Last news in Fakti

31 Август, 2018 19:49 3 238 31

КСБ: Румен Радев да се извини на строителите. Нямало корупция

  • корупция-
  • строители-
  • румен радев

КСБ счита, че твърдения за „порочни системи в обществените поръчки, строителството“, „изядени“ пари и вихреща се „безнаказаност“ са необосновани и безотговорни

Камарата на строителите в България (КСБ) изразява своите искрени съболезнования към близките на загиналите и към пострадалите от тежкия инцидент край Своге.

Това се казва в официална позиция на организацията до ФАКТИ.

Инцидентът на пътя за Своге е голяма човешка трагедия. Свидетели сме на сериозната ангажираност на всички разследващи органи и желанието им виновните да бъдат разкрити и да понесат своята отговорност. Ние вярваме, че следствието и прокуратурата ще установи причините и виновниците за инцидента, припомнят от КСБ.

За съжаление една трагедия се политизира и използва, като се поставя негативен знак върху строителния бранш като цяло и се омаловажават огромните усилия и постигнатото в модернизирането на инфраструктурата и строителството на важни обекти на фирмите, които работят при стриктно спазване на законовите изисквания и нормите за безопасност.

КСБ счита, че твърдения за „порочни системи в обществените поръчки, строителството“, „изядени“ пари и вихреща се „безнаказаност“ са необосновани и безотговорни, част от политическото говорене, без никаква аргументираност, което показва тенденциозност и създава негативни нагласи в обществото към един от браншовете с основен принос към икономиката и осигуряващ сериозна заетост.

Внушенията, които отправя президентът Румен Радев за строителния сектор, не са за първи път. КСБ не приема използването на президентската институция за разпространение на откровено неверни твърдения, които могат да доведат до сериозни икономически вреди на бранша и уронват авторитета на строителната професия! Това говорене е изключително опасно, то ще доведе до блокиране на европейски средства, фалит на фирми, драстично увеличаване на безработицата, стачки и негативен имидж на България.

Българските строители не са крадци и престъпници, а създават блага за България! Напомняме, че в Централния професионален регистър на строителя на КСБ са вписани над 5100 фирми, които осигуряват работа на над 200 хил. души и препитание на близо 1,5 млн. българи. Голяма част от тези хора вероятно също са гласували за президента Радев, чиито са тези твърдения.

Призоваваме президента г-н Радев да се извини на тези 200 хил. души, работещи в строителния бранш!

Строителният отрасъл е изправен пред огромни предизвикателства, спирането на стартирали и забавянето на реализацията на предстоящи важни инфраструктурни проекти може да доведе до сериозни икономически последици за България, както и до критично задълбочаване на и без това тежкия проблем с липсата на кадри, които просто ще напуснат страната, търсейки по-стабилен трудов пазар.

Г-н президент, ако продължавате по този начин, много е вероятно след 6 месеца да няма кого да обвинявате!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    36 8 Отговор
    Къде има баница има и такива де я обичат (ксб)
  • 2 Рум Цайса

    22 54 Отговор
    Абе тоя Радев, като Доган-всичко му е ясно.
  • 3 Е па

    20 56 Отговор
    ние кога ще си изберем независим президент.Чехъла на Курнелия е като неин диктофон.
  • 4 Руснак

    15 41 Отговор
    Извини се, бе.

    Коментиран от #11

  • 5 Неканен

    35 6 Отговор
    Стандарти за безопасни пътищата има ли, или има само несъобразена скорост с пътната обстановка?
  • 6 Гост

    33 4 Отговор
    Някои се правят на обидени и прикачват всички останали към себе си. Добре ще е всеки да си носи кръста така, както сам си печели и проектите!
  • 7 Оня с магарето

    23 9 Отговор
    Това послание до Радев кой го измисли корифея на пътищата.Бановплюнкалиев ли
  • 8 Мила Маййкооооо

    14 40 Отговор
    Какво се е изпънал като някой фелдфебел ,тоя изтребител. Пък какви смислови паузи в изказванията. Сериозен като поп на моторетка. И нарежда като ментор и последна инстанция в България. Така е като комплексираните българи решиха че избират мъжкар ,а той се оказа по-голямо мрънкало от Плевнелиев.

    Коментиран от #22

  • 9 Гост

    33 9 Отговор
    Ще ви се извини, но първо му предстои да сформира служебно правителство! Та, дайте го по-меко!

    Коментиран от #20

  • 10 куку руку ку

    30 6 Отговор
    Каква камара бре.. кликата на строителите в България
  • 11 Айдуци

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Руснак":

    Не се наядоха тия майсторите бе
  • 12 Махери

    26 4 Отговор
    Камарата (кликата)на строителите - изцяло сте зависими от ГЕРБ,целувате им това,онова и още по-друго място само и само да спечелите проект в който разбира се ще делите по братски надписаните разходи с местните марионетки и с Главния.ПУБЛИЧНА ТАЙНА В БГ Е НЕРЕАЛНО ИЗПИСАНИТЕ РАЗХОДИ ЗА СТРОИТЕЛСТВО И НЕКАЧЕСТВОТО,КАК ЕДИН ОБЕКТ СЕ ВКАРВА В РЕМОНТ ПОЧТИ ВЕДНАГА СЛЕД РЯЗАНЕТО НА ПУСКОВАТА ЛЕНТИЧКА.НИКАКВА КАМАРА НЕ СТЕ,ЕВТИНИ МОШЕНИЦИ СЪЩЕСТВУВАЩИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕИЗМЕННИЯ КОРУПЦИОНЕН БЪЛГАРСКИ МОДЕЛ.
  • 13 Стамат

    22 2 Отговор
    КСБ нямало корупция.Хахха.С тези коментари от тяхна страна искат да ни обяснят че всъщност земята е плоска, слънцето изгрява от запад а синът на Цоло Вутов (един от хората с най много спечелени инфраструктурни проекти) е похарчил 40 хил евро не за шампанско за една нощ а за кисело мляко което после е раздал на бедните.
  • 14 Косьо

    25 3 Отговор
    Айдуците от Камарата се обаждат.Не ви ли е срам бе?Толкова хора затрихте?
  • 15 Хахахааа

    16 2 Отговор
    200 000 какво? ... Мизерно заплатени, за да има 20, които да лапкат стотици милиони. А новодомците след 2 години да си укрепват блоковете м/у кварталните свади за паркиране, докато на новите родители не им присветне, че не колите, а детските колички няма откъде да минат, пък после и децата няма къде да играят. Ама вие гласувайте отново за техните покровители - "ТЕ 'ША ВА ДООПРА'АТ"!
  • 16 Гоуст

    16 0 Отговор
    КСБ... моля??? Господи, слез и си прибери вересиите
  • 17 Вили

    11 0 Отговор
    Писателят Антон Дончев във фирма Трейс не е ли корупция, като на хидроинженера Ахмед Доган. Или комуниста не може да бъде оставен без хляб.

    Коментиран от #24

  • 18 ThePro

    10 1 Отговор
    Здравейте,
    Истинската причина за катастрофата е доста проста - последния износоустойчив пласт асфалт има точна рецепта по която се прави. Част от рецептата е твърд малоразмерен добавъчен материал (малки камъчета).
    Малките камъчета се произвеждат в кариери от специални трошачни машини.
    Точно тук идва проблемът - "твърдите" камъчета струват доста по скъпо от "меките", защото трошачката се амортизира доста по бързо.
    И така асфалтовите възли, къде под натиска на строителите, къде от чисто печалбарство, слагат от "меките" добавъчни материали ( тоест вместо гранит, слагат кварц или изветрели скали).
    След полагането на последния асфалтов слой, тои има известно кратко време (няколко месеца) добро сцепление, докато меките камъчета не се износят. Тогава вече сцеплението намалява драстично и пътя става "гладък" и опасен.
    Но, това НИКОГА няма да излезе наяве, защото ще се окаже че трябва да се преасфалтира цяла България.
  • 19 Ефтини сензации

    4 10 Отговор
    Незнам колко рядко тъп трябва да си, да не виждаш очевидното. Комунистическото простолюдие единствено и само руши, краде и убива!

    Отгорност от фатмака не очаквайте, това е първото на което се научават шапкарите, как да прехвърлят отговорноста. Като сложиш и факта, че въпросния се пръкна от комунистическото простолюдие нещата стават хептен трагични...
  • 20 Шоо

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Даже вече е ясен премиера - Решетник.., ааааа сори, Курнелия Нинова.
  • 21 Толи

    7 1 Отговор
    Тъпунгери! Никой не говори за обикновените строители и предприемачи ,а за мафията и олигарсите! ОСТАВКААаа
  • 22 Руснак

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "Мила Маййкооооо":

    Тоя е като селските бабички, пустосва по цял ден. Яко го стяга фуражката.
  • 23 Борис

    10 1 Отговор
    Българските строители не са крадци и престъпници, а създават блага за България! Кой е казал че строителите са крадци и престъпници?Такива са техните работодатели,които не стига че крадът от труда на строителите а и от държавата.
  • 24 ами стефчето

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Вили":

    Защо изпускаш Костадинова ?
  • 25 Като домакин

    4 1 Отговор
    Нямало корупция в строителния сектор ли? Смях ...!
  • 26 Кольо

    3 3 Отговор
    Другарю, Президент не разбра ли , че строителните фирми са от вашите или се правиш на луд ,ще те накаже ПАРТИЙНИЯТ АПАРАТ ! Да не се подведеш да критикуваш и съдебната система, че и там са ваши , прост фатмако !
  • 27 ПЕЕВ

    3 1 Отговор
    ПО-ПРОСТ ОТ ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ НЕ СМЕ ИМАЛИ.

    Коментиран от #28

  • 28 Хи их хи

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "ПЕЕВ":

    Амиии, чехълчето Плевньо! Има го във Френската академия на науките, като еталон за простота!
  • 29 Приятел

    2 2 Отговор
    Президента не казва нищо лошо за обикновенит строители , а за тези лапачи дето
    се правят на обидени
  • 30 Гост

    1 0 Отговор
    1 през нощта е. От Резиденция Бояна се чува ужасно фолк парти вече два часа. Не ми го хвалете.
  • 31 Бай Благой

    0 1 Отговор
    Аууу...мафиотите обидени!!!
    Е*ахти наглеците....не на тях....а на работниците да се извинял....лелеле!!
    В тази държава наглостта и корупцията вземат превес над всичко останало!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове