Last news in Fakti

5 Септември, 2018 13:12 7 901 33

Противоречив дизайн за новото BMW

  • bmw-
  • vision inext
Противоречив дизайн за новото BMW - 1

Баварската марка разпространи видео тийзър на съвършено нов модел. Презентацията на колата е насрочена за септември и по думи на представители на марката, ще се проведе в необичаен формат. По-конкретно става дума за изцяло електрически кросоувър под название Vision iNext.

По време на представянето, хората от BMW ще покажат концепция на модела, серийната версия на който ще има за цел да се противопостави на излизащите аналогични серийни варианти на другите две германски премиум марки, които също ще бъдат показани този месец.

Става дума за моделите EQC и e-tron, съответно на Mercedes и Audi. Иновацията на BMW е създадена по мотиви на прототипа Vision iNext, но появата и като сериен вариант ще е не по-рано от 2021 година. В интернет пространството обаче се развихри сериозна дискусия относно дизайнът на новото BMW.

Противоречив дизайн за новото BMW

Според мнозина той не отговаря на претенциите на марката, а други смятат, че серийната версия ще е значително "по-обрана". Най-критикувана е формата на светещите бъбреци, която е определяна като абсолютно незадоволителна за престижно возило от този клас.

Що се отнася до самото необичайно представяне на модела, то интересното е, че ще се състои на борда на товарен самолет Boeing 777F, с който оперира подразделението Lufthansa Cargo. Самолетът ще излети на 9 септември от Мюнхен до Ню Йорк, Сан Франциско и Пекин, като по време на полета ще се състои самата презентация. Пътешествието ще завърши на 14 септември във Франкфурт.

Въпреки необичайната презентация, специалисти отбелязват, че по отношение на въпросната иновация, баварците изостават от своите преки конкуренти. Електрическият Jaguar I-Pace вече се продава на пазарите в Европа, Китай и САЩ, а както вече споменахме Audi и Mercedes са готови със серийни версии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    29 0 Отговор
    Зеха да правят изгъзици, вместо да наблегнат на надеждност на колата.

    Коментиран от #5

  • 2 Караиванов

    15 2 Отговор
    Авторът е посмекчил малко нещата, но то така и трябва, защото на някой може и да му хареса. за мен обаче дизайнът на тази кола е отвратителен, въпреки че съм фен на марката.
  • 3 гост

    4 2 Отговор
    Стига да не е само бутафорна тази решетка, бива. При Мини например слагат една решетка на преден капак, която е напълно бутафорна и няма дори отвор, което е смешно и не отговаря на цената и реномето на такава фирма.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Антон

    8 20 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Понеже говориш за надеждност да те питам: карал ли си ново бмв в гаранция, изкарано от магазина и конфигурирано според твоите ужди. Ще ми бъде интересно да споделиш впечатления ти с мен. Аз мога да споделя за две такива, едното вече продадени, а другото все още го търкаля жена ми. Та чакам да ми кажеш личните ти впечатления а не тези от една жена ми каза че на нейна приятелка съседката, имала сестра, чийто брат е женен за жена, която не била доволна щото бмв-то много се чупело.

    Коментиран от #9, #32

  • 6 Янко

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "коРа":

    Хаха,,да типично по турски е направено.А и някак нещо орязано всякаш има в нея,,,некой резак мазен мая я е правил и срал та срал по нея...
  • 7 Driving pleasure

    14 1 Отговор
    На грозното така ли му викат вече - противоречиво :D

    Коментиран от #10

  • 8 Coupé

    5 1 Отговор
    Манията за грамадни решетки дотам води. Дизайн се прави с талант, а не с подражание!
  • 9 Random

    6 11 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Аз съм бил в Германия и взехме чисто ново 530d Xdrive G31 под наем от Sixt. Голям кеф, въпреки че някои екстри са излишни. Пообиколихме малко, видяхме замъка Нойшванщайн, отидохме до Залцбург и т.н. и не сме имали никакви проблеми. Гроздето е кисело за някои хора.

    Коментиран от #14, #19

  • 10 Random

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Driving pleasure":

    Просто копират с google преводач. Controversial е английската дума.
  • 11 BRABUS

    11 0 Отговор
    Повърнах два пъти... моля да ме извините🤮🤮

    Коментиран от #16

  • 12 лличо

    7 1 Отговор
    Това започва да напомня за nissan juke и подобни. Не знам защо новите коли задължително гонят някаква футуристична, sci fi визия. Просто не ми харесва.
  • 13 идтъид

    10 0 Отговор
    това отпред е като се строши двигателя и влизш през дупката да го ремонтираш.....
  • 14 Антон

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    Да, и освен това обърни внимание че това е било кола която се дава под наем, и за 1 месец може и 20 човека да й се изредят. Какво остава за личен автомобил, който се пази и се поддържа според предписанията. А те купуват бмв-та на 700 хил. реални км, които ще отидат брак в нормална държава, започват да ги поддържат с части от автоморга или китайски реплили и после викат тези бмв-та страшни боклуци, на 120 хил.км счупиха скорости.хахахаха

    Коментиран от #15, #21

  • 15 Random

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Антон":

    Еми така е, хем не могат да я поддържат, хем си купуват и после производителя им виновен. За Ганьо най-добре е нищо да не сменя и да си кара, ама и возията да е мека, пък и да върви иска... Е да, ама няма такава кола. Всичко иска поддръжка.
  • 16 АЛФА Q4

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "BRABUS":

    АБСОЛЮТНО ЦАЛОТО МЕНЮ ОТ СЕДМИЦАТА
    БАААААХТИ И ГРОЗОТИЯТА
    МУЛТИПЛАТА БИЛА ГРОЗНА,,ДА,,ДА КРАСОТА Е НАПРАВО ПРЕД ТООО,,,,,,ВА
  • 17 ккк

    2 0 Отговор
    Ще Ви кажа една моя автомобилна мъдрост като гледам този фючър : Който прави автомобили за вкуса на времето си, остава запомнен в бъдещето, който прави автомобили за бъдещето, той остава забравен в миналото ! От чичо Ви ккк
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ганьо

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    А аз един път бях във Франция. А брат ми е бил 5 дни В Белгия.
  • 20 Трифонов

    1 4 Отговор
    Такъв автомобил никога няма да бъде пуснат в продажба! Не се пенете толкова. Това е реклама на бранда чрез популяризиране на дезинформацията за това, че "в БМВ кипи усилена работа да направят масови електромобилите, понеже "те "били бъдещето". Точно каквото представлява презентацията на всеки подобен прототип, вкл. тези на Ауди, Фолксваген и Мерцедес. Нито един от тези прототипи никога няма да се превърне в серийна кола. Никой не работи по посока на това да направи електромобилите масови. Всички, вкл. Мъск, знаят, че те са нефункционални. Мъск изцежда идеята, за да получава държавни субсидии и да върти финансови манипулации и тъй като добре му се получаваше, тази илюзорна идея набра популярност на някаква свръхиновативност. Ето защо, като създават у потребителите илюзията, че просто всеки миг ще пуснат "якия електромобил", производителите представят бранда си като свръхиновативен и така продават по-добре реалните си бензинови и дизелови модели. Маркетинг!!!
  • 21 Язе

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Антон":

    Защо мислиш,че рента Кар кола не се пази и поддържа според предписанията?Вземи такава кола под наем и ще видиш при връщането и,че я гледат повече отколкото в сервиз на марката.Излиа,че клиента трябва да я поддържа ли?На другия ти коментар да те питам като сам си конфигурираш колата от магазина,по надеждна ли става?Сигурно и двигател си конфигурираш?БМВ на 700хил.км!!?!!!Става но със сменени няколко двигателя.Отиди в който и сервиз на марката да видиш колко коли чакат за....двигател.ГАРАНЦИОННИ коли.Старите може да са били добри,сегашните обаче са пълна скръб от към качество освен в купето

    Коментиран от #23, #24

  • 22 ОНЯ С КОНЯ

    2 1 Отговор
    Здравейте на вички , това ,,BMW" е меко казано грозно , мнението е лично и не искам да го натрапвам на никого , собственик съм на BMW при това от няколко серии 1и 3 за града 5 за по-големи разстояния и X6 F16 за там където не съм бил и не знам какъв е пътя .
  • 23 ОНЯ С КОНЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Язе":

    За съжаление си много прав колега, автомобилите вече се правят с ограничен ,,живот,, и то не само при двигателите, всичко е за срок горе-долу колкото е гаранцията и дори по-малко,кофти но е факт.
  • 24 Антон

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Язе":

    Сега ще ти поясня защо: когато си конфигурораш кола,тя е произведена специално за теб. В другия случай купуваш нещо което е стояло изложено и стотици хора са го ръчкали - с очите си съм виждал как се вадеше и слагаше таблета отзад на новата седмица на едно изложение. Качвам се за тест на гран купе, колата работи има няма 1 мин, дилъра ми вика газ до долу това е бмв. Същото съм го виждал и на събитие организирано от амг. Всичките им модели, първата група се качва сутринта и още на студен двигател започва мрусното раздасане на газ, после втора,трета група и така 3 дни. Колите бяха на по 1500-2000 км. но точно когато производителя е написал колата да се щади първите 2000 км, минават 200 човека през нея и я карат на мрусна газ всичките, защото упражненията на полигона са такива. И това нещо после някой го купува с 5% отстъпка и олеел мале, а такива като тебе ме питат защо кола която е конфигурирана лично за теб е по-читава. По автокъщите е същото - последни модели на по 2-3 хил.км. кой си сменя колата след 3 хил.км. Ама нека да има и такива като тебе, иначе как ще се продават тестови,демо, изложбени коли.

    Коментиран от #26, #31

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Антон":

    Когато си купуваш кола от магазина не е тестова.Може да ти предложат такава но няма да платиш за нова и да ти дадат тази от полигона,тестовата.Как ще стане да си поръчам нова кола и да ми дадат такава на 2-3000км.Тя не е нова.Май са ти пробутвали такава кола та си наясно.Няма кола произведена за теб конкретно,освен Ферари,Ламбо и т.н.Има поточна линия,на едните слагат някоя екстра на другата махат и т.н.Колата която си конфигурираш сам не е по-качествена от тази която са юркали на полигона.Единственото е,че сядаш пръв в нея.Освен този който я е качил на кораба и с каквото пристига до теб.

    Коментиран от #27

  • 27 Антон

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Язе":

    Както и да го въртиш и сучеш , колата си е произведена точно за тебе - избрал си си двигателя, цвета, цвета на кожата, допълнителнит ектсри, И ти като мислиш че тези които ги юркат още със студено масло и неразработен двигател имат после същите качества и ресурс сравнени с ДВГ-то като автомобил който се качваш и караш като твой говори много лошо за тебе. На твоя автомобил цедиш ли първа и втора сутрин като е студена колата? Ей така за нищо , на прекъсвач , просто за да си правиш кефа и да чуеш как ДВГ-то се мъчи и ръчжат гърнетата. Вервсй си......

    Коментиран от #28, #33

  • 28 Язе

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Антон":

    Ако се наложи цедя.Едната кола вече е 12год.в мен и по ДВГ нормалното-ремъци,ролки,свещи и консумативи.Масло не пипа,карам си я както дойде.Ако трябва да гоня светофара и до 6К оборота я развъртам.Като за работна кола я правя каквото ми скимне.
  • 29 лузър

    1 0 Отговор
    Трети път се взирам в това чудо на инженерната мисъл и трети път тичам към кенефа...разстройство хванах скривайте го!Отивам да си погледна Бенца ;)
  • 30 MT Гонтан

    2 0 Отговор
    В Бургас ще е яко вървежна с тоя светещ дъмпел отпред . Ако добавят и 3 черти на адидас и ще е бест селър
  • 31 MT Гонтан

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Антон":

    Антоне пълен ташак си . Стига лъга хората , знам къде живееш пръдльо . Ще конфигурират кола за тебе , те ебенкаш ли се ? Те за шейховете не конфигурират коли , та за тебе ще конфигурират , Тонката от Търколи Буркан Кифленско . Ма и тея дето ти козируват тука с глупавите си коментари са едни балъци , дето ако са риби ще ги хвана с бастун . дейба
  • 32 Кирка в капака

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Аз мога да коментирам, чисто ново БМВ 4х4 от магазина, за 5 години, 70000 км. имах следните проблеми: кормилна рейка, заменена в гаранция, изгорял ел мотор за предно ляво стъкло, постоянно нагарящи стоп светлини поради лош контакт на крушките, ксенонови светлини които понякога не искаха да се включват, особено в горещо време, незадоволителна работа на климатика поради теч на фреон и най неприятния и досаден проблем, нестабилни обороти на студен двигател, така че се налагаше да изключа, да изчакам около 10 секунди и да рестартирам, при което оборотите обикновено се стабилизираха, но понякога трябваше да повторя. За сравнение, чисто нова Тойота 4х4, 4 години, 60000 км, един изпуснал амортисьор, заменен в гаранция. Кое е надеждно и кое не е, всеки сам да решава.
  • 33 Другия Ганьо

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Антон":

    А пък аз имах една приятелка от Пловдив която навсякъде беше конфигурирана точно по мой вкус и много хубаво се е.беше.