Last news in Fakti

3 Септември, 2018 11:27 1 175 0

Надал загуби сет, но продължава по план

  • надал-
  • басилашвили-
  • us open-
  • тенис-
  • четвъртфинал

Испанецът отстрани Николоз Басилашвили и е на четвъртфинал

Шампионът от миналата година Рафаел Надал отстрани грузинеца Николоз Басилашвили след 6:3, 6:3, 6:7(6), 6:4 за три часа и 20 минути на корта и се класира за четвъртфиналите на US Open.

Най-трудно на Матадора бе в третия сет, в който грузинецът успя да спечели след много агресивна игра и успех в тайбрека. В крайна сметка Надал надделя и продължава в следващия кръг.

В спор за място на полуфиналите най-добрият испански тенисист ще срещне австриеца Доминик Тийм, който за първи път в кариерата си прескочи четвъртия кръг в Ню Йорк, изхвърляйки миналогодишния финалист Кевин Андерсън след 7:5, 6:2, 7:6(2). Така южноафриканецът не успя да защити 1200 точки от миналата година и ще се свлече до девета позиция в световната ранглиста за радост на Григор Димитров, който ще се изкачи на седмото място. Осми пък ще бъде Доминик Тийм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА