30-годишно ново "преоблечено" иранско Peugeot

30 Август, 2018 13:52
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6891
Автор: Радослав Славчев

По време на автомобилното изложение в Москва беше показан един доста странен азербайджански автомобил. Той се нарича Khazar и бе представен в две версии - базова SD и луксозна LD.

30-годишно ново "преоблечено" иранско Peugeot

Оказва се обаче, че това не е кола, разработена в Азербайджан, Автомобилът представлява леко маскиран ирански седан Iran Khodro. Колата се сглобява от компания, в която Азермаш има 75%, а иранската Iran Khodro - 25%.

Освен това трябва да кажем, че и иранците не са измислили този автомобил. На практика в основата на Khazar SD/LD лежи едно доста остаряло Peugeot. Става дума за модела 405, който за първи път е представен пред публика през далечната вече 1987 година.

30-годишно ново "преоблечено" иранско Peugeot

Ако трябва да сме откровени, то трябва да кажем, че този автомобил няма никакви шансове дори и на пазар като руския. Много остаряла концепция, изключително лошо качество на сглобката (по мнение на руски журналисти), както и доста евтини материали.

Цената? Единство тя може да оправдае малко надеждите на азерите. Но в Москва от компанията Khazar не обявиха за колко пари ще се продават двете версии на азерската кола, с ирански и френски корени.