Last news in Fakti

3 Септември, 2018 16:57 1 635 23

Симеонов: Направих най-много за демографската политика

  • валери симеонов-
  • коалиция-
  • демографска политика

Има проблем в коалицията, заяви вицепремиерът

Като вицепремиер постигнах най-много по отношение на демографската политика. Това каза по време на пресконференция вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов във връзка със свършеното от него до момента, цитиран от "Фокус".

„На първо място – отварянето на пазара на труда за сезонни работници, което стана факт след едни доста тежки заседания. В декември, в резултат на промените в нормативната база, стана възможно това, което не беше възможно 30 години“, каза той и уточни, че за този период страната ни не е дала на българите от трети държави да имат достъп до пазара на труда.

„Тази година - допреди 2 седмици имаме 7600 човека, които са влезли на пазара на труда в България“, отчете Симеонов. Той припомни, че през декември месец 2017 г. са извършени промени в Закона за трудовата миграция и мобилност, успешно прокарани в Народното събрание, отнасящи се за синята карта.

„Всички българи от трети страни, хора от български произход, получават синя карта. Това са едни действия, насочени в посока насищане на трудовия пазар и оттам на привличане на хора от българската диаспора“, допълни още Симеонов. Той поясни, че така са се решили демографските въпроси в Полша, Чехия. Повече от 7-8 месеца работим по въпросите с решаване на българското гражданство.

Вицепремиерът поясни, че не се е вдигнало шум за други мерки за решаване на демографската криза и уточни, че те са свързани с насърчаване на семействата, които имат отговорно родителство. По отношение на акция шум по морето, Симеонов заяви, че такава няма. „Има проверки“, допълни още вицепремиерът.

В малката коалиция вече като че ли се появява голяма коалиция. Попитан какво има предвид, Валери Симеонов заяви, че ще отговори след коалиционния съвет и допълни, че не иска през медиите да се решават вътрешните проблеми.

„Имаме проблем в коалицията. Имаме 12 оставки. Очаквах да зададете въпроси по повод тези оставки", обърна се към медиите вицепремиерът. Според него 12-те оставки са уволнения, които са извършени за година и три месеца.

"На вашето внимание предоставихме 12 случая на уволнени хора без причина. Не заради това, че не са си вършили работата, а са уволнени поради други причини, които нямат нищо общо с тяхната работа“, коментира Симеонов.

Според него това е еднолично ръководство. „Къде е спазването на коалиционното споразумение? Ние нямаме това право да пречим на ГЕРБ да си сменят министрите. Но се иска съгласуване. В крайна сметка с нашите гласове в парламента ще минат или няма да минат тези промени“, поясни още Симеонов.

По думите му, ако ГЕРБ си спечели изборите самостоятелно, НФСБ няма да има право на никакви претенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 национал атакист на горно ниво

    5 8 Отговор
    искам да се подчинявате безпрекословно на нашият лидер ВОЛЕН и да не съм чул повече противоречиви детски гласове в негов упрек ЯСНО ЛИ Е?? браво на волен само така бойко продължава напред валери и той с тях Каракачанов също смело напред атакистите на ниско ниво депесарите и комунягите да го духат под вода коалицията е мощна :):)

    Коментиран от #8, #12, #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    10 4 Отговор
    Няма къде да ходи, ако много лае баце може му загрее вратлето да се сети кой кой е. Ха ха ха. Ще козирува и по телефона.
  • 4 S74LK3R

    10 4 Отговор
    Освен че биеш баби по границите и разваляш на хората купона по морето, теб с нищо друго няма да те запомня, селянино.
  • 5 Лошия

    23 2 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ. Пусна чужденци да работят у нас, за да не се налага нашите ,,работодатели" да вдигнат заплатите за българите. Направо ни оправи....от всякъде.

    Коментиран от #11

  • 6 гн Котараков

    0 1 Отговор
    Тишина...................................... https://www.youtube.com/watch?v=H1VFiHlNpZw
  • 7 НАТО ВЕЦ

    12 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Като вицепремиер постигнах най-много по отношение на демографската политика. - Вярно. Да еб*ш мамата на цял един народ е съществен принос към демографията.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Фен на Валери

    6 0 Отговор
    Валерката докара украинки , за да реши с тях демографският проблем , и аз много се старах с тях . Но пустите му украинки не щат да прихващат , и да имат деца, само гледат да се на..ат, и да търсят пари. За това аз съм огорчен от тях , а Валерката с такива добри помисли беше- но не попаднахме на жени- жалко -жалко.
  • 10 Фен на Валери

    4 0 Отговор
    Изък ми за материала.
  • 11 Велери

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лошия":

    Вярно е пуснах чужденци зада угодя на мои приятели. Обещах ме и казармата да върнем .Трикове за печелене на избори вие ко искате.
  • 12 Ром

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "национал атакист на горно ниво":

    Хората с раздвоение на личността и психич и проблеми Трябва да се пребиват!!!
  • 13 Хасанчо

    2 0 Отговор
    Те това е политик Български. Изсере се и ти казва ,че е торта гараш ама ти не разбираш нищо от торти. Демографска криза с внос на работници бори. Обстановката в страната и данъчната ви политика е нещото което принуждава младите да не правят деца. Говоря за младите българи и турци , а не за онези новотурци които са превърнали раждането в основен доход и "Бизнес" . Когато се преборите с крадците и съсипници на социалната система ,когато намалите данъците а не да ги увеличавате ,когато спрете да надувате цени на винетки, застраховки ,и от там чак до хляба може би младите ще узаконят някой брак в повече и ще направят повече от едно дете тук на тази окаяна територия. Съберете си данъците от тези които не закачете с години ,а не от работещите в трите града и едвам издържащи на постоянно повишаващи се цени ток,вода ,данъчни оценки на имот ,на промили боклук . Всичко което можете да вземете ,но не правите от електората в махалите,селата и малките градчета. Освен окончателно да циганизирате България друго не постигате за сега.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 доко

    1 0 Отговор
    направих много за демографската криза..ами създадох закон за шума..малко ли е..ти българино моелида измислиш закон за шума маймай немоеш..нфсб -народно фронтова сбирщина единствено което си направил в повече валери е че държиш стола на генерала боко тъпоко нищо повече
  • 16 Мизирабъл

    3 1 Отговор
    Винету и ОП са вредни за България, Оставка!
  • 17 Мизирабъл

    3 1 Отговор
    Винету и ОП са вредни за България! Оставка!
  • 18 Ефтини сензации

    1 0 Отговор
    Брей, колко бил плодовит....
    😊😀😁😃😄

    Коментиран от #19

  • 19 Мизирабъл

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ефтини сензации":

    Соросоидното простолюдие всячески се мъчи да защитава крадците, дето разсипаха България!
  • 20 Мъдурко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "национал атакист на горно ниво":

    Пий си хапчетата, олиго, или най-добре бръкни в контакта!
  • 21 Усмивката

    1 0 Отговор
    Ако го е казал ,трябва да очакваме вълната Цунами ,от новопристигсщи наши изселници по неволя в чужбина.Ако тахвози зверо немо ,значи е обичайноят кйорфишек от традиционното предателско поведение на безродният и корумпирсн български депутат чийто заден двор се е превърнал в изроди от бар на Междузвездни войни с всяка твар и паплач...и националност
  • 22 ДОКО

    1 0 Отговор
    АУ...ВАЛЕРИ НАПРАВИЛ НАЙ МНОГО ЗА ДЕМОГРАФИЯТА АЙ...УЧЕНИ ОТ БАН ВЕДНАГА ГО НАГРАДЕТЕ И МУ ДАЙДЕ ПАРИЧНА НАГРАДА..ВАЛЕРИ Е ЕДИН ТАПАНАР ОТ ГРАД БУРГАС С ПОГЛЕД ТВЪРДО И ЯСНО УСТРЕМЕН КЪМ ДАЛАВЕРАТА ..СЕГА ТИЯ ПОСТАНОВКИ СА ДА ПОДГОТВИ ИЗБИРАТЕЛЯТ ДА НАЛАПА ПАК ЧЕПАРЕТО И ОТНОВО И ПАК ВАЛЕРИ ДА ГЕПИ ВЛАСТТА ...И ДА МИСЛИ НОВИ ЗАКОНИ ..ЗА ТИШИНАТА..ЗА ЗЕЛЕНИНАТА..ЗА ТУРШИЯТА ..ИЗМАМНИК И ПАТРИОТ Б О К Л У К..
  • 23 Колю

    0 0 Отговор
    С данъчната брадва която подготвихте спрямо имотите освен да увеличите разводите по финансови причини друго няма да направите. Хората ще си запазят парите като всеки ще има по един поне основен имот. Да му мислят тези с многото закупени като Цеци . Ама такива бълха ги ухапала .Всичко е крадено ,не е наследствено или с цял живот труд. Тези които имат един аралтамент и една къщичка на село от баба си наследство ще изгорят. И как така се оказва ,че всички за останалите 4 месеца на годината изведнъж станахме двойно по-богати и за това трябва да плащаме двойни данъци и пре скъпи застраховки ? Или апартаментите и колите ни станаха двойно по-големи и тежки ? Общините какво са допринесли за тяхното поддържане и въобще за какво ни ограбвате ? Политиците са вредни за човешкото здраве . Без значение от коя партия са. Доказано вече 30 години намаляват един народ с 2 милиона и половина. Някъде в белите страни това се нарича " Геноцид".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове