Last news in Fakti

31 Август, 2018 12:30 1 037 0

Стоянович: В съблекалнята говорим на няколко езика

  • стоянович-
  • подробности-
  • съблекалня-
  • езици-
  • футболист-
  • левски

"Реалността в България е такава, че Лудогорец е пред всички", заяви наставникът на Левски

Треньорът на Левски Славиша Стоянович за първи път надигна завесата в клуба и говори за първите си дни в България" пред словенския "Slovenskenovice.si". Специалистът заяви, че отборът от "Герена" в България е като сръбските Партизан и Цървена звезда. Той разкри и колко езика се говорят в съблекалнята на "сините".

"С ръководството на Левски, което в България е като това на Цървена звезда или Партизан в Сърбия, бързо се съгласихме да си сътрудничим. Имам селектиран отбор в ръцете си, който не е добре балансиран. В някои линии има твърде много играчи, в други твърде малко. Имам време да окомплектовам състава. Особено в защита и халфовата линия. Трансферният пазар тук е в сила до 6 септември", каза Стоянович пред изданието.

"Езикът, на който говорим, е предимно английски, но се ползва и малко италиански. Имам доста футболисти, които са играли в силни клубове и първенства. Един от капитаните ни е Габриел Обертан - бивш футболист на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл Юнайтед. В Левски е и исландският национал Холмар Ейолфсон, който участва на световното първенство. Бразилците Паулиньо и Ривалдиньо също са качествени футболисти. В състава има и младежки и юношески български национали. На първо място, гледам да привлека местни попълнения или такива с паспорт от ЕС, защото в първенството могат да играят само трима чужденци извън ЕС", добавя Стоянович.

"Не ми е поставяно за цел непременно да спечеля шампионата, да оберем лаврите. Наясно сме с реалността. А в България тя е такава, че Лудогорец е пред всички - както финансово, така и организационно. Разбира се, ние ще направим всичко по силите си в първенството и турнира за купата. Целта е да се доближим до Лудогорец, който в последните 7 години неизменно става шампион", продължи словенецът.

"Всичко е почти същото като при престоя ми в Цървена звезда. София е като малък Белград - има много паркове, а и старинна архитектура. Градът е интересен за туристите. В хотела, в който съм отседнал, всяка седмица пристигат групи от Франция и Испания. Колкото до първенството, то е задължаващо, страстите са нагорещени. Засега всичко е позитивно, Левски е могъща футболна институция, има ревностни привърженици из цялата страна. Всичко е организирано добре. Стадионът ни е за 25 хиляди фенове, имам добър тренировъчен център с четири игрища. Срещнах се и с легендите на клуба, чух много интересни истории и анекдоти. Разказаха ми за традицията и философията на Левски. Беше много приятна и полезна сбирка", казва още треньорът на Левски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА