5 Септември, 2018 17:40 2 365 19

Нинова към ГЕРБ: Колеги, защо се обиждате, един от вас ви описа като "шайка"

  • корнелия нинова-
  • шайка

Уважаеми колеги, защо се обиждате, когато цитираме един от вас, при това лицето ви – Антон Тодоров, който говори всеки ден от ваше име, и книгата му „Шайка“, където говори за Бойко, Цецо, Росен и другите, изтъкна тя

Нинова към ГЕРБ: Колеги, защо се обиждате, един от вас ви описа като "шайка" - 1
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с остра декларация срещу управляващото мнозинство. Този парламент не решава проблемите на хората, обърна се към управляващите тя. Изказването й бе отговор на декларация от името на ПГ на ГЕРБ, която прочете шефът на комисията по култура Вежди Рашидов. Корнелия Нинова като парламентарна манекенка си прави пиар с мъките на хората, заяви той. Нинова отговори.

Ето какво заяви лидерът на БСП от трибуната на Народното събрание:

Декларацията на ГЕРБ беше най-силното доказателство- защо този парламент е изчерпал своята същност. Каква политика имаше в тази декларация, какво решение на проблеми на българи имаше в нея. Имаше омраза, лични нападки и квалификации.

Уважаеми колеги,
За пореден път ви казвам, когато се изправихме не срещу вас, а срещу системата, от която сте част – олигархично-политическата-мафиотска система, си давахме сметка какво ни чака. Дадохме си сметка и за вашите лични нападения и реакцията на тази мафия, и на онези 10 млрд. лв., които ще се почувстват затегнати. Дали сме си сметка и сме поели този риск. Няма да ни уплашите, нито ще ни спрете с подобни декларации.

Уважаеми колеги,
Защо се обиждате, когато цитираме един от вас, при това лицето ви – Антон Тодоров, който говори всеки ден от ваше име и книгата му „Шайка“, където говори за Бойко, Цецо, Росен и другите. Защо се обиждате, потърсете при вас проблема. Един от вас смята, че вие сте шайка и много хубаво го е написал.

На второ място задавате въпроси : „Кои сте вие, да правите еди си какво, да казвате еди си какво?“. Ние сме 1 млн. българи. Тук не съм Корнелия Нинова, ние сме 79 души тук, а представляваме 1 млн. българи. Това сме ние. Спрете с разделението, с омразата, с противопоставяне на българи срещу българи, защото 1 млн. се представлява от БСП за България, 1,1 млн. от ГЕРБ. Всеки тук представлява наши сънародници.

Трето- снимките с животните на „парламентарна манекенка“. Доказано е вече, че убихте животните на хората без причина и това е престъпление. Ще ви търсим отговорност докъдето и доколкото можем с всички законови средства. Направихме го в българските съдилища и прокуратура, сега го правим и в европейските. Вие извършихте престъпление спрямо българите собственици на тези животни и вашите нападки за снимки с тях няма да измият това престъпление и тази вина от вашите лица. От първия до последния ден ние ще стоим до тези хора и ще защитаваме правата им с всички възможни законни средства. Ще си носите отговорността за това действие, не само тук, но в и Европа.

Уважаеми Г-н Рашидов,

Културата, образованието, са в основата на всяка национална идентичност. Ако това не опазим за българския народ, значи нищо не сме свършили. Отнасяйте се с уважение към всички, които имат принос в това. Вие не сте единственият творец в България. Те са хиляди и няма значение дали е било по времето на Орешарски или на Борисов.

Това са българи, които са дали образованието си, труда си, живота си и професионализма си за най-святото на България – културата и националната идентичност. Не делете и тези хора, защото ако нещо ще ни спаси, то е трудът на тези хора и запазването на тази култура и духовни ценности на България, на които също посягате от време на време. Кой ви каза, че джендър идеологията и Истанбулската конвенция е част от българската култура и духовност, например, та се опитахте да я подмените?

Нека обаче не влизаме в партийни нападки. Казахме ви го и вчера- грижата ни е за България, говоря като представител на БСП. Но и като българка. Затова отиваме при хората, защото това, което представлявате тук, това което показахте и днес е най-голямото доказателство- защо не трябва да се седи тук. Днес след хилядите обещания, след Своге, тук трябваше да се гледа Законът за движение по пътищата. Ето това е политика.

17 души убихте, а днес трябваше да решим проблем- да се гледа Законът за пътищата, а закона го няма днес. Защо? Вместо да решаваме проблем на хората, вместо да се борим с корупцията в пътното строителство, вместо това да е мястото, където се прави политика, днес чухме апогей на един творец за личния му принос в развитието на България. Ценим го, уважаваме го, но не е единственият и не тук е мястото това да се прави. Тук е мястото да се прави политика за хората и днес трябваше да решим проблема със Закона за движение по пътищата, за да няма още случаи като Своге.

Е, кажете, този парламент и това мнозинство не е ли изчерпало своя капацитет да управлява България, да решава проблемите на хората и да стои тук в името на някакъв национален суверенитет и единство. Очевидно го е изчерпал. За това, уважаеми българи, идваме при вас, за да търсим решението на вашите проблеми, а не за личното его на един или друг депутат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    13 48 Отговор
    Нещастница!

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СссереМ

    8 38 Отговор
    Мърша.
  • 4 СссереМ

    9 42 Отговор
    САМО ГЕРБ,ЧЕРВЕНИТЕ КЛОУНИ В КАНАЛА.

    Коментиран от #8, #14

  • 5 веселяк

    40 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ник":

    Може да е нещастници, но е права, за справка книгата на Антон Тодоров!
  • 6 123

    35 6 Отговор
    И не само тези който са от БСП но и много беспартйини и аполитични граждани са против гербаджийте
  • 7 почерпен

    22 2 Отговор
    Цялата т.нар. "българска" политическа "класа" е изчерпана. Китайците да дойдат. С разследващите прокурори и наказателните взводове. По разследване на геноцид над българите в България.
  • 8 Меркел

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Там е твоето място където си се родил , живееш и ще умреш.
  • 9 ТОЧКАТА

    17 2 Отговор
    НЕ само в парламента...и тук са същите нагли герберски соросоиди,простотия до шия.....суджук и нахалство....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бам Бам

    6 16 Отговор
    Ей каква Червена Чума е тая нее истина, болна жена.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    5 17 Отговор
    Тази откачената не се ли умори?? Ама то луд умора няма! Как не и омръзна само едни и същи глупости да приказва. Не разбра ли че хората не стоят зад нея!

    Коментиран от #15

  • 14 :):):):)

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Серем, серем...Тия които поддържаш, също са мафиоти от класа. Не можете, но вероятно не искате да проумеете
  • 15 Кикимора

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Не четеш внимателно! Зад нея стоят един милион българи- пенсионери и децата и внуците на бившата номенклатура , тоест български граждани!!!
  • 16 Наблюдател

    2 2 Отговор
    А бе то да си го речем така , всички сте от една шайка , разделена на 2 ама не ще те да си го признаете,
  • 17 Един от всички

    2 1 Отговор
    Въобще, като слуша изказванията на „червените“ лидери, човек ще си помисли, че БСП е млада, новосъздадена партия, която никога не е управлявала и нищо, ама нищичко не им лежи на съвестта. Чисти, като роса. Все едно не са генерирали чудовни гафове и кризи при управленията си.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове