30 Август, 2018 18:05 1 731 4

Италия скочи на Макрон заради бежанците

  • дичоти-
  • бежанци-
  • италия-
  • франция-
  • мигранти-
  • кораб-
  • еманюел макрон-
  • матео салвини

Италианците не искат Париж да ги поучава

Италия скочи на Макрон заради бежанците - 1
Снимка: БТА/ AP

Франция е върнала над 40 000 мигранти в Италия от миналата година досега, така че френският президент Еманюел Макрон трябва да престане да поучава Италия за мигрантите. Това заяви италианският вътрешен министър Матео Салвини, предаде АНСА.

"Над 48 000 мигранти са върнати от френската граница с Италия от миналата година досега. Това е доста далеч от солидарността и приема на мигранти. Макрон трябва да прояви добър вкус, да замълчи и да не поучава италианците", написа Салвини в страницата си във Фейсбук.

Вътрешният министър каза също така, че Италия сега преценява дали да продължи да е част от мисията на ЕС "София" за спасяване на мигранти в Средиземно море. Салвини коментира също и случая с кораба на италианската брегова охрана "Дичоти", който бе блокиран дни наред със 150 мигранти на борда в пристанището на Катания, след като Рим отказваше да издаде разрешение за свалянето на мигрантите.

Салвини разказа, че той е бил един от хората, които са се обадили на Конференцията на италианските епископи с призив да се погрижат за мигрантите. Италианските власти са потърсили Ирландия и Албания със същата цел. "Ние се свързахме с Ирландия, Албания и епископите, а не те", подчерта Салвини. Мигрантите от "Дичоти" бяха свалени на италианска територия, след като Конференцията на италианските епископи, Ирландия и Албания казаха, че ще се погрижат за тях, припомня АНСА.

"Европа за пореден път отмести поглед и твърдеше, че нищо не се е случило", каза Салвини. Министърът на вътрешните работи съобщи още, че неговото правителство се е свързало с "други страни, за които се надява, че може да помогнат при други подобни случаи".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 скачайте

    6 0 Отговор
    Вчера и аз му скочих.
  • 2 Пешо

    23 0 Отговор
    И италианците се усетиха и вече имат своя Орбан. А ние си имаме доказано най-големите боклуци за политици.
  • 3 чалма тв

    2 0 Отговор
    Има опит на Австралия , всички бурки и чалми пращат на остров Папуа Нова Гвинея. Мигранти мухлясват там години наред, пишат на своите роднини съобщения- Тук е ад.
  • 4 Пежо

    1 0 Отговор
    Ще започне пробуждането. Неизбежно е. Нищо против нямам черните, червени, оранжеви, жълти та и зелени, но всеки да си знае мястото. Ако трилионите които бяха похарчени във войни и кризи бяха дадени за образование в Африка вече щяхме да летим за Марс. Обаче едни фанатици-психопати, на генетично ниво, са се заели да градят велик израел, САМО, за мизантропи по душа. А големият им ТЪП брат е дебилен та дрънчи като празна лейка; вярно е - за да си як трябва да си тъп. Резултатът е видим за всички.
Новини по държави: