Toyota инвестира $500 млн. в Uber

30 Август, 2018 15:18
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1788
Автор: Радослав Славчев

Японският автомобилен производител ще инвестира сума от порядъка на $500 млн. в компанията Uber. Информацията е на The Wall Street Journal, които се позовават на свой анонимен източник в Toyota.

Изданието пише още, че по време на сделката оценката на uber ще нарасне до $72 млрд. От Uber прибягват до финансовата помощ от Toyota най-вече заради огромните ресурси, които влагат в разработката на автономна кола.

По данни на The Information, Uber харчи по $200 млн на всеки три месеца, при това само за разработката на автономна кола. Партньорството между двете компании има за цел да намали разходите.

Ще припомним, че през март 2018-а безпилотен тестови автомобил на Uber уби човек и изпитанията бяха прекратени. Четири месеца по-късно те стартираха отново. Дали обаче това става с помощта на Toyota, все още няма официална информация.

От Uber отказват коментар по темата, а изданието WSJ посочва, че въпреки усилията си не са успели да вземат и официалното становище на Toyota. Интересно е още, че по официални данни инвеститори оценяват Uber на $62 млрд.