Иззети са над 10 млн. лева кеш от адреси на "Виктория груп"

1 Септември, 2018 14:08
57 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 19864
Автор: Константин Карагьозов

Зам.-главният прокурор Иван Гешев даде подробности за акцията срещу "Виктория груп" на брифинг в Специализираната прокуратура. При вчерашните акции в хотелите на Ветко Арабаджиев в Пловдив и София са били намерени огромни суми пари, става въпрос за суми над 10 млн. лева кеш. Открити са в куфари, кутии, сейфове, касетки в банки.

„Такова нещо не помня в цялата си кариера. Доколкото ми е известно и не се е случвало в новата история на България. Колегите са работили почти 24 часа. Наложи се спешно съдействие от БНБ през нощта за осигуряване на броячни машини“, посочи Иван Гешев, цитиран от "Фокус".

„Сумите са потресаващи. Трябва да отбележим, че според нас това не е цялата налична сума“, обясни той и уточни, че парите са намерени в домове, хотели, офиси и банки.

„Последното претърсване приключи рано сутринта и беше иззет луксозен автопарк. Ще се провежда разследване в посока как са придобити тези коли. Оценката им грубо върви около 5-10 млн. лева. Не можеш да забраниш на никой да е богат, но като си купуваш коли, самолети и хотели - си плащай данъците“, каза още Гешев