Учени от университета "Макмастър" в Канада установиха, че хората, които ядат повече червено месо и сирене от препоръчваното, живеят по-дълго.
Три порции пълномаслени млечни продукти и една и половина порция месо дневно могат да намалят риска от ранна смърт с една четвърт, пише dir.bg.
Резултатите от изследването противоречат на препоръките на здравните власти да се ограничават пълномаслените продукти.
Хората, които ядат повече мазнини, обикновено намаляват въглехидратите, които никак не са полезни, когато са от преработени и сладки храни. В изследването са обхванати 220 000 души.
"Резултатите ни показват, че млечните продукти и месото са полезни за сърцето и за дълголетието - обобщи д-р Салим Юсуф от екипа."Това противоречи на сегашните здравни препоръки".
Канадските учени не са разглеждали консумацията на пилешко месо, но други изследвания показват, че то предпазва от ранна смърт по същия начин като червеното месо.
В здравословната диета трябва да има също осем порции плодове и зеленчуци дневно и по половин порция ядки и бобени култури, напомнят канадските учени.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Зорлем
11:39 31.08.2018
2 Вкусно
11:42 31.08.2018
3 Трънчев
Какъв е смисълът да живееш до 95-100 години, ако още на 70 се залежиш, не може или трудно ходиш, не виждаш добре и т.н.
Колко, толкова. Но да си здрав.
Коментиран от #4
11:45 31.08.2018
4 Брат ми
До коментар #3 от "Трънчев":
Абсолютно вярно.12:24 31.08.2018
5 гост
13:12 31.08.2018
6 Бачо Киро
Червеното месо е вредно, скарата е добро нещо...
Сега обратното...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи, не им слушайте глупостите...
15:01 31.08.2018
7 Лимонад
15:11 31.08.2018
8 Бат Саше
16:46 31.08.2018
9 Доктор Морков
06:46 01.09.2018
10 аката
22:37 02.09.2018
11 гощо
08:18 03.09.2018