Last news in Fakti

3 Септември, 2018 10:05 2 232 2

Пожар опустоши гордостта на Бразилия

  • бразилия-
  • пожар-
  • музей-
  • огън-
  • пожарникари-
  • рио де жанейро

Унищожени са много произведения на изкуството

Пожар опустоши гордостта на Бразилия - 1
Снимка: БТА/ AP

Пожар опустоши бразилския Национален музей в Рио де Жанейро, съобщи Би Би Си, позовавайки се на местните служби. Музеят отпразнува 200 години от създаването си през миналата година.

Националният музей е най-старата научна институция в южноамериканската държава. Към мястото на огъня бяха изпратени десетки пожарникари. Смята се, че повечето колекции от произведения на изкуството и документи са унищожени.

Преди много време музеят е служил като резиденция на португалското кралско семейство. Не е ясна причината за пожара. Огънят е избухнал в неделя вечерта. На кадрите се вижда, че размерът на пожара е със заплашителни размери.

Пожар опустоши гордостта на Бразилия
Снимка: БТА/ AP

Пожар опустоши гордостта на Бразилия
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трифон Палудов

    11 0 Отговор
    Ако се вгледате по задълбочено и критично ще установите, че навсякъде по света от 2001г. насам систематично се заличават културните паметници и музей. Единият вариянт е с огън. Вторият с грабеж. Третият с експлозиви и война.А дали целта не е липстата на достъп до реалната история да не се окаже накрая както в романа "1984". Всеки може да си мисли, че има право на избор за себе си. Когато някой е роб подсъзнателно знае, че всичко е наред и няма нищо нередно в ставащото. А дали е тъка?
  • 2 КОНТРА

    5 0 Отговор
    ГАДОВЕТЕ ОТ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД СА НАВСЯКЪДЕ И СИСТЕМАТИЧНО ИЗКРИВЯВАТ ИЛИ НАПРАВО УНИЩОЖАВАТ ИСТОРИЯТА НА СВЕТА И КУЛТУРНИТЕ МУ ЦЕННОСТИ.
Новини по държави: