Last news in Fakti

31 Август, 2018 11:48 5 373 2

Каравана за електромобили (и не само)

  • dethleffs-
  • e.home coco-
  • каравана

Немският производител на кемпери и каравани Dethleffs представи първата в света електрическа къща на колела. E.Home Coco е проектирана специално за теглене от електромобил, но всъщност е идеално решение и за коли с ДВГ.

Автомобилите на ток разполагат с изобилие от мощност и въртящ момент, но батериите им се изтощават катастрофално бързо ако трябва да дърпат ремарке. Ето защо инженерите на Dethleffs са решили да снабдят караваната със собствено задвижване с автономно захранване.

Прототипът E.Home Coco има два електромотора със сумарна мощност 54 к.с. и въртящ момент 470 Нм. Двигателите черпят енергия от два акумулаторни блока с капацитет 80 кВтч.

Умен контролер управлява тягата на електромоторите така, че в движение на теглича да се упражнява постоянно натоварване от около 100 кг. E.Home Coco разполага и със система за векторизация на мощността за по-лесно завиване, маневриране и дистанционно паркиране.

Собствените акумулатори вършат работа не само на път. Те захранват цялото електрическо оборудване на жилищния модул и могат да се използват като източник на ток дори в стационарна къща. На покрива E.Home Coco има слънчеви панели, които също зареждат батериите в пода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 0 Отговор
    Ехе, 80квч батерия е почти 3 пъти повече отколкото на това БМВ и3. И междудругото караваната се задвижва от два 40кв електромотора, a не 54к.с., което е само един ел. мотор. Факти: в орогиналната статия пише, че батерията от 80квч захранва два електромотора по 40кв на всяко колело, а не че има един електромотор и батерията е от два пакета по 40квч.
  • 2 Да да

    3 0 Отговор
    Крайно време бешр. Очаквам скоро да се приложи и при ремаркетата за камиони. Вместо 4 или 6 колела да са паразитни ще подпомагат движението.