Last news in Fakti

2 Септември, 2018 01:28 3 651 2

Избират Царица на виното в Старосел

  • царица-
  • вино-
  • старосел

Комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел” е домакин на празниците, свързани с началото на гроздобера. Вестителката на плодородието и добрия урожай ще даде начало на празниците с ритуално мачкане на грозде.

В деня на празника, които традиционно събира любители и професионалисти в създаването на божествената напитка в първата неделя от месец септември, организаторите са предвидили провеждането на атрактивни съпътстващи събития.

Био-базар, алея на занаятите, конкурс за най-добра обредна питка и представяне на традиционни народни носии от Добруджа, Родопите, Пирински, Тракийски и Шопски региони, са само част от честванията на древния култ към виното и бог Дионис. Виното – плод на знание и опит, направено с любов и дръзновение, оставено в дар от траките ще бъде на почит в този ден, в който от антични времена дедите ни празнуват плодовете на лозята.

Именити гости, журналисти, светски личности и представители на ресорните министерства ще се потопят в красотата на празника на 9-и септември, неделя от 11.00 в Комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел” в с. Старосел, община Хисар, област Пловдив. Домакините са подготвили впечатляващи изненади, винени дегустации от едноименната винарна, на които посетителите ще се насладят в осъвременения Храм на виното, възроден от управата на комплекса и намиращ се в атрактивния комплекс. Идеята е вдъхновена от най-големия Тракийски култов храм, намиращ се в близост до селището. Реставрацията му е финансирана от датската кралица, а в двора на комплекса се намира, подарената от именития археолог, д-р Георги Китов, автентична каменна вана за вино. В нея новоизбраната Царица на виното ритуално ще даде старт на честванията на плодородието.

За Комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел”: Атрактивният туристически център е разположен под южните склонове на Същинска Средна гора. На по-малко от 2 часа път от София, комплексът предлага на гостите си невероятна гледка, всепризната кухня, впечатляващи вина и неповторимо усещане за тишина, уют и спокойствие. В изграждането му е вкоренена традицията на устойчиво завръщане към природата и дълбоко забравените тракийски обреди и обичаи. От 2005-а година екипът на комплекса издирва и анализира сведения за благотворното влияние на виното в комбинация с минералната вода и други естествени продукти. Резултатите са толкова впечатляващи, че вече над едно десетилетие винените процедури са ядрото на предлаганите от СПА центъра на комплекса услуги. Екипът на „Старосел“ е посветен в това да усъвършенства прилагането на винените ритуали от древното минало.

За СПА комплекс „Винено съкровище”: Най-новият проект от създателите на Комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел” е новопостроената Тракийска резиденция „Старосел”. СПА центърът, който се намира на територията на новия комплекс е с квадратура 3 000 км2 РЗП, изцяло подвластен на могъщите природни сили в едно. Минералната вода, слънцето, солата, виното и билките са подчинени да създадат комплексно преживяване за посетителите на тракийската „съкровищница”. Център за винен пилинг и лечебни процедури с винени утайки и минерална вода, ледено преживяване, изпълнено с гръмотевици, снежни бури и солен център, билков център „Мегдана“ за лечение и релакс с билкови капсули и специални фито-паро бъчви, са само част от СПА изкушенията, допълвани от традиционните сауни, хидромасажни вани и басейни. Комплексът разполага със слънчева зона с три начина за получаване на тени много други атрактивни зони за различни процедури.

За Тракийска резидения „Старосел”: 21 000 км2 РЗП, 136 просторни помещения с уникално изложение. Аквапарк с три минерални басейна, четири джакузита на открито, солен басейн с хидромасажни джетове, басейн, предоставящ условия за плуване на дистанция 25 м. и „ленива река“. Един воден гейзер, хидромасажни легла, хидромасажни джетове за насрещно течение. Ресторант – тераса в изтънчен битов стил и капацитет за 350 човека, лоби бар с редуцирана кухня, винен клуб. Кафе – градина на ниво рецепция и панорамната зала над ресторанта - върху тези мащабни идеи екипът на комплекса вече работи, за да превърне резиденцията в най-атрактивното място за семеен отдих и развлечение.

И още: специализиран магазин на Винарска изба „Старосел“, който ще предлага вина и ракии, които да напомнят за прекрасните мигове, прекарани в земите на траките. За корпоративни прояви са предвидени конгресен център с три конферентни зали с общо фоайе, тераса и санитарен възел. Всички зали са шумоизолирани, климатизирани, с най-съвременна статична техника и постоянен безплатен достъп до wi-fi с висока скорост.

Две от залите в конгресния център са панорамни с капацитет от около 60 човека всяка, а третата разполага с предверие с мека мебел и „кръгла маса“ с капацитет 20 човека. Освен конферентните зали в конгресния център, Тракийска резиденция „Старосел“, може да предложи и конферентна зала с капацитет от 150 човека, разположена в непосредствена близост до лоби бар.

Многофункционалната двуетажна, амфитеатрална зала с капацитет за 400 души, седящи на маси е с уникален дизайн, оборудвана с най-модерните технически средства и предоставя чудесни възможности за различни мероприятия. Детски център с аниматори, три нива и две зони за различни възрасти (3г.÷5г. и ≥5г.), електронни игри и билярдни маси са целодневно на разположение на малчуганите и техните родители.

За винарска изба „Старосел”: Винарска изба „Старосел” е изградена през 2005-а година. Производствената база е с годишен капацитет на преработка от 1 200 тона грозде и има уникална за България технология за производство, а също така и специална техника за ферментация и селекция на гроздето. Технолозите и винарите от изба „Старосел” запалиха едно пламъче, което ще остави диря в нашето съвремие и ще пренесе през вековете традицията на древните траки, оставили ни в дар в изкуството да правим и пием вино.

За хотелски комплекс „Старосел”: Комплексът разполага общо с 42 хотелски стаи и 51 апартамента за настаняване. Интериорът е изпълнен с естествените материали и ръчно изработените мебели и тъкани, които представят магията на българския фолклор. Съчетанието на топлите цветове с природните извивки на дървото предлагат на гостите едно незабравимо преживяване. Комплексът разполага с три хотела: Хотел „Старосел”, Хотел „Калина-Малина” и Апарт-хотел "Старосел".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    1 0 Отговор
    И аз имам малък принос,за винарската изба!С много труд и сърце!!!!!!
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Действието на алкохола ,е приключило!Някой с него ,без него,интелекта му е в краката!!!!!