Last news in Fakti

31 Август, 2018 09:36 4 207 26

Иракчанинът, убил германец, искал в България

  • кемниц-
  • бежанец-
  • българия-
  • германия-
  • убийство-
  • убежище-
  • иракчанин-
  • ирак

22-годишният мъж е кандидатствал за убежище

Иракчанинът, убил германец, искал в България - 1
Снимка: БТА/ AP

Убийството на 35-годишен германец разтресе Германия. В град Кемниц, провинция Саксония, се стигна до протести. Полицията арестува двама души за убийството – иракчанин и сириец.

Вестник „Ди Велт“ пише, че иракчанинът (на 22 г.) е кандидатствал за убежище в България преди това. Германските власти обаче не са успели да спазят крайния срок за депортирането му. Съгласно политиката на ЕС той е трябвало да бъде депортиран обратно в България, но това не е било направено, отбелязва „Асошиейтед прес“.

Прокуратурата обяви, че 23-годишен сириец също е задържан във връзка с убийството. Хора от различни точки на Германия се стекоха в Кемниц, за да протестират срещу убийството и бездействието по думите им на службите. Стигна се и до сблъсъци с полицията.

Местни политици се събраха на публичен форум да обсъдят с местни жители насилието в града, след като в неделя 35-годишен германец беше убит с хладно оръжие. Полицията в провинция Саксония, където се намира Кемниц, поиска помощ от федералната полиция, за да се справи с протестите.

Полицията съобщи, че 35-годишният мъж е бил прободен с нож при спречкване между две групи мъже, сред които са били и двамата предполагаеми извършители. Заподозрените са в ареста и са разследвани за убийство. Митингът, предизвикан от убийството, събра хиляди протестиращи. Политиката на Ангела Меркел за прием на бежанци бе подложена на ожесточени критики в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БХК

    41 12 Отговор
    Добре, дошъл! Такива хора търсим ние - измъчени бежанци, прогонени от кръволока Асад и императора на злото - Путин. Да ги приласкаем и обикнем.
  • 2 Stefko 88

    26 3 Отговор
    Ааааа така лииии? Ми щото се е отвори , че тук може да си прави каквото си иска. Само че там ги задържат. Не знам техен Ушев с какви магически методи го прави , обаче арестувани и осъдени има. Тука ....

    Коментиран от #4, #5

  • 3 преводач от еврогейски

    55 0 Отговор
    "спречкване между две групи мъже," разбирай, мангалята се хвърлили на германката на улицата, да я стискат и обарват, и като дошъл съпругът й, го намушкали с ножовете.
  • 4 балама

    33 2 Отговор

    До коментар #2 от "Stefko 88":

    "Задържат", колкото "нашите" цигани - да ги защитят от народната любов.
  • 5 Очев

    33 1 Отговор

    До коментар #2 от "Stefko 88":

    За кьолнските изнасилвания имаше един "осъден" на няколко месеца. Условно.
  • 6 Ел Ибн Ал Ебн

    8 2 Отговор
    Брей и тук ли сороски пропаганди и тролове ?? Я някой , по-помнещ да напише за историята на арабските конфликти , Бин Ладен , (не)откритото химическо оръжие на Садам или от къде тръгна всичко - от Русия (тя кога се намеси в конфликта) или от САЩ (те от кога са в конфликта) ?
  • 7 гост

    40 1 Отговор
    Реално какво става (реално, защото официалните медии не го поднасят по този начин, а че две групи се били сбили):
    В Кемниц има празник на града с шествия и забавления.
    Млада жена е притисната от група диваци и вика за помощ.
    Трима мъже и се притичват на помощ и става разправия между тях и групата диваци.
    Резутат - тримата мъже са намушкани многократно с ножове, двама лежат с опастност за живота, а третия е починал понеже е намушкан 22 пъти. Починалият е с кубински корени, добър и учтив, баща на едно дете.
    Немските политици, и по-точно кметицата на града, се възмущава, че хората са се вдигнали на протест и са саботирали празника, а не че е станало брутално убийство и най-сетне хората показват своето негодувание от това да бъдат клани като прасета от гостените на г-жа Меркел.
  • 8 толерастията е вредна

    28 0 Отговор
    Нашите власти хубаво да прочетат, какво иска да ни праща Меркел ! В случая заради бюрокрация не е успяла да го прати тук за да убива и коли българи - шанс, но следващия път, ще успее, а както знаем тук такива са под закрила на съда и следва мълчанието на агнетата !!!

    Коментиран от #9

  • 9 нормален

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "толерастията е вредна":

    Глупостта е още по-вредна - "нашите" власти, много добре знаят какво иска да им праща меркел и много добре знаят на кого прави семинар в Правец, служилият в израелската армия, Николай Младенов, внук на Петър Младенов.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 боко да се маха

    16 0 Отговор
    На 16 Септември 2018г. от 12:00 ще се проведе Мегапротест пред Народното събрание в София! Всички български граждани са поканени на протеста срещу правителството и всички мафиотски партии - герб, бсп, дпс и т.н. Страницата на протеста - https://www.facebook.com/borisovmafia/

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 onq s konq

    4 17 Отговор

    До коментар #11 от "боко да се маха":

    Викаш "Боко да се маха",ама НЕ КАЗВАШ ЧЕ ТИ ИСКАШ ДА УПРАВЛЯВАШ:)Та да уточним:КОЛКО УПРАВЛЕНСКИ СТАЖ ИМАШ ДО СЕГА...или нямаш изобщо,ама "ЩЕ СЕ УЧИШ В ДВИЖЕНИЕ"?

    Коментиран от #14

  • 14 неук

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Щот нали, Баце е чел "Винету". Томислав Дончев е бивш шеф на БХК Габрово, а Волен Сидеров е недозавършил богословие в университета на ДПС...

    Коментиран от #16

  • 15 Митко цигането

    8 0 Отговор
    Дайте ги тука в България ,,тука е център за крадци и бандити
  • 16 onq s konq

    0 8 Отговор

    До коментар #14 от "неук":

    Понеже "Библиотекарската" у теб е развито в особена степен и издигнато в култ,можеш ли да посочиш ВЕЛИКИТЕ НИ ХАНОВЕ И ЦАРЕ като един Иван-Асен втори например какви книги са чели и между тях ли са "Винету" и "Оцеола"?Или на посочения от мен Ив/Ас му е било достатъчно да си чете само надписа гравиран на слатния му държавен печат "ЙОАН-АСЕН ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ И ГЪРЦИТЕ"?А колкото до връзката която правиш между ББ и богословското образование на Волен ...прекалено сложна ми е и определено не я схващам!

    Коментиран от #17

  • 17 КАН Кубрат

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Публикувано във факти.бг: Понеже "Библиотекарската" у теб е развито в особена степен и издигнато в култ,можеш ли да посочиш ВЕЛИКИТЕ НИ ХАНОВЕ И ЦАРЕ като един Иван-Асен втори например какви книги са чели и между тях ли са "Винету" и "Оцеола"?Или на посочения от мен Ив/Ас му е било достатъчно да си чете само надписа гравиран на слатния му държавен печат "ЙОАН-АСЕН ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ И ГЪРЦИТЕ
    Абсолютно си прав!!!Светът се е променил много за няколко века и ако по времето на нашите велики ХАНОВЕ в цял свят интелекта се е оценявал по тогавашни критерии,то в 21-ви век образованието е водещ фактор в съвременната политика.А ние сме на опашката по АБСОЛЮТНО всички показатели относно благоденствието на България именно щото сме си останали традиционалисти.

    Коментиран от #19

  • 18 Анонимен

    11 0 Отговор
    Ааа, да ги няма тия, поканихте си ги, прибрахте си ги, нахранихте си ги, дръжте си ги там! Изобщо не ме интересува кой кого убива! Аз искам тишина в мойта държава.
  • 19 onq s konq

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "КАН Кубрат":

    Не разбирам какво "ПРОТИВ" имаш срещу ТРАДИЦИОНАЛИЗМА,след като е казано/и доказано/,че "НОВОТО Е ДОБРЕ ЗАБРАВЕНО СТАРО".Принципно съм съгласен с постановката че Образованието е водещ фактор в Политиката,НО САМО ТЕОРЕТИЧНО!На практика обаче...свидетели сме КОЛКО ПРОФЕСОРИ И "вся остальная сволач" се изредиха на Държавното кормило и резултатът е повече от плачевен.Или си забравил крилатата фраза на ПРОФ. Попов-"За бога братя-не купувайте"?Не в образованието е проблемът на Българските управленци,а в НЕЖЕЛАНИЕТО ИМ ДА ПОЕМАТ ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ,КОЕТО ПЪК Е ЖИВО СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПОДКУПНОСТТА ИМ!Това е виждането ми по въпроса.

    Коментиран от #21, #24

  • 20 Иванов

    2 0 Отговор
    Този явно е невменяем щом е искал в България или е неграмотен ако е мислил Белгия, а е казал нашата дРъжава.
  • 21 КАН Кубрат

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Публикувано във факти.бг: ,НО САМО ТЕОРЕТИЧНО!На практика обаче...свидетели сме КОЛКО ПРОФЕСОРИ И "вся остальная сволач" се изредиха на Държавното кормило и резултатът е повече от плачевен.
    Истинско образование пич,истинско.Не пробутвай на преден план “ПРОФЕСОРИ“ от каменната ера.С това единствено затвърждаваш мисълта ми от предният пост!!!
  • 22 ХанкоБрат

    5 1 Отговор
    Добре дошли в България - висши математици, инженери, IT специалисти и лекари. Ние в България доброволно ще пращаме при вас жените и дъщерите си, за да не се налага да ни колите по улици и площади. Не за друго ами имат много дупки, липси на мантинели ...... да не се мъчите.
  • 23 Bubbles

    5 0 Отговор
    Май българската съдебна система става все по популярна по света.
  • 24 някой

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Боко ли ти е критерият за образование,интелект и управленски опит? Или може би мутренското му минало?
  • 25 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    мюслита-мигранти дошли са по покана на смрадлива баба , и сега ще изтъкнат това като оправдания за убийства и изнасилвания, които вършат всеки ден
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: