31 Август, 2018 14:55 2 808 11

Елцин казал на Бил Клинтън, че Путин е „солиден“

  • борис елцин-
  • бил клинтън-
  • владимир путин-
  • солиден-
  • русия-
  • сащ

Любопитен разговор от 1999 година

Елцин казал на Бил Клинтън, че Путин е „солиден“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият руски президент Борис Елцин е споделил пред американския президент Бил Клинтън, че според него Владимир Путин е много „солиден“ мъж и може да се справи с предизвикателствата да ръководи страната, предаде радио „Свободна Европа“.

Това става ясно от разсекретени от Президентската библиотека на Клинтън разговори между двамата лидери в края на миналия век – през 1999 година. Тогава в телефонен разговор, а по-късно и на четири очи, двамата лидери са обсъдили Путин, който по-късно става президент.

„Той е много задълбочен и силен, общителен е. Освен това лесно може да има добри отношения и контакти с хора, които са негови партньори. Сигурен съм, че ще го намериш за много квалифициран партньор“, е казал Елцин на Клинтън.

По време на среща на четири очи два месеца по-късно в Истанбул, Елцин ясно заявява на американския държавен глава, че бившият агент на КГБ ще спечели изборите за президент. „Путин, разбира се, ще бъде наследникът на Елцин. Той е демократ и познава Запада“, казва Борис Елцин, говорейки за себе си в трето лице. Седмици по-късно Владимир Путин печели президентските избори и се превръща в най-дълго управлявалият руски лидер от времето на Сталин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 излъгал го е

    5 20 Отговор
    Стабиляга бил!
  • 2 НКВД

    27 3 Отговор
    Друго му е казал - дотука беше с продажбата на нац.руски интереси В.Путин не е продажник като мен. Яко да ви е д...... бягам от Русия офертата с вилата в Калифорния още ли е актоална? А Бил Клинтън му е отговорил ще питам в Лангли, но едва ли, вече си бита карта и не си ни нужен!

    Коментиран от #7

  • 3 Реалист

    2 17 Отговор
    А Елцин трезвен ли е бил когато го е казал? А и да е било вярно, отдавна вече не е - да назначиш дъщеря си начело на фонд за милиарди долари и зет си (бившия) в управата на Газпром говори за АЛЧНОСТ И БЕЗПАРДОННОСТ. Затова и олигарсите от рашка не са допускани до светските кръгове в Европа и Америка. ЗАЩОТО ПАРИТЕ ИМ МИРИШАТ хахахахахах

    Коментиран от #4

  • 4 СССРБарета

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    и газът ти мирише ама си го носиш! и Тръмп е назначил зет си дъщеря си на държавни постове ама за тях не говориш! както си чул и Ердоган също назначил зет си на държавен пост! така че Ганьо се отглежда само себе си А шурyбаджанащина та е най-голяма на запад!

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "СССРБарета":

    Ти първо научи правописа на БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК. Явно си бил двойкаджия по български и си останал такъв за цял живот. В статията обсъждат путлер а не дони. Аз не съм казал че дони или ер-домуз са света вода ненапита. Ти обаче, като всеки трол на амбразурата на ушанките, възприемаш фактите като обида за свети путлер и се хвърляш да го защитаваш. А относно физиологичните определения в коментара ти имам един въпрос - твоя на лавандула ли мирише или на бояришник като се из....еш? Да бе, забравих, вие троловете на ушанките тоя материал си го събирате в главите да компенсирате липсата на сиво вещество. Айде да ти е сладко...
  • 6 Borislav Popov

    7 6 Отговор
    Щом на Елцин джуджето се е видяло солидно, значи наистина е бил голям пияница и всичко му се е виждало двойно и тройно.!
  • 7 Borislav Popov

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    Стига с тия безумни русофилски мантри за лошия Елцин и добрия Путин. На кого е продал Русия Елцин бе ушанко миризлива? Нали по негово време олигарси като Абрамович, Дерипаска, братя Ротенберг и т.н се замогнаха. Грабежа е бил на хората от шайката на путин и самия путин.
  • 8 Гост

    3 1 Отговор
    Глупости! Никакъв Елцин не е определял кандидатурата. Истинато е,че Патриарх Кирил е извикал Елцин и е настоял именно Путин да бъде следващият президент.
  • 9 НАТО ВЕЦ

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Бившият руски президент Борис Елцин е споделил пред американския президент Бил Клинтън, че според него Владимир Путин е много „солиден“ мъж и може да се справи с предизвикателствата да ръководи страната - Самата истина. Явно на Елцин са му идвали и моменти на трезва преценка, колкото и иронично да звучи.
  • 10 НОМЕР ЕДНО В СВЕТА !

    11 2 Отговор
    ВСИЧКО ДРУГО Е АФИФ ! Виж колко президенти се сплотяват около него ! Кой спаси живота на Ердоган ? Той. Кой спаси Сирия ? Той .Абхазия, Осетия, КРИМ , ДОНБАС - той ! И още много неща предстои да сварши ! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ , че тази КЛАННИЦА от ЗАПАДА няма спиране. САДАМ, Кхадафи, ЧАУШЕСКУ, Милошевич - КАТО КУЧЕТА ! А АЗ кой съм ? Да е жив и здрав ПУТИН !
  • 11 Христофор

    0 0 Отговор
    Който чете това свидетелство днес, трябва да празнува с мен и моето семейство, защото всичко започна като шега за някои хора, а други казаха, че е невъзможно. Казвам се Христофор и съм от Варна, но се премествам в Чикаго със съпругата ми. Аз съм щастливо женен с две деца и прекрасна съпруга. Нещо ужасно се случи с моето семейство, загубих работата си и жена ми напусна къщата ми, защото не можех да се грижа за себе си и за нуждите на семейството. на нея и моите деца в този конкретен момент. Аз успях в продължение на девет години, без жена да ме подкрепя да се грижа за децата. Опитвам се да изпратя testmessage на жена ми, но тя ме блокира да говоря с нея аз се опитвам да говоря с приятелката си и членовете на семейството си, но все още знам, един може да ми помогне и аз бях подаване на заявление по-късно на толкова много компания, но все пак те не се обаждат Аз, докато дойде верен ден, който никога няма да забравя в живота си. Когато срещнах един мой стар приятел, на когото обясних всичките си трудности, и той ми разказа за един велик човек, който му помага да си намери добра работа в кока. кола компания и и той ми каза, че си spellcaster, но аз съм човек, който никога не вярвам в spellcaster, но аз реших да го опитам и Drigbinovia ме инструктира и ми показа какво да правя в тези седем дни на обяд. всички инструкции и да направи това, което той ме помоли да направя добре.Drigbinovia сигурен, че всичко мина добре и жена ми ще ме види отново след Drigbonovia ч
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания