Last news in Fakti

5 Септември, 2018 17:01 13 967 16

Необичайна есен и необичайна зима вещаят прогнозите на НОАА

  • време-
  • метеоролози-
  • климат-
  • национална агенция на океанските и атмосферни изследвания-
  • дългосрочни карти-
  • ноаа

2018 година заема четвърто място в класацията на най-горещите години в цялата история на метеорологичните наблюдения на Земята

Необичайна есен и необичайна зима вещаят прогнозите на НОАА - 1
Снимка: shutterstock

Американската Национална агенция на океанските и атмосферни изследвания (НОАА) обяви дългосрочната си прогноза за следващите 6 месеца, а данните разкриха нещо неочаквано за Балканите.

Агенцията ежедневно опреснява и актуализира данните в своите дългосрочни карти, като последната актуализация разкри, че есента и зимата по нашите ширини ще са много по-различни от обичайното.

Вече повече от месец върху метеорологичните карти на американската служба могат да се откроят два главни акцента, като единия от тях е доста съществен.

Първият е, че на фона на околонормални очаквани септември и ноември, месец октомври конкретно за нашата страна се очаква с температури под обичайните. Въпреки че няма да бъде прецедент, хладните есенни месеци в нашата страна през последните десетина години се броят на пръсти.

Все пак, ако допуснем, че сценарият на американската агенция се реализира, София или поне по-високите части, намиращи се в полите на Витоша, тази година ще побелеят, затрупани от октомврийски сняг.

По-необичайна е поредната топла зима, която вещаят от НОАА, като към момента данните показват температури с от 2 до около 4 градуса над обичайните и през трите зимни месеца.

а, тази година, поне към момента авторитетната американска агенция очаква и трите зимни месеци да бъдат 2 до 4 градуса по-топли от обичайното.

Друг акцент, който се откроява в последните данни на американската агенция, са очакванията за изключително слаби валежи над Балканите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БАЦЕТО

    21 4 Отговор
    Да бе да като ни затрупа та ще видиме

    Коментиран от #14

  • 3 Нако Наков

    25 19 Отговор
    Така се задълбочих да разбера времето че пръднах и не можах да контролирам пръднята и май едно парченце излезе, сега ще отида до кенефа да видя, може и да няма нищо де .......... фалшива аларма и тревога

    Коментиран от #7, #11, #12, #15

  • 4 среднощен

    32 4 Отговор
    От НОАА видяли, че индианците събират дърва и направили заключение за предстоящата зима! А всъщност причината е, че новите руски подводници най-точно се засичат с точен анализ за промяната маршрута на миграция на сьомгата от Аляска!? Главните анализатори, естествено са шаманите! Та тази година се очаква добър улов на сьомга по цялото крайбрежие на Северна Америка и затова събират дърва, да я опушват...!? Няма страшно, каквато и да е зимата, тя ще ни изненада...!
  • 5 Шокираща новина

    24 3 Отговор
    Аууу това е шокираща товина. Какво чудо невиждано - зимата ще има сняг

    Коментиран от #8

  • 6 prodava

    17 8 Отговор
    ПРОДАВАМ ЕДИН СКОПЕН ШОПАР ЭА КЛАНИЕ ЕДНА СВИНКЯ ЭАПЛОДЕНА ОТ НЯЕГА И ТРИ КОКОШКИ БОНУС ШОПАРО Е 130КГ БАШ ЭА КЛАНИЕ А СВИНКЯТА МОЕ ДА ИЭЧАКА МЕСЕЦ 100КГ. ЦЕНА 350ЛВ МОА ДА СВАЛА 50ЛВ МА САКАМ СЛАНИНАТА .
    ТЕЛЕФОН НЯМАМ НО ПИТАЙТИ КАТ ДОЙДИТЕ У СЕЛО ЭА КМЕТА НОВИЯ НА ГЕРБ И ЩА ВЪ ОПЪТАТ ДА ВЪ ПРОДАМ СТОКАТА
  • 7 ..................

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нако Наков":

    НЯМА ДА Е ЛОШО ТОВА ДА ГО ОТБЕЛЕЖЕТЕ И ВЪВ ФЕЙСБУКА
  • 8 ГостЪ

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Шокираща новина":

    Не бе куку няма да има , но нали не си прочел . Пише изключително слаби валежи на балканите , което е нормално за
    повечето от последните двадесет , тридесет години , като напоследък става абсурдно зле .
  • 9 stupid dog

    7 0 Отговор
    Колегите добри прогнози обещават! Но прогнозата за безмозъчните е лоша!Няма оправяне!

    Коментиран от #10

  • 10 Леле-мале!

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "stupid dog":

    Предполагам имаш предвид Нако Наков! За съжаление при него спасение няма! 😱 Човеко е взел-дал! На туй му се вика "диагноза"! Умиране има, спасение няма! 😁

    Коментиран от #13

  • 11 Мъкооооо......

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нако Наков":

    Мнооого мъка има на тоя свят! И ти така си голям страдалец, като се поставям на твое място! Искрено ти съчувствам! Не ти в лесно! 😀
  • 12 Мъкооооо.......

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нако Наков":

    Не ти е лесно! 😁
  • 13 stupid dog

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Леле-мале!":

    Нещо такова ,че и гнусно!!!!
  • 14 PlimP

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЦЕТО":

    внимавай да не изпаднеш в мъглата, най-много да те затрупат манафите, извънредно тежка зима, особено южна България беше нещо страшно, цели 3 дни
  • 15 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нако Наков":

    Коуега няма да та разберат тук. Творчески не са израснали. Не хвърляй диаманти на свинете. Макар и парченца. Дори и неволно.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    Още живее този с илюзии!Не разбра ли ,че си най голямото прасе!Без да исках ,му сложих точка+!Да се радва на това само!!!