Last news in Fakti

4 Септември, 2018 15:20 2 031 2

Драстично е нараснал броят на делата за наркотици в Разградско

  • разград-
  • разградско-
  • наркотици-
  • канабис-
  • амфетамини-
  • кокаин

8 наркоакции срещу активния криминален контингент само за август

Драстично е нараснал броят на делата за наркотици в Разградско - 1
Снимка: МВР

С над 34% се е увеличил броят на образуваните досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотици през първите осем месеца на тази година, в сравнение със същия период на миналата. Това отчете на брифинг днес зам.-директорът на ОД на МВР в Разград комисар Константин Костов. От началото на годината те са 35, докато за същия период на 2017 г. са били 26, уточни той.

Причината за това увеличение е в активното противодействие на наркоразпространението, като акцент в работата по противодействие на конвенционалната престъпност, твърдят още от МВР.

Само през месец август са проведени 8 специализирани полицейски операции на територията на региона спрямо т. нар. активен криминален контингент. В резултат на това са образувани 7 досъдебни производства за притежание и разпространение, и 1 - за отглеждане на наркотични субстанции., както и 5 бързи производства за управление на МПС под въздействието на опиати. Така през август броят на водените досъдебни производства за престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотици се е увеличил седемкратно, в сравнение със същия период на 2017 г.,

Иззетите количества наркотични вещества през месец август са 11,55 килограма амфетамин, 88,3 грама "чай", 79,6 грама марихуана, както и 165 кг "зелена маса" канабис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студент

    4 2 Отговор
    Смях в залата . 70% от общия брой са разни недопушили си фаса с марихуана, това не са разпространители а репресирани невинни граждани, а едрите дистрибутори си остават особено след като си платят за това

    Коментиран от #2

  • 2 Салам Алеко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Студент":

    100+! Точно казано"граждани"