Last news in Fakti

5 Септември, 2018 11:26 4 704 5

Внимание! Издирва се опасно... кенгуру

  • кенгуру-
  • австрия-
  • полиция

Австрийската полиция потвърди, че двуутробното все още е на свобода

Внимание! Издирва се опасно... кенгуру - 1

Австрийците често се дразнят, че бъркат страната им с далечната Австралия и избягало кенгуру може да усложни още положението, съобщи ВВС.

Типичното за Австралия двуутробно беше видяно по ливадите и в гората край градчето Киршлаг. Полицията потвърди, че животното още е на свобода.

"Звучи неправдоподобно, но е вярно - казаха от местната полиция. - Попитахме във всички зоологически градини наоколо и в развъдниците, но те нямат липсващи животни. Надяваме се собственикът сам да се обади".

В Австрия е необходимо разрешително за гледане на кенгуру като домашен любимец. Властите се отнасят към избягалото двуутробно по същия начин като към избягало куче.

От полицията не уточниха какъв вид е избягалото кенгуру. Според зооложката Даниела Артман вероятно то е дървесно кенгуру, което може да издържи и на ниски температури.

Кенгуруто изненада хората в района на Киршлаг, но не е първото, видяно на свобода в Горна Австрия. През 2015 г. местните медии съобщиха за подобен случай. Оказа се че животното е избягало от Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аналитик

    19 1 Отговор
    Шенген... Свободно движение на хора, стоки, капитали и.. Кенгура. А, местните лапачи искаха да убият кравата Пенка, дето пасла в съседен ракитак?
  • 2 Цецо

    11 2 Отговор
    И какво му е опасното? Да не е кенгуру-боксьор? :)

    Коментиран от #3

  • 3 Въргала

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Цецо":

    Опитай да удариш шамар на кенгуро? Аз опитах и затова ми викат Въргала. Овъргаля ме с два скока ритника и лапи.
  • 4 Morgoth

    5 0 Отговор
    И после нямало кенгура в Австрия :)
  • 5 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Има кенгуру и не е първото в Австрия.И на студ даже издържало. Ама е избягало от Германия., не издържало....Как няма да избяга животното - толкова много мургавелци се заселиха там - нищо чудно да го опекат на шиш ??!
Новини по държави: