Задържаха половин тон нелегален алкохол в Бургас

30 Август, 2018 13:51
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 943
Автор: Константин Карагьозов

Митнически служители задържаха 501 литра нелегален етилов алкохол. Алкохолът е открит при проверка на физическо лице на неохраняем паркинг в района на Бургас и в частен имот. Двете проверки са извършени в рамките на контрол срещу нерегламентираното съхранение и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. Това съобщи Катя Иванова, говорител на Регионалната митническа дирекция в Бургас.

Установено е, че търговецът продава наливен алкохол, като в момента на проверката у него са открити 156 литра етилов алкохол, без документи за платен акциз. Последвала е и проверка в частен имот - къща с дворно място, собственост на друг мъж. Там митническите служители открили в приземно помещение на жилищната сграда шест пластмасови бидона, съдържащи различни количества жълтеникава течност с мирис на алкохол. Измереното общо количество в бидоните е 345 литра. За алкохола не са представени документи, удостоверяващи плащането на акциз по Закона за акцизите и данъчните складове.

Взети са проби за лабораторен анализ и определяне на вида на задържаните общо 501 литра продукти. След изготвяне на лабораторните експертизи предстои бъдат образувани административно-наказателни производства.