31 Август, 2018 10:24 4 455 14

Всички коли Peugeot покриват WLTP

  • wltp-
  • peugeot
Всички коли Peugeot покриват WLTP - 1

PSA Group инвестира в нови технологии за контрол на замърсяването от доста време насам, включително системата за селективна каталитична редукция (SCR), въведена през 2013 година при двигателите BlueHDi, както и при филтъра за твърди частици (GPF), наличен за бензиновите двигатели с директно впръскване PureTech.

Благодарение на тези и още куп нови технологии, сега от Peugeot официално заявиха, че са готови с новите си двигатели PureTech и BlueHDi, които отговарят напълно на строгите изисквания (WLTP) за изхвърляне на NOx, CO и твърди частици.

Новият протокол WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test) ще стане задължителен от утре (1 септември 2018-а) за всички пътнически автомобили, продавани в Европейския съюз. Тестването по WLTP се доближава максимално до реалните условия на шофиране по отношение на разстояние, средна скорост, брой спирания и температура.

Тези тестове извеждат сертифицирани данни за разхода на гориво и емисиите, които са представителни за потребителското ползване и точната конфигурация на автомобила. В допълнение тестовите резултати за емисии на CO, NOx и твърди частици се проверяват в реални условия на пътя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    13 3 Отговор
    То това добре, ама дойдат ли у нас, тикашните инДЖенери ще ги дооправят, тунинговат и т.н.

    Коментиран от #5

  • 2 Ми камионите?

    6 0 Отговор
    Те да не би да са на фотосинтеза? Първо да видя ЕК. Камионите в градовете и тогава ще мисля за природата.
  • 3 цистит

    6 7 Отговор
    никога повече няма да се излъжа с такова нещо съсипа ми живота
  • 4 Ники

    20 0 Отговор
    Може да ви е безинтересно това което ще ви кажа но мисля че много съвестни купувачи на автомобили 2-ра ръка в България са си изпатили:
    Преди 4 години си купих хубав мини SUV Сузуки SX4. Когато го намерих в интернет се зарадвах. Веднага се свързах със стария собственик и откарахме в сервиза на Сезуси автомобила. От там казаха ОК и аз купих автомобила. Покупката беше извършена в Дупница (сега някой с право ще ми се изсмеят). Когато се връщах - на 70-80 км. от Дупница ми светна лампата за чека! Ходих в сервиз и ми казаха че грешката е за DPFа и я изтриха. Това се повтори 3-4 пъти. Познат монтьор установи че DPFа просто липсва!Просто бях измамен! Хвърлих куп пари за нов софтуер!Сега автомобилът ми пуши като печка, нищо че по документи е ЕВРО 5! Та така е в България - европейците правят нещо хубава, а нашите авто-джамбази го засир..т! Проблемът е че такива са не само тия в Дупница, а и в цяла България!!
  • 5 инДЖИнер

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "JEEP":

    Тебе пък какво те грее? Ще си ги правим каквото щем.

    Коментиран от #6

  • 6 JEEP

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "инДЖИнер":

    Мда, то за това всяка втора дизеларка пуши като ориент експрес. Не забравяй само, че ти и тези като теб, плюс децата ви дишате същия въздух. А иначе какво да ме грее...ми грее ме слънце на моравата пред къщата. Отдавна се махнах от миризливия център, за който има бол прииждащи кандидати.

    Коментиран от #7

  • 7 Random

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "JEEP":

    На въздуха нищо му няма, саждите се лепват за земята, въглеродният двуокис се пречиства от дърветата и те така.

    Коментиран от #9

  • 8 Зорлем

    3 1 Отговор
    "селективна каталитична редукция"?! Демек, когато иска редуцира, а когато не иска - не редуцира :)
  • 9 JEEP

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Random":

    Абе не знам къде се лепват, ама утре е събота. Качи се на Витоша и погледни какво е над София. От какво е тази чернилка? Кремиковци затвори отдавна, Всички тецове са на газ, Икарусите също изчезнаха, не е и от твърдото гориво, защото никой не пали печка при 30 градуса на вън.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 инДЖИнер

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "JEEP":

    Е ти искаш вятъра да го издуха или?
    Стои си там.
  • 11 Язе

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "JEEP":

    Не е чернилка а прахоляк.Като няма вятър си стои над Сф а като има го духа при теб.Цялата смрад от Сф вятъра го кара в Симеоново,Драгалевци,Бояна.Честито на печелившите.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 JEEP

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Язе":

    Значи лятото е прахоляк, а зимата финни прахови частици. Браво бе!
    Честито и на тези в центъра, не съм в нито един от изброените квартали.