Last news in Fakti

4 Септември, 2018 09:56 10 392 13

5 наточени хечбека един срещу друг (ВИДЕО)

  • хечбекове-
  • предно предаване-
  • драг-
  • сравнение-
  • хот-хеч
5 наточени хечбека един срещу друг (ВИДЕО) - 1

Британците от Carwow направиха едно директно сравнение между наточените хечбекове Hyundai i30N, Honda Type-R, Renault Megane RS, Seat Cupra R и Peugeot 308 GTi.

В отсъствието на законодателя VW Golf, Ford Focus и наточените хечбекове от премиум сегмента (Mercedes и Audi) тези коли се изправят един срещу друг в директна драг надпревара, за да покажат коя е по-бързата кола с предно предаване.

Изпитанията са за ускорение от място и за изпитание на спирачната система. Най-маломощният участник Peugeot 308 GTi е снабден с 1.6-литров мотор с мощност 272 конски сили.

Най-мощният пък е Honda Civic Type R, разполагаща с двулитров мотор с мощност 320 коня. Двулитровият мотор на Hyundai i30 N притежава 275 конски сили, а този на Renault Megane RS - 280 коня. Агрегатът на Seat Leon Cupra R е с мощ от 310 к.с. Вижте какво се случва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 smeh

    20 6 Отговор
    Според клипа новия Меган РС е една от най-бавните и най-лошо спиращи коли в класа си. Не знам с колко трябва да е по-добра в завоите за да компенсира и да е сред "кошмарите" на Ринга, като предшествениците си. Тая политика да изкараш едно-две поколения и да освиниш 3-тото и да лежиш на стари лаври от Мерцедес ли го научиха не знам...

    Коментиран от #6

  • 2 Марио

    8 6 Отговор
    Според мен най-добрите коли тук са Honda civic type R и Hyundai i30N.И като здравина и като качество.За дизайн и реното може да се включи, но иначе е по мудно и спира по- зле.Към сеат и режа нямам мнения, но съм по-скоро скептично предразположен към тях.
  • 3 тцтц

    4 10 Отговор
    Според мен това е доста нереално, трудно ми е да повярвам че има такава разлика между коли с еднакви к.с. Да не говорим, че сивик в други клипчета на драг където съм гледал са обикновено сред последните.
  • 4 селянин

    4 16 Отговор
    Не може трима европеийци с/у двама азиатци..Ако беше,,Ярис,,с 1,6 турбо,4WD..380 к.с..425Nm-щеше да ги отвее..
  • 5 Просия

    8 3 Отговор
    До коментарите отгоре !!!!! Гледайте ги всичките на ринга !!!! Дори и перформънса им отговаря на това как се представиха на драга !!! Сивика и Купрата са едно поколение напред !!!
  • 6 CL500

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "smeh":

    Айде във всяка статия все тоя Мерцедес в устите ви. Като е статията за тези малки коли, Мерц на стари лаври ли лежаха с А45АМГ. Не ти ли харесаха 360 коня и 450 н.м. от 2-литров мотор и ускорение до 100 за 4.6 сек. (виждаш тук Хонда-та пак от 2-литров мотор вади 40 коня по-малко). Ако следиш малко повече авто-новините, щеше да знаеш не само, че Мерц не лежат на стари лаври за динамика, а точно обратното. И новите Ц63АМГ Ес и Е63АМГ Ес, са дори по-бързи от М-ките, но и са с влошен комфорт спрямо преди. Мерцедес в последните 10-на год пуснаха супер динамични модели и то на писта, не само на правите, а да не говорим за баш спортния ГТ, ГТ-Ес, ГТ-Р. Но статията е за малките коли, затова си пусни клипчета с А45АМГ и гледай какво ги прави!

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Боян

    6 4 Отговор
    От хечбека, няма по-добър от Хондата, това е !! Сеата също ме впечатли!
  • 8 До CL500

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "CL500":

    CL500 кажи им честит магарцидеса е най бързата е ко са излагаш :D :D :D
  • 9 Перник

    5 2 Отговор
    Сивикът е с регистрирани рекорди срямо всички коли с предно на всяка писта, където се е пробвал, и ако бяха извъртяли една обиколка щеше да е гавра с тези колици! Много голяма е вероятността да е не само с най-добрите спирачки, а и като цяло най-надежния автомобил.
  • 10 smeh

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "CL500":

    За А45 AMG-конкретно в класа си е с най-изцедения мотор, но нито на писта, нито в права линия е лидер сред РС и М моделите. Супер е за гързарийка, но като те барне 5-така на светофара/РС-а/ или 6-така по завоите/М-ката/, бързо осъзнаваш каква е идеята на А45-цата - а именно, да запълни АМГ гамата в ниския клас.
    А негодуванието ми беше на база, че всяка марка се стреми да направи силно поколение, след което веднага да осере нещата и да се нагуши с печалбата от следващото, което често се оказва по-несполучливо от предходното.
  • 11 Японеца

    2 0 Отговор
    Honda Civic Rules!
  • 12 Вярно ли

    0 1 Отговор
    Какво се гледа тук, не знам?!
    Някакви пъпчиви плейстейшън шофьори, някакъв комбайнер който превключва предавки сякаш иска да изтръгне лоста - освен да гледам моделите нищо друго тук не отговаря на реалността.
  • 13 Vinetkata

    0 0 Отговор
    Kude e alfa romeo giulietta