Last news in Fakti

3 Септември, 2018 10:19 1 878 6

ЕС да не се примирява със САЩ

  • германия-
  • ес-
  • сащ

Хайко Маас иска нова политика в приемането на решения на Съюза

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас обяви, че ЕС трябва да се откаже от единодушния принцип на приемане на решения, съобщи Билд.

Според него европейците не бива да приемат спокойно решенията за санкции, предприети от САЩ. Маас подчертава, че в Европа няма разединение. Той е доволен от единната позиция след решенията на САЩ за налагане на допълнителни мита и излизане то споразумението за ядрената програма на Иран.

Маас отправи критики към президента на САЩ Доналд Тръмп. През миналата седмица Тръмп определи ЕС като противник на САЩ.


„В случай на налагане на санкции или допълнителни мита, ние не трябва да се държим като зайци пред боа“, заяви Маас.

Според него е нужна промяна на реда по взимане на външно политически решения от ЕС. Маас смята, че действащия регламент за единодушие само подсилва разделенията в групата.

Той допълни, че търговската война между САЩ и Китай застрашава Германия. Според него опитите на страната да влияе върху енергийния пазар на ЕС чрез санкции срещу Русия са неприемливи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    19 0 Отговор
    Изхвърлете от ЕС соросоидите и всичко ще си дойде на мястото.
  • 2 Българина

    7 2 Отговор
    25 бази в германия можете само да коментирате какво би било ако....
  • 3 ЗайоБайо

    8 0 Отговор
    Хайко се опитва да покаже мускули.
  • 4 Alternative Fur Deutschland

    9 0 Отговор
    Хайко, Хайкооо! Само да знаеш какво се надига в Германия! Далеч от хората за да го разбереш. Затова ще ти дойде като шок и ужас.
  • 5 kjl

    2 0 Отговор
    За сега всички си го мислят, някой започват да го казват на глас, а какво ще избухне, само времето ще покаже.
  • 6 Румяна Костова

    1 0 Отговор
    Точно това е въпросът,кой пръв ще се престреши да постави въпроса в Брюксел.Шушукат си помежду си,че трябва да отменят санкциите срещу Русия,от които само губят, но като дойде време за гласуване,единодушно гласуват за продължаването им.Поне започнаха по-открито да назовават нещата с истинските им имена.
Новини по държави: