Хванаха Канибала с детска количка, пълна с марихуана

30 Август, 2018 19:40
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2659
Автор: Светослава Ингилизова

Явор Геров, по- известен като Канибала, е бил задържан с половин килограм марихуана и амфети снощи при акция на Криминална полиция в ЖР "Тракия", съобщи "Трафикнюз".

Малко преди полунощ Геров извикал такси на бл. 1 в ж.к. "Тракия" и се качил в колата. В таксито пътували още двама младежи. Дал адрес в центъра и потеглили. В Кършияка обаче били спрени от полицейски патрул. Последвал обиск и криминалистите открити наркотиците в детско столче на задната седалка. Геров и другите двама са отведени в ареста на Трето районно.

Канибала бе арестуван след акция на ДАНС в клуб "Амиго" на бул. "Хр. Ботев" през декември 2014 година. Спецченгетата тогава действаха по сигнал за разпространение на наркотици, но такива не бяха открити. При спецакцията Канибала и Сюрен Борисов бяха задържани в домовете им. В последствие срещу тях бяха повдигнати обвинения за кражба на айфон.

Срещу Геров и Сюрен Борисов остана обвинението по член 199 от Наказателния кодекс за отнет айфон 5S, собственост на Васил Бойкинов. Младежът твърдеше, че те са го заплашили, че ще му отрежат ушите. Доказателствата на обвинението, представени пред Пловдивският окръжен съд обаче се оказаха недостатъчни и Канибала бе оправдан. Борецът Сюрен Борисов пък получи една година условно с три години изпитателен срок. В последствие тези решения бяха потвърдени от Апелбативен съд и ВКС.

В последствие Канибала заведе иск за 32 500 лева срещу държавата, което спечели.