Гешев: Арабаджиеви не са на почивка, укриват се

3 Септември, 2018 08:33
18 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5276
Автор: Константин Карагьозов

Ветко и Маринела Арабаджиеви не са на почивка, а се укриват. Това сподели зам.-главният прокурор Иван Гешев, шеф на Специализираната прокуратура.

"Към момента на провеждането на действията по разследването са се намирали във Франция, сега не мога да кажа къде са. Предприети са всякакви възможни действия за издирването им. Обявени са за издирване както от Интерпол, така и с европейска заповед за арест. Така че не са на почивка, а се укриват”, заяви пред "Нова телевизия" Гешев.

Той уточни, че прокуратурата не е искала мярката за неотклонение на Вълчо Арабаджиев да се гледа при закрити врата, това е било искане на адвокатите.

"Защитата се притеснява, прокуратурата не се притеснява от нищо”, заяви Гешев.

По думите му фамилията е разработвана от месеци.

"Периодът е от януари, но предвид намерени доказателства ще бъде разширен. Едно от намерените неща е екселска таблица от 2008 година до момента, в която в табличен вид са описани невнесените данъци само от захарния комбинат в Пловдив от 2008 година до настоящия момент, съответно и фирмите, през които е станало това. Тази сума, според тази таблица, е десетки милиони левове, може да станат и над 100 милиона”, заяви Гешев.

"Явно ще бъде разширен периодът на разследването”, добави още той.