Last news in Fakti

30 Август, 2018 19:35 2 864 47

Ердоган: Турската икономика няма да се срине

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • криза-
  • валута-
  • лира-
  • икономика

До два месеца ще се справим с кризата, заяви Ердоган

Ердоган: Турската икономика няма да се срине - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция ще преодолее икономическите трудности, пред които е изправена поради „външен икономически натиск“, предаде „Дейли Сабах“.

Турската лира се обезцени на фона на дипломатическия скандал между Анкара и Вашингтон, разразил се заради ареста на американски пастор, обвинен в терористична дейност. Турция обяви, че има умишлени външни действия, целящи икономиката на страната да се срине.

„Очевидно е, че има структурни икономически проблеми, които трябва да решим. Вече работим по този въпрос. Нашата инфраструктура е достатъчно сила, за да преодолее тези проблеми“, заяви Ердоган, подчертавайки, че турската икономика ще се справи с трудностите.

Турският президент увери, че страната му е предприела необходимите стъпки, включително и помощ от партньорите на Анкара. Реджеп Ердоган дори даде срок от два месеца за преодоляване на кризата, пишат медиите в южната ни съседка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 новините от окупирания Кипър

    17 7 Отговор
    При окупирания северен кипър, доминиран от турци, се изостря. Налице са стачки и протести във връзка с финансовото положение. Например, животновъдите казват, че 1 кг храна за животни и 1 литър мляко, след постоянното обезценяване на турската лира струват същото и вече не е полезно за тях да имат животни. Междувременно стачкуват митнически служители и работещи в болници а цените на всички видове са се увеличили твърде много и хората страдат. Негативните последици от непрекъснатите увеличения водят псевдо-държавата в хаос и постоянният нейн отговор, че няма пари, не решава проблемите.
  • 2 юрист

    24 13 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: До два месеца ще се справим с кризата, заяви Ердоган...“ Тъй ли? Тогава що ревете като вдовица за трибуквената думичка, и се МОЛИТЕ на “фашистка“- според вас- германия да ви помага с всичко, което може, а?:) ЗАЩО ИСКАТЕ ПОМОЩ ОТ ГЕРМАНИЯ? Вие какво си мислите- ще плюете всеки ЕС гражданин, а после ще искате някой да ви помага, като ви измъне от собствените ви икономически авгиеви обори?:) И ердухан, и всички турци, които си мислят, че гореописаното е нормално човешко поведение, да се прегледат при психиатър, защото имат спешна нужда!

    Коментиран от #4, #8, #39

  • 3 Ден на победата

    16 23 Отговор
    Поздравявам всички турци с годишнината от победата в Думлупънар която сложи край на гръцкият окупатор и доведе до пълното унищожение на 11 окупационна гръцка дивизия край бреговете на Измир!

    Коментиран от #12

  • 4 Ти прегледа

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    ли се вече?
  • 5 939

    19 5 Отговор
    Централната банка е под натиска на Ердоган да не повишава лихвите въпреки високата инфлация и обезценяването на лирата спрямо долара. Около 15:00 лирата спадна днес до 6,7250 долара, достигайки 6,85 след информацията за оставка на подуправителя на Централната банка на Турция Еркан Килимши. 1 долар 8 лири .... скоро.
  • 6 за какво става въпрос

    15 6 Отговор
    Ей така някой като започне да обяснява нещо,без никой да го пита,знай че е свършен вече.
  • 7 Анадолизатор

    14 3 Отговор
    На никой не му пука за някаква екзотична икономика... В която режеп поставя срок излизане... И то два месеца.... За излизане от криза. Принципа е ясен.. След бум идва рецесия... За да няма сътресения си има правила...
  • 8 Ердоган

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Ся като направя на Меркел, една игра с езика, и ще омекне, и парите ще потекът отново! Ще и подаря и златния ми ибрик, за да я започна на чисто!
  • 9 Мехмет

    16 5 Отговор
    Къде сиы Ахмед? Когато ми се хвалеше, че от Турция имаш 22 000 лири пенсия, аз казах ли ти, че и в Гърция се раздаваха пари, но дойде момента, когато държавата да си ги вземе обратно? И че в Турция може да стане същото. Стана ли? - Да! И ако живееше сега в Турция щеше да видиш, че тези 2 000 лири не са като от преди година. Така е наборе - 1955!
  • 10 Мехмет

    7 5 Отговор
    (Извинявам се за грешно изписанотто число. То е 2 000).
  • 11 Краят на сезона

    14 9 Отговор
    Всички тези големи проекти и огромното оборудване, как сега Турция ще плати за тях? Сега тя ще се нуждае от двойни и тройни лири за тях. Къде да ги намери, хората са гладни, нямат. Смята ли, че Германия ще даде парите? Германия и всеки чужденец е в Турция за да печелят пари, не да дават и сега всеки се опитва да загуби колкото е възможно по-малко ... Жалко е за хората, които скоро няма да имат мляко за своите деца и единственият, отговорен за това, той продължава да продава на тях сено и национализъм. Турците са за съжаление. Много нещастно ще е бъдещето за тях.

    Коментиран от #14

  • 12 MACEDONIA

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Ден на победата":

    Благодарско
  • 13 инфо

    14 6 Отговор
    Турската икономика е в такава трагична ситуация, че САЩ са спрели новите санкции, които биха наложили, тъй като Турция веднага щеше да разпадне като една кула от карти.
  • 14 и защо

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "Краят на сезона":

    трябва да съжаляваме турците ?? турците имат за врагове нас европейците и не виждам защо трябва да ги съжаляваме а още по-малко да им се помага ??? използват агресивен език , заплашват членове на ес а именно гърция и кипър а германия която е част от ес трябва да им помага !!! от интерес на ес е една слаба турция и разделена със свободен кюрдистан !! много е тъпо да помагаме на враговете си . а и турският народ подкрепя ердо така , че да се спасяват
  • 15 юрист

    11 4 Отговор
    Преди не забелязах снимката към статията, но сега се вгледах в нея и се чудя- какво е това същество, ошмакосало главата си с бял шал? Прилича ми на шивашка карфица с бяла пластмасова глава и не ми прилича на хомо сапиенс от женски биологичен пол...

    Коментиран от #17, #23

  • 16 Голям прос

    11 4 Отговор
    Плюха Германия, като видяха дебелия, сега ще оближат някои части на един германски премиер и ще спасят положението.
  • 17 инженер

    10 4 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Тази баба управлява мустакатия маймун а с него и фесовете.Да са по дълго на власт че хубаво да прокопсат анадолските ездачи на козички които горят банкноти по един долар и мачкат празни кутии от I phone.
  • 18 Китап

    12 2 Отговор
    За всеки учил икономика, това отчаяно изявление означава едино.... Веднага продавай лирите и купувай твърда валута. Започваме печатането.
  • 19 Ваня

    11 11 Отговор
    Ние да си гледаме бг кочината тях не ги мислете

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Варна

    13 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ваня":

    Оказа се, че кочината сте вие, турция, така че не говори и не псувай повече България която те храни!

    Коментиран от #28

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 наблюдател

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "ХАСАН":

    В Турция има диктатура.Има политическа а вече и икономическа криза.Ердоган се мъчи с военни заплахи да отклонява вниманието от вътрешните проблеми.
    Тъпият електорат за сега кълве но още не е изял дебелото дърво тогава ще стане весело.
  • 27 Злобата

    7 8 Отговор
    На булгарина е лесно обяснима. Бедният винаги злобее срещу по-заможният и по-успял съсед. Особено ако са му промивалии мозъка доколкото го има от малък.
  • 28 Ваня

    4 7 Отговор

    До коментар #21 от "Варна":

    Тя тези дни България така ме нахрани че чак ми приседна
  • 29 Кураж

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "ХАСАН":

    Първата необходима стъпка в лечението на болно лице е да признае, че има проблем. И Турция е много болна. След тежко усилие и с приемането на горчиво, но спасително лекарство, стъпка по стъпка, ще види подобрение и след около десетилетие, хората ще могат отново да надяват.

    Коментиран от #32

  • 30 бойко

    2 6 Отговор
    Зависта е туй сикилмиш е стар народ българино

    Коментиран от #33

  • 31 ХАСАН

    4 10 Отговор
    В Турция си има редовни избори,многопартийна система,опозиция,реферандуми,свобода на словото и др и едва ли може да се каже че има диктатура...проблема е че турските интереси се сблъскаха със западните в Близкия изток и Средиземно море...а това е петрола и газта! Затова е цялата патардия!

    Коментиран от #37

  • 32 ХАСАН

    5 8 Отговор

    До коментар #29 от "Кураж":

    Едва ли..турската икономика е много динамична и конкурентна..и това е просто политически-натиск и нищо друго..Сащ иска Турция да се откаже от руски газ и да-купува шистов или ирански газ от американски компании

    Коментиран от #34

  • 33 третото око

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "бойко":

    да завиждат твоята бедност, твоята диктатура, твоята ислямизация? те принадлежат към Европа, напредват и могат да пътуват и да живеят където искат. вие НЕ
  • 34 Алоу ердохасанче

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "ХАСАН":

    Τук ние не сме турски будали, да им казваш глупости и да ти вярват, като необразованите фанатици в Турция. Ако искаш да им помогнеш, колкото по-скоро се обадиш на МВФ, толкова по-добре за тях. Ако искаш да ги унищожиш, сяднай и не прави нищо. Боли ни ... за тях.
  • 35 юрист

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "ХАСАН":

    “...Публикувано във факти.бг: Иди в християнски манастир...“ Видно от сниумката, г-жа кадъната НЕ Е в джамия, НЕ Е в какъвто и да е било молитвен храм и НЕ Е със светска забрадка, както и шалът й НЕ Е вързан по светски моден начин, а по религиозните ви правила, така, че- нещата са несравними! Българските баби не си слагат забрадки по религиозни причини, а заради това, че ги смятат за част от традиционната си носия и българските забрадки не се връзват по някакъв специален начин, предписан от която и да е религия- В ТОВА е разликата! Българската баба слага забрадка, когато напр. приготвя храна- в този случай, забрадката играе роля на предпазно средство да не падат косми в приготвените ястия!

    Коментиран от #40, #47

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ей карасевда

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "ХАСАН":

    Не бъркай себе си. Там се сблъскват интересите на великите от Запада и Изтока. Америка, Европа, Израел - Русия, Китай, Иран. Вие сте незначителни и играете ролята на вазал, веднъж оттук, веднъж оттам. Играете ролята на предателя. И въпреки предателството, през вековете много хора го харесаха, предателя никой, и съдбата ви ще бъде тъжна.

    Коментиран от #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 -123-

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Поне не се пише юрист, че май само си минал покрай такъв! Меркел покани Ердоган точно когато той ги наричаше нацисти и фашисти. Германия е зависима от Турция, имат сумати фабрики там. Затова Германия ще подкрепи Турция. А ти недей много да злорадстваш, защото ако падне още малко лирата- това ще се отрази и на еврото, а оттам ще падне и българският лев. Затова дори мисля, че Германия ще отпусне пари на Турция. А ти си само някакъв Трол.
  • 40 -123-

    1 4 Отговор

    До коментар #35 от "юрист":

    Значи бабите си слагат забрадки само когато готвят... Я питай баба си защо слага забрадка. Трол такъв.
  • 41 -123-

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "Ей карасевда":

    Доколкото знам най-много предатели има в българската история.
  • 42 926

    6 0 Отговор
    Една от най-големите турски компании, "Тюрк Телеком", "любимата" на семейство Ердоган, днес е фалирала в резултат на натиска, който турската икономика получава. Компанията имаше проблеми, които се умножиха след финансовата криза. Компанията получаваше в турски лири от клиенти и изплащаше заемите си в долари или евро. Това побърза колапса, защото лирата е била подценена. В банковите среди колапсът се очакваше, въпреки борбата която турското правителство и Ердоган лично, са дали за да предотвратят фалита. Банките-кредитори, които са изложени на 4,7 млрд. долара заеми, се очаква да бъдат изправени пред същите проблеми, като 4,7 млрд. - с текущия спад на турската лира - са огромни, за да се справят с тях. Има паника, тъй като всички очакват, че падането на компанията ще привлече други, докато строителната индустрия вече беше тежко ударена и много компании изоставиха проектите, които са предприели.
  • 43 Хасан

    1 6 Отговор
    Той отива по покана на меркел азащоли меркел го покани ако задълбочат кризата още ердо ще пусне онези 4 милиона сирийци към европа и стях терористите ще влязат в европа несе радвайте може дастане зле и за българия
  • 44 ivan4o

    2 7 Отговор
    Мно сте боси бре, 100 пъти трябва да повтарям, че пари у турция текат от всякъде! Само Катар може да държи 100г да не говорим за другиге.! Завиждате ли ко праите на ва знам!!???? Щела се срине,ем нема се срине!хахахахаха
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 впечатлен

    3 0 Отговор
    Едноличната власт винаги предизвиква лозунги. Ето един от тях, касаещ турската икономика написан в заглавието. Диктаторът Ердоган и жената до него явно много се харесват на един в момента обезумял народ. След толкова много примери за това до какво води едноличната власт, турците продължават да вярват в правотата на един болен и физически, и психически човек, какъвто е Ердоган. Слава Богу, никой не е вечен, но възможността да нанесе непоправими вреди на държавата е огромна. Очаквам всеки момент многобройните портрети и статуи на Ататюрк да бъдат заменени с тези на Ердоган, подобно на приживе издигнатия паметник на Тодор Живков.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: