30 Август, 2018 08:04 1 342 3

Тръмп: Китай спъва мира на Корейския полуостров

  • сащ-
  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • доналд тръмп-
  • майк помпео
Тръмп: Китай спъва мира на Корейския полуостров - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази задоволство от развитието на отношенията със Северна Корея, предаде Reuters.

В изявление пред журналисти в Белия дом той дори каза, че между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун са се създали "великолепни отношения".

По тази причина понастоящем "няма нужда да се харчат много пари за съвместни американско-южнокорейски военни маневри", се казва в изявление на Белия дом, което самият Тръмп по-късно разпространи в Тwitter и което бе цитирано от ДПА.

"Президентът може всеки момент отново да започне съвместните маневри с Южна Корея и Япония, ако пожелае. И ако го направи, те ще бъдат много по-големи отпреди", се казва в изявлението.

Според него напредъкът по ключовия проблем за денуклеаризацията на Северна Корея в момента се спъва от трудностите в преговорите за търговията между САЩ и Китай. "Китай усложнява нашите отношения със Северна Корея. Тя е под огромен натиск от Китай заради нашите остри търговски спорове", - отбеляза Тръмп, добавяйки, че Китай предоставя значителна помощ на Пхенян. "Това не помага", подчерта той.

Тръмп: Китай спъва мира на Корейския полуостров

Миналата седмица Тръмп също заяви, че Китай е престанал да помага за процеса по денуклеаризация на Корейския полуостров.

Президентът направи това изявление само дни след като бе отменено уговореното посещение на държавния секретар Марк Помпео в Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    12 3 Отговор
    Все някой друг им виновен на тия. виновен е единствено алчния им стремеж за богатство.обаче почнаха да гризкат гредички през последно време благодарение на Русия!!
  • 2 ГАЛЕВ

    10 4 Отговор
    ГОВЕДАТА ОТ ФАЩ СТАВАТ ВЕЧЕ МНОГО АМА МНОГО НАГЛИ.СГАНТА -УБИИЦИ ТАМ, ЗАВЗЕЛИ ВЛАСТТА ,СА ТВЪРДО РЕШЕНИ ДА СЕ САМОУБИЯТ.С ТЯХ ДА ПОВЛЕКАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА.
  • 3 Шляхтиц

    4 1 Отговор
    На калпавия всичко му пречи и нищо не може да му помогне!!!!!!!!!!!!!!!