Last news in Fakti

31 Август, 2018 07:55 4 043 32

Тръмп: ЕС е почти толкова ужасен, колкото Китай

  • сесилия малмстрьом-
  • доналд тръмп-
  • ес-
  • мита

Предложението на Брюксел за автомобилите е недостатъчно, заяви президентът на САЩ

Тръмп: ЕС е почти толкова ужасен, колкото Китай - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за агенция "Блумбърг", че предложението на ЕС да се откаже от мита върху вноса на американски автомобили не е достатъчно, предаде AFP.

"Не е достатъчно. Техните потребители са свикнали да купуват техните коли, а не нашите", каза Тръмп, който често е изразявал раздразнение, че вижда мерцедеси по улиците на Ню Йорк.

"ЕС е почти толкова ужасен, колкото Китай, но в умален вид", добави той.

Европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом заяви в Брюксел, че ЕС е готов да включи автомобилостроенето в евентуално търговско споразумение със САЩ, за да се сложи край на сегашния търговски конфликт с Вашингтон.

"Готови сме да сведем до нула митата си, дори върху автомобилите. Всички мита се нулират, ако и САЩ направят същото. Трябва да е взаимно", каза Малмстрьом пред комисия на Европейския парламент.

Тръмп заплашва да въведе 25-процентни мита върху вносните автомобили и е възложил на търговското министерство на САЩ да проучи въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    68 7 Отговор
    Нали има свободно предприемачество,свободна търговия,конкуренция ..и какво стана тя? Сащ се превръща в комунистическа страна - държавна подкрепа за своето производство,мита,рестрикции,ембарго!

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българина

    70 1 Отговор
    Нашите потребители са свикнали да са окупирани от 150 бази в европа, да бъдат подслушвани от цру, да бъдат сменяни правителства от американски посланици, да им привнасят атлантически, индокитайски, средиземноморски и др ценности, но не означава че им добре. Разкарайте се от европа после ще преговаряме.
  • 4 САП

    57 2 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    Те се превърнаха в световната мутра номер 1. Свобода само за тях да вилнеят, както им се иска. А за другите вилата на врата, да им плащат.
  • 5 ми КО не е ли прав

    35 4 Отговор
    Бай Дончо не само ти май мислиш така, така мислят все по вече европейци я ги виж какво правят в момента германците ма те не спят!И нас ни набутаха в това ТКЗС наречено ЕС без никой да ни пита ма нейсе.Те Бай Дончо НЕ са чели нашата история и ще съжаляват за това-Няма съюз в който сме били ние българите и да не се е разпаднал, няма такъв разпадали сме и империи няма да се дадем ни на ЕС ни на НАТО да се готвят ха ха ма е верно!!!!!!
  • 6 Пеньо

    24 9 Отговор
    Има лякой, на когото още не е ясно защо руското джудже му удари едно рамо на изборите!!! Рижавият клоун ще затрие Америка, а не друг.
  • 7 Eeee

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    САЩ винаги са били комуняги.

    Коментиран от #15

  • 8 Българина

    38 3 Отговор
    А сащ са точно толкова отвратително вредни, лицемерни и нагли колкото евреите.

    Коментиран от #16

  • 9 ХАСАН

    32 3 Отговор
    А ще може ли Европа да се противопостави? Ще може ли Макрон да бъде новия Де Гол ?или Меркел да бъде Хелмут Кол???!! Да си защиият своите интереси ! Едва ли..
  • 10 Иван

    26 0 Отговор
    до 9 Хасан
    Хасане, наистина задаваш много интересни въпроси.Но не зная дали знаеш има един АКТ и се нарича КАНЦЛЕР акт и го подписва от всеки германски канцлер още преди да стъпи в длъжност и той е много интересен и давноста му е цели сто години от ВСВ !Та в него пише доста интересни неща и не зная дали ще се осмелят силните с Европа на нещо времето ще покаже предстоят ни май интересни събития !
  • 11 ГосТ

    21 2 Отговор
    Тази толерантност до никъде няма да доведе. Толерантност до границата с доброто възпитание и толкова. Не знам докога лидерите на ЕС ще се правят на слепи, защото сигурен съм, много добре осъзнават усилията на сащ да разруши най голямата икономика в света. Брекзит е изцяло функция на фащ и колкото и да говорим отслаби, ако не друго,то със сигурност военната мощ на съюза. Ако Германия и Франция искат да спасят съюза, със сигурност трябва да погледнат по сериозно на своят най голям и може единствен враг сащ . С Русия и Китай дипломация би могло да има,но с лъжци и разбойници -не. Тази несериозност и подценяване на проблема,не веднъж е изиграла лоша шега специално на Франция. Харесва ми този техен стил,но опастността е сериозна и трябва да погледнат по сериозно на проблема
  • 12 kjl

    19 0 Отговор
    Намирисва ми на някакви задължителни квоти за продажба на Ам. автомобили. Ако европейските потребители не ги искат, то европейските правителства да купуват задължително. Пък после ако щът да ги карат.

    Коментиран от #19

  • 13 Българина

    26 1 Отговор
    Ишияса не може да му се изрепчи и да го осветли по въпроса, че лъже. Опел беше американски до преди 6 месеца след 70г опити да накарат европейците да карат счупени коли, форд европа имат заводи от англия до балканите и смятат да напуснат също европа! Дали пък причината не е у вас богопомазаните? Все искате някой да се съобразява с вас. Вие сте с мутренско бандитско мислене. Добре че форд купи астон мартин та дори фиестата да заприлича на кола, щото 100 г една решетка не можахте да измислите. Отделен е въпроса как европейците да свикнат със среден разход 25? Ама друго си е да трепеш араби за да тие ефтин бензина, пък мигрантите за европа. Да ви е а в лицемерите неземни!
  • 14 Ефтини сензации

    20 2 Отговор
    Китай и Европа били ужасни, тоя пък много убав...
  • 15 ГосТ

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Eeee":

    Разликата между двете диктатури всъщност не е много голяма. Съществуват благодарение на репресия и ограничаване на нормалните хора. Затова и сащ и Русия са свръх въоръжени. Диктатура основана на страх. Полицията е другият фактор. Нито в Европа е имало някога див комунизъм или капитализъм,вино в Япония. Колкото и да мислим че Япония подръжава на фащ, системата там е съвсем различна.
  • 16 знаещ

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българина":

    Е па фащ са най-голямата колония на исраел.

    Коментиран от #18

  • 17 ХАСАН

    15 1 Отговор
    С една дума " не си ти когато си гладен"!..имам предвид Сащ...иска тотален контрол върху търговията и енергйните източници на света и безропотно подчинение от всички...засега само Путин,китаеца и турчина му се репчат! Ама докога....май Ердоган беше прав като казваше че трябва нов световен ред
  • 18 ХАСАН

    11 4 Отговор

    До коментар #16 от "знаещ":

    Израел е като микроб,като вирус който се е вплел в Сащ ..

    Коментиран от #22

  • 19 ХАСАН

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "kjl":

    За арабите задължителни квоти да купуват американско оръжие ,дат не щат..за европейците задължително купуване на американски-коли ...и всичко това "Сащ да бъде отново велика"
  • 20 Гост

    17 0 Отговор
    Или купувате американски автомобили, или - бой. И да се разберем - никакви мерцедеси повече по улиците.
  • 21 гост

    4 0 Отговор
    Тоя па е много убав
  • 22 Ами научете се да правите коли като хора

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "ХАСАН":

    Ясен ли бях?
  • 23 патриотъ

    13 0 Отговор
    Вие соросоидните все ревете против политиката на Съветския съюз преди 1990 година,а по какво се различава политиката на САЩ сега?!Аз не виждам никаква разликаНо политиката на Съветския съюз беше човеколюбива и неагресивна,като ни даваше възможност да се развиваме ,докато политиката на САЩ иска тотално подчинение и заграбване на цялата власт и ресурси на земята.Сравнете 44 години социализъм и 28 години капитализъм от последните години и ще видите огромната разлика.От развита индустриална държава без никакви външни дългове се превърнахме в страна от третия свят без никаква промишленост и икономика и нарастващ огромен външен дълг,с намаляващо население и тотална безработица,ниски доходи на работещите,ниски пенсии,циганизиране на държавата,крадливи и безхаберни политици-особено последните и тн и тн.Извод:дружбата с Америка и запада може да бъде полезна за нас,ако пазим интересите си и ги защитаваме,но това не е така и затова нямаме никакво бъдеще.Напроти,такова безхаберие,което демонстрира особено сегашното правителство,е пагубно за нас и ще ни докара единствено до крах като народ и държава!
  • 24 плевен

    2 1 Отговор
    1. Тръмп пръв предложи да се нулират митата. 2. Страшно ме обиди, че сме лоши ама в умален вид. Искам в уголемен.
  • 25 ggg

    4 0 Отговор
    Само Германия изнася, цяла Европа го отнася.
  • 26 США

    5 0 Отговор
    Ок, съгласен съм да си взема Форд Мустанг,Додж Чарджър,или Шевролет Камаро,ама с тоя разход и най-вече с моя доход,как да стане? На 3-4 дена,по 150 лв за бензин,са си около 1500 лв на месец, квартира, храна,деца и тн.и какво става,аз трябва да взимам по 3000 хилки,егаси! Да направи Тръмп минимална заплата като в САЩ и цените кактса там,съм първият,поръчал си Масъл Кар.

    Коментиран от #27

  • 27 ГосТ

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "США":

    Не искаш обаче Ферари, Ламборгини, Мазерати, Бугати или Макларън. По малко харчат, защото са правени с акъл ;)
  • 28 ГосТ

    6 0 Отговор
    Аз просто не мога да проумея как тоя палячо има наглостта да пробутва американските боклуци в Европа ? 😂😂😂 хамерикански коли в Европа? 😂😂😂 Виж японските са друга бира ;) не случайно толкова ги обичат в кравария
  • 29 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ПРИ ТАКЪВ АВТОМОБИЛЕН АНТАГОНИЗЪМ "ЛАДИТЕ" СПОКОЙНО ЩЕ ЗАВЛАДЕЯТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАЗАРИ И СЛЕД НЯКОЕ ВРЕМЕ ФАЛИРАЛАТА ТОЙОТА ... ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА "ЛАДА" !!??!!??
  • 30 ХанкоБрат

    3 1 Отговор
    Най-после някой да каже истината за мръсната комунистическа сган упражняваща се да управлява Европа и нашата родина.

    Коментиран от #31

  • 31 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "ХанкоБрат":

    Европа никога не е била и няма да бъде дивия запад , това треа ти е ясно. Просто генофонда и историята са съвсем други. А ти като фен на диваците,побързай да изживееш мечтата си, защото съвсем скоро ще бъдат окончателно култивирани ;) След няколко десетки хиляди години,е крайно време измисленият естествен отбор (изплагиатстван и неправилно разтълкуван)на чичко ти Дарвин да бъде изцяло заменен от изкуственият отбор на социума.
  • 32 МиГ 23

    0 0 Отговор
    Закрийте Европейския съюз!