Last news in Fakti

4 Септември, 2018 13:44 14 853 15

Брокер от Уолстрийт свали 100 килограма без диети, а с...

  • диети-
  • отслабване-
  • килограми-
  • тяло-
  • фигура-
  • фитнес-
  • слаба

Брокерът ползвал няколко прости правила

Брокер от Уолстрийт свали 100 килограма без диети, а с... - 1

За 30 месеца брокерът Джон Габриел успява да свали 100 килограма без каквито и да било диети. В първите месеци е много важно да въведеш ред не в чинията, а в главата и изобщо в живота си, споделя той.

Джон е брокер от Уолстрийт и е свикнал да систематизира всяка информация, която минава през ума му. Разделя се с излишните килограми с помощта на седем прости правила, които въвежда в живота си самостоятелно. Ето ги и тях:

1. Плюх на диетите и започнах да подбирам хранителните вещества

Оказа се, че през целия ми живот организмът ми е изпитвал недостиг на омега-3 мастни киселини, висококачествени протеини и витамини. Имайте предвид, че в нито една диета не се говори за тези неща. А това е голяма грешка. Промених начина си на хранене така, че да получа достатъчно количество от всички вещества, от които се нуждая. И знаете ли какво? Гладът ми за бонбони и чипс се изпари! Просто повече не ми се ядяха. Явно те са съдържали онези вещества, от които организмът ми се е нуждаел.

2. Излекувах червата си

Не можете да си представите колко е важно да имате здрави черва. Хората редовно преяждат, защото червата им не могат да извличат ефективно необходимите вещества от храната. В паниката тялото се запасява с мазнини.

В допълнение, проблемите с храносмилането провокират възпаления, които влияят на хормоналния фон. Приемайте повече пробиотици (кефир, кисело мляко) и продукти, които съдържат "правилните" храносмилателни ензими.

3. Преосмислих режима си на спане

Много е важно да нормализирате съня си, да лягате рано и да ставате рано. Всеки един проблем със съня води до качване на килограми. Причината отново е в хормоните. Безсънието също променя хормоналния фон. То води до високо ниво на кортизола, който ви кара да ядете вредни храни, за да преборите чувството на депресия. Но нездравословната храна само временно "решава" проблемите ви и провокира производството на кортизол в бъдеще.

Не говорим за това, че нощно време непрекъснато ви се иска да влезете в хладилника, за да хапнете нещо, с което да си осигурите здрав сън.

Брокер от Уолстрийт свали 100 килограма без диети, а с...

4. Разрових се в главата си

И още за кортизола. Второто му название е хормон на стреса. Спите лошо - предизвиквате стресова ситуация за организма. А това, че стресът влияе на апетита, сигурно вече ви е известно. Започнах да медитирам и да си представям всеки свой следващ ден.

5. Разбрах какво е детоксикация

След няколко месеца проучване, достигнах до раздела за токсините. И разбрах, че организмът използва мастните клетки, за да съхранява излишните токсини. До този момент вече бях свалил 70 килограма, но трябваше да се отърва от още 30 и точно в тях се бяха натрупали всички мои токсини. Затова се увлякох по детоксикацията. Започнах да "прочиствам" организма си с големи количества вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове. Започнах да ям много зеленчуци, салати, кълнове, фибри.

Последните 30 кг. свалих много по-бързо от първите 30, въпреки че трябваше да бъде точно обратното. Всички отслабващи знаят колко лесно е да започнеш да сваляш килограми и колко много усилия ти струва раздялата с последните.

6. Спрях да се притеснявам за пари

Ще кажа нещо много странно, но то е вярно. Колкото по-малко човек зависи от парите, толкова по-щастлив и слаб е той. Преместих се в по-евтина къща, започнах да харча по-малко за модерни джаджи, дори започнах да си отглеждам зеленчуци. Спрях да се притеснявам за парите. А когато започвах да нервнича, знаех, че мога да отида в градината, да изям един домат, които сам съм отгледал. Това е много по-добре, отколкото да пребориш стреса с шоколад.

7. Признах си

За да решите проблемите си с килограмите, трябва веднъж завинаги да си признаете, че не сте такъв заради гените или заради тежките си кости, а защото сте мързелив. За да се справите с наднорменото си тегло, ще трябва да се научите да не се боите от този свят. На мен ми помогнаха медитацията и практиката за визуализиране. Така успях да се отърва от психическите травми, които ме преследваха непрестанно.

Около 65-70% от познатите ми с наднормено тегло страдат именно от "емоционално затлъстяване". На много хора им е некомфортно да живеят в обкръжаващия ги свят и подсъзнателно се чувстват в голяма безопасност в своя "защитен" дебел глобус. Разбира се, това звучи много странно, но е вярно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    22 4 Отговор
    не с диети, а с кредисимо
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Усмивката

    16 2 Отговор
    Това ще е полезно за нашите ошишкани депутати. След дългият 9годишен мандат ....и ако раздадът половината окрадено на бедняци , ще е най добре за диетата им
  • 4 Тодоров

    8 15 Отговор
    Лъжа, Лъжа поредната лъжа.
  • 5 Коментатор

    21 3 Отговор
    Не е спрял диетата,а я е сменил. Диета не е синоним на гладуване,а значи хранителен план, според нуждите на тялото и целта която си поставяш... Поздравявам го за успеха, но ще добавя също и че когато човек свали 100 кг за толкова кратко време, със сигурност няма да изглежда като него на третата снимка,без хирургична намеса. Предполагам забравил е да го спомене и най вероятно скоро ще издаде книга за отслабване, като много други. За съжаление именно такива хора, които промотират една система която на пръв поглед изглежда добре, но крайния резултат, съвсем не е толкова успешен, отказва много хора да продължат борбата с килограмите.Всичко което пише е много добре, но трябва да се казва цялата истина
  • 6 Коментатор

    5 1 Отговор
    Не е спрял диетата,а я е сменил. Диета не е синоним на гладуване,а значи хранителен план, според нуждите на тялото и целта която си поставяш... Поздравявам го за успеха, но ще добавя също и че когато човек свали 100 кг за толкова кратко време, със сигурност няма да изглежда като него на третата снимка,без хирургична намеса. Предполагам забравил е да го спомене и най вероятно скоро ще издаде книга за отслабване, като много други. За съжаление именно такива хора, които промотират една система която на пръв поглед изглежда добре, но крайния резултат, съвсем не е толкова успешен, отказва много хора да продължат борбата с килограмите.Всичко което пише е много добре, но трябва да се казва цялата истина
  • 7 гост

    7 0 Отговор
    Той реално е правил диета, защото диета означава хранителен режим с определени храни. Съгласен съм, че трудно би изглеждал като на последната снимка ако отзад на гърба кожата му не е хваната със щипки. Все пак тази кожа няма къде да отиде и не може да се стопи, малко може да се свие, но не дотолкова, че да да изчезне. Плуване, йога, сауни, масажи могат да помогнат, но не и както този се е снимал да му се броят ребрата и да няма на нито едно място да му виси кожата, освен ако в гащите не си е затъкнал една педя висяща кожа.
    Апропо има диск и книга, затова се пише за него.
  • 8 Ники

    13 2 Отговор
    Дам така е вярни са нещата дето пише , само да добавя , че всеки трябва да успява да се храни балансирано и да види и да усети от кои храни как се чувства , като цяло трябва да се спрат боклуците най общо казано ... иначе в България имаме един проблем .. качеството на храната е много ниско ...
  • 9 бактисъл

    3 3 Отговор
    "Диета", означава начин на хранене. И поради тъпотата на 80-те%, употребата на думата, в българския език, най-често е комична. Няма начин, нито да свалиш, нито да качиш килограми "без диети".
  • 10 Гост

    4 1 Отговор
    Човекът е написал книга, която е издадена у нас още 2009 г. А методът Гейбриъл, наистина работи! Няма пластични операции, тялото може да се възстанови само, стига човек да е мотивиран, упорит и последователен. И все пак всичко е в главата!
  • 11 иван

    7 0 Отговор
    От толкова статии с резултат местене от единия в другия крачол, най накрая една наистина полезна.
  • 12 Антон 1

    5 0 Отговор
    Аз мисля ,че е правил и доста фитнес !

    Евала ! Дано ги задържи завинаги !
  • 13 Morgoth

    5 0 Отговор
    Значи заредете се с положителна енергия, спрете да харчите пари за друго освен за широко рекламираните био продукти и детокс булшити и ей така между другото ще свалите килата, пък и някой мулкул ще турите без изобщо да влизате във фитнеса. ...... ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да свалите килограми е като имате отрицателен калориен баланс - т.е изяждате по-малко калории отколкото хабите. И ЕДИНСТВЕНИЯТ начин след това да не изглеждате като дроб е да гарнирате диетата със сериозно количество спорт. Оттам нататък, вече изглеждайки нормално и добре, ако искате да изглеждате като фитнес модел с 10-15% мазнини и изваяна мускулатура започват сериозните режими с броене на всяко едно вещество което се приема. Там вече се нуждаете от много знания и професионална помощ. Но ако не говорим за такива крайности всичко е в калорийния баланс и активният живот.

    Коментиран от #14

  • 14 Др. Ох Боли

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    Много спорт-много стрес-много кортизол-високо ниво на инсулин-блокиране на метаболизма. Приятно блъскане в залата докато ти дойде акъла.
  • 15 Ян Бибиян

    0 0 Отговор
    Яко глупости и Photoshop.