг: На адвокат забранено да тьлкува?...“ Не ми развивай софистика- ТОЧНИЯТ цитат от моя коментар е следният“...Публикувано във факти.бг: аз съм адвокат и ми е забранено това, което правиш ти- да правиш свои субективни произволни тълкувания на отделни факти. Има си начин за тълкуване на законите и той се учи САМО в юридическите факултети в България и в русия, а не в руската ферма за тролове:)“ Начинът се нарича “систематично тълкуване на правни норми“. Той се извършва по начин, който е непознат за лицата, които не са следвали в юф и задължително включва обективност- т.е. изключва личното субективно мнение на тълкуващият по казуса.

    Коментиран от #118, #119

  • 93 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #86 от "Факти":

    3000леваса=1 долар такае сега е техен ред но 40 е по малко от 3000 нали пресмял се кунчо на кратунчо
  • 94 Доктор Ох Боли

    2 3 Отговор
    .... Аз.....обичам Русия..... но ....обичам и България...... ако трее избирам .... тва ше е България.... ха ха ха...... До тука разбрахти ли мъ а? .... ха хаха.........иначеееее....Евро Съюза..... ииии..... Евро Зоната ...е......местото където искам да бъда..... ха ха....ха хаа... Тва е Шампионската Лига..... Тва е ....мястото на България ..... тва ясну ли ви е а?...... ха ха ха..............аааааааааааааа
  • 95 1944

    5 7 Отговор
    накрая навални ще бъде блъснат от зил или застрелян от "случаен" чеченец. или ще загине при опит да бъде "обран". в руската кочина такава е съдбата на опозицията, там помнят само големите човекоубийци: ленин, сталин, берия, дзержински, пиздин...
  • 96 Доктор Ох Боли

    1 0 Отговор
    ...Евро Зоната .... тва е ...групите на Шампионската Лига...... ха ха ха....

    Коментиран от #97

  • 97 Бат Ваню

    1 1 Отговор

    До коментар #96 от "Доктор Ох Боли":

    ....ха ха ха... там са препълни вече.... ха ха ха...догодина.... ;-)
  • 98 с късото име

    4 2 Отговор
    Скоро!От тази кочина руска или нормална д–ва ще става...или изтрезвителен център ще си остане!И въпреки всичко са добре!По-добре от една югоизточна лудница!

    Коментиран от #100, #101

  • 99 Димитър

    8 2 Отговор
    Тоя пудел на сащ не е враг на Кремъл, той е враг на Русия и руснаците.
  • 100 Доктор Ох Боли

    1 1 Отговор

    До коментар #98 от "с късото име":

    ....ха ха ха.-... тиху уе........ Русия е Фактор.....и ше бъде..... България у Евро Зоната..... да имеш ...евро .... у ръката си..... ха ха ха...

    Коментиран от #104

  • 101 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "с късото име":

    ..... ни съ изказвай ногу та мола.... ха ха ха......... ааааааа
  • 102 Путин е много силен

    8 2 Отговор
    Путин все още е много силен. И този мандат ще го изкара, но към края си ще бъде по-малко популярен и все пак достатъчно, че да се оттегли достойно. Да, има и непопулярни мерки и те ще бъдат направени, но не и от него. Прекалено силна фигура е и трудно някой ще може да го надмине докато сме живи. А, дали е правилно това, което прави е друга работа.
  • 103 Иван

    3 2 Отговор
    в Донецка Народна Република и Луганска Народна Република хората са на режим фастинг от няколко години. За това браво. Навални има деца и семейство, и не трябва да рискува да ги загуби, защото бързо ще го очистят. Гледам не се дава и не за първи път се пробва. Президентското място е омагьосано в Русия и ако сте гледали хора без да си обяснят защо взимат по няколко бланки на изборите за Путин и ги вкарват да се брои, защото, колкото повече, толкова повече. Тук не знам как я няма в Болгария или поне още не сме я видели как хора пускат по 100на бюлетина без реакция.
  • 104 с късото име

    3 3 Отговор

    До коментар #100 от "Доктор Ох Боли":

    до д–ра де нещо отзад го боли!
    Верно руссия е фактор,у Китай и мераците им за Сибир!
    Обаче ,спрямо турците и пукната пара не струват!13 руско-турски войни водиха.....и ни дарданели ни проливи!Ако и в мераците си за излаз на турецка територия и точене на пиянски лиги колониални ,да струваха независимост на Румъния и България....нъц !Само част от Крим...до като от санкции и шишарки не останат!Борящник да има!

    Коментиран от #105

  • 105 Доктор Ох Боли

    4 2 Отговор

    До коментар #104 от "с късото име":

    ....ха ха ха.... Русия е.....световен Фактор..... тва трее ти е ясну.... Без Русия световния ред се променя..... ха хаха...и тва трее ти е ясну... на запада нема кой се опъне освен Русия..... с тва не трее се заблуждаваш....

    Коментиран от #106

  • 106 с късото име

    4 1 Отговор

    До коментар #105 от "Доктор Ох Боли":

    Така де ,фактор щото са независими!Нищо от тях не зависи !Хаха, скоро !Санкции до....нещо наподобяващо....шампоан!

    Коментиран от #107

  • 107 Доктор Ох Боли

    3 1 Отговор

    До коментар #106 от "с късото име":

    ....ха хаха...... който подценява Русия....му пиша .... слаб 2 ... ха ха ха....... Бългярия у Шампионската Лига..... но..... Русия .... поклон ...и уважение..... тя е фактор....и... ще бъде..... и така........

    Коментиран от #108, #109

  • 108 Бат Ваню

    2 0 Отговор

    До коментар #107 от "Доктор Ох Боли":

    ....ха ха ха..... рублата може да пада......ама руснаците ше издържат.... ха ха ха.....
  • 109 Бат Ваню

    1 0 Отговор

    До коментар #107 от "Доктор Ох Боли":

    ... на запада само Тръмп вое се опъне..... ха ха ха..............ааааааааааааа
  • 110 Доктор Ох Боли

    2 0 Отговор
    ....аз искам православен Константинопол.....обаче как може да стане това?..... ха ха ха...само под западно влияние..... ха ха ха... тва некъв парадокс.... ха ха ха...
  • 111 Румяна Костова

    2 0 Отговор
    Навални е прав за 90-те '/,.Но е пропуснал да съобщи,че според същото изследване на Левада център,което той е ползуват,само 10'/, от тези 90 биха излязли на протест.А колко от тях на такъв ,организиран от негова име?Би трябвало да пуснат Навални да си организира събитието.На на площада,където се събират навалнятата да поставят монитори и на тях да показват по-старото му изказване ЗА увеличаване на пенсионната възраст,за да се изравняля Русия със всички европейски държави.Путин да се страхува от Навални,който няма и 1 процент доверие в руската общество?Блога на Навални гледа доста народ.Много от тях са украинци и си го признават.А някои пък руснаци го правят ,само ,за да му поставят дислайки.
  • 112 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Навални е прав за 90-те '/,.Но е пропуснал да съобщи,че според същото изследване на Левада център,което той е ползуват,само 10'/, от тези 90 биха излязли на протест.А колко от тях на такъв ,организиран от негова име?Би трябвало да пуснат Навални да си организира събитието.На на площада,където се събират навалнятата да поставят монитори и на тях да показват по-старото му изказване ЗА увеличаване на пенсионната възраст,за да се изравняля Русия със всички европейски държави.Путин да се страхува от Навални,който няма и 1 процент доверие в руската общество?Блога на Навални гледа доста народ.Много от тях са украинци и си го признават.А някои пък руснаци го правят ,само ,за да му поставят дислайки.
  • 113 Аз съм

    4 2 Отговор
    Като изберат Навални за президент и приватизират ресурсите на Русия тогава ще направи пенсионната възраст 90
  • 114 Румяна Костова

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "юрист":

    Като толкова мразите Путин и се напъвате да сте компетентна в изказванията си против него,научете колко години е във властта Путин.От 2000 година е,да Ви светна,за да не се ровите в Google .Разбира се,тук влизат президентските му срокове и премиерския .Ако изключите него,пак не излизат 12.
  • 115 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Светла":

    Новата пенсионна реформа в Русия е предложена от кабинета на Медведев.Президента не се занимава с тези въпроси.Ной само може си даде ветото,,ако иска.Но наче сте права,тя,реформата наистина се планира да заработи на пълни обороти някъде към 2032 година.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 jforfk

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "юрист":

    Да сравнявате избирателно и извадено от контекста, не ми харесва. И е достатъчно некоректно. На първо място скоро у нас жените и мъжете ще се пенсионират на 65 години. А от предходната статия се вижда /по-долу всички цитати са от нея/, че в Русия това не е така. Жените на 60 години. Значи поне половината от населението на Русия е по-облагодетелствано от това у нас. При многодетните майки у нас не знам да има някаква привилегия, можете да ме поправите ако има. А руските мъже се пенсионират, като у нас на 65. Е доколкото зная след 2-3 години. Допълнително. "Необходимо е да се предвиди за работодателите административна, че даже НАКАЗАТЕЛНА отговорност за уволнение на работници в предпенсионна възраст, както и за отказ за наемане на работници заради възрастта им“, каза Путин. У нас, да, има нещо подобно, но работодателите уволняват и хора в предпенсионна възраст. И даже не ги глобяват. Поне не съм чувал за такъв случай. "Двойно увуличение на помощите за безработни в предпенсионна възраст". Дайте да видим подобен документ у нас. "Повишението на пенсионната възраст няма да засегне работниците във вредни производства, както и коренните народи на север, предлага държавният глава". Е у нас по-добре ли е? Доколкото зная дори при работа през нощта, труда е трета категория, ако не е дъпълнително вреден. А Вие нощни смени работил ли сте? Е по-добре ли е унас?
  • 119 jforfk

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "юрист":

    Ще Ви бъда много задължен, Юристе, ако ми покажете документ, дето облагодетелства работещите нощен труд, но в невредна среда. Щото скоро и аз ще съм потърпевш. Щото доколкото зная такъв няма. Дано не съм изпуснал нещо. Защото преди ми признаваха, че съм работил Второ категория труд, а сега не. Всичко трета категория.
  • 120 Галин

    0 0 Отговор
    Много ви се иска ама няма!
  • 121 123

    2 0 Отговор
    Щом дНевалниЯ така казва - "вервайте му"! Сорос му го нашепва ...някак си така доларово! Ха ха ха!
  • 122 НКВД

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "соросоидни кърлежи":

    Щом пишеш значи още си жив червен келеш такъв
  • 123 сноу

    1 0 Отговор
    Не думай....и по кво позна Надрисални..? Аха -а ,погледа му е засякъл Путин да го мести от единия в другия крачол и...те ти паника...
  • 124 Цанко

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "СссереМ":

    Коригирай се- педеруската!
  • 125 Нормален

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Бългрино какво българско има в русофобията ти си зелен
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания