Last news in Fakti

6 Септември, 2018 20:00 5 017 21

Програмно правителство! Вървим към фундаментална промяна!

  • програмно правителство-
  • кольо парамов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По всичко личи, че компрометирахме прехода окончателно. Избраният път се оказа недъгав. В стремежа си да досъгласуваме всичко с твърде богатите хора успяхме да забравим за много бедните. Там е заровен проблемът и от там ще „изскочи заекът“. Социолозите трябва да направят категоричното си заключение, а не да се гърчат и да лъжат. Заключението е само едно и е толкова явно, че ни боде в очите, толкова силно и ясно. Заключението е категорично. То касае политическия елит след 1997 г. Той, политическият елит е тотално компрометиран и не подлежи на никакъв компромис. В момента в България няма политически елит – 100-200 души, които самостоятелно, необвързано, категорично и прецизно да изведат приоритетите на държавата. Тоталната зависимост по места и в центъра, партийна обвръзка акумулира силата на индивидите, които трябва да защитят държавата. Затова и всеки бяга, когато се роди проблемът, а държавата остава без защита. Днес силата на нашата държава е силата на консумираното бездържавие.

Това тръгна от 1997 г. насам. Утвърди се здраво през 2001-2005 г., а да не говорим и за финансовата криза от 2008 г. После олигархията си разпредели баницата. Всички онези, които надигаха глава, за да бранят принципите на държавата, бяха обрулени и изхвърлени като непотребни, а държавата от ден на ден умаляваше. Днес е видно за всички едно – държавата ни се гъне, гърчи и помага на онези, които натрупаха златото и многото пари. Такива като господина Прокопиев, като госпожата Стояна Георгиева и др., които ни декламираха демокрацията по своя път с парите на Сорос и на други помагачи, си свършиха работата. Прехвърлянето на силата и на противоречието изцяло на Държавна сигурност целеше измамната илюзия. И тогава Румен Петков, Райчев и компания целяха манипулацията, а не ликвидацията на ДС. Защото, ако бяха заинтересовани толкова от успеха на държавата, именно чрез тези, които вече 10 години ни оплюват, щяха да знаят кой кой е кой от къде е?! Когато бизнесмените проговорят и кажат истината за прехода, ДС ще отиде на второ място, а отпред ще изскочи цялата истина за парите и за тяхното движение. За паричния подход, валиден за други общества, за които тепърва ще стане твърде важен и тук. Трябва да чуем и от другите източници. Касае се как се конструират правителства, как се провалят правителства, кой на кого плаща и какъв е резултатът. И понеже стана въпрос за правителства и за голямата парична лъжа, която върлува в държавата, трябва да се търси изходът.

Изходът е коренно различен от този, който винаги се е практикувал. Абсурдно е вече Станишев да влезе в една хотелска стая вечерта, да начертае рамката и сутринта рано рано да заплашва парламентарната група как да гласува. Абсурдно е да се готвят торби с бюлетини, да се броят и надброяват, както тези в печатницата в Костинброд, в НДК, по зали или по мегдани. Абсурдно е вече политиците да чакат Манна небесна, дали ще ги включат в листите и кой на кого какво ще обещава, а после – дава. С този абсурд е дошло време вече да свършваме. Време е за другата държава и за другото правителство, а то не може да бъде нищо друго, освен програмно.

Програмно правителство, но без участие на досегашните! Нека досегашните да си починат малко! Тази луда игра по лъжа, по комфортабилност и натрапване на замени на пари, валути и офшори, угнети до безкрай държавата. Нека и да разберем в крайна сметка кой кой е днес, извън Държавна сигурност, но с много, с многото пари! Програмното правителство е много важно намерение. То гарантира демократичния път на държавата България и я предпазва от злоупотребите на днешните политици, които могат да ни доведат до гражданска война. Програмните правителства в парламентарната република ще балансират интереса на институционалната цялост и ще ни лиши от такива депутати като Волен, които предлагат кухи закони. Олигархията ще се дисциплинира, утаи и временно отрезви.

Първата задача, която ще стартира програмното правителство, е да подобри работата и условията в затворите в страната. Там ситуацията днес е тежка. А възстановяването на Шуменския затвор с чисто нова сграда, с четири тела, ще бъде гаранция и фронтално дисциплиниращият ефект към новите ни български политици. Възстановяването на Шуменския затвор с прекрасни условия за обитаване ще бъде възложено на Строителната камара. Там има няколко фирми, които са с обороти от 1,5 – 2,5 млрд. лева от десетки търгове и няма да имат проблем по финансирането му. Още повече, че стилът за опаричване на членовете на камарата, за което днес просят извинение от президента на републиката, е доста силно нарушен. Имам предвид за големите загуби на подизпълнителите, тяхната ощетеност, печеленето на търговете по най-ниската цена с качество наполовина и с още много негативни похвати. Злоупотебата с доверието към българския строител трябва да бъде прекратена. Със застрояването и въвеждането в експлоатация на новия затвор в Шумен, на всеки предприемач ще му олекне тежката му днешна тегоба. Затова:

– Трябва да подготвим държавата за нов тип средна класа с утвърдени европейски и безпартийни условия

– Трябва да моделираме друг тип отношение на държавата към стопанството, към собствеността и към водещите отрасли

– Трябва да ликвидираме из дъно принудителната безработица, безразборното пилеене на средства и уникалните загуби в земеделието, трябва, трябва, трябва…

Това е само началото! Ако някой в последствие има интерес да разбере какво трябва да последва при съставянето на програмното правителство, сигурно ще ме потърси!!!

Коментарът е на Кольо Парамов и е публикуван в 24may.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шошко

    25 6 Отговор
    Умен човек е Парамов.
  • 2 ЗЕВС

    10 22 Отговор
    Публикувано във Факти. Бг.:
    “Програмно правителство, но без участие на досегашните”!
    Кой ще участват в новото управление на България?
    Та нали за всеки един пост, за всяка длъжност, трябват подготвени хора, или хващаме от улицата 500 човека, даваме им баница с късмети, и на кой каквото се падне. През това време какво правим с парламента?
    Публикувано във Факти. Бг.:
    “Трябва да подготвим държавата за нов тип средна класа с утвърдени европейски и безпартийни условия” , Началото на разслоението на бедни и богати започва през 2008 г. Причината за това е плоския данък въведен от правителството на Сергей Станишев. Фаталните последици след десет години: България е най- бедната страна в ЕС. Единствената държава без необлагаем минимум, т.е. облагат се и най-бедните. Средното облагане на доходите на физическите лица в ЕС е около 40%, а максималните ставки стигат до 56-58%.
    Страните с плосък данък в ЕС.се броят на пръстите на едната ръка - България, Естония, Латвия, Литва, Румъния. След няколко годишен експеримент, в Чехия, Словакия и Украйна плоският данък е отменен. Останалите страни от (ЕС) имат прогресивна данъчна ставка. В целия свят страните с плосък данък са около 30. Докато не бъде премахнат плоския данък, Средна класа в България няма да има! Как не се намери един в тая държава да каже истината?! Президентска република, това е алтернативата!
  • 3 айде стига

    24 8 Отговор
    с тази президентска република !!! виждаме ефекта в турция,русия,франция,германия където един човек дърпа конците и не е понесъл никаква отговорност...например меркел
  • 4 БРАВО НА ГН К ПАРАМОВ

    35 3 Отговор
    ИДЕ ГОЛЯМОТО ПРОВЕТРЯВАНЕ, ДАНО ДА Е ПО МИРЕН И ЦИВИЛИЗОВАН НАЧИН .
    НЯМА НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ БИВШИТЕ СОЦ СТРАНИ КАТО НАШАТА ДЪРЖАВА.
    НИЕ КАРАМЕ КАТО ПО КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ, НЯМА КОНКУРЕНЦИЯ, НЯМА ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ , НЯМА НИЩО ОТ ЕВРОПА. У НАС Е НЕЩО УРОДЛИВО И МОНОПОЛИЗИРАНО .
    НЕРДЕ ЕВРОПА , НЕРДЕ. БЪЛГАРИЯ ?????
  • 5 Stenly

    26 4 Отговор
    За малко помислих,че автори са Миню и Ветко.
    Искат по-добри затвори, модерно оборудвани с всички екстри.
  • 6 чубака

    16 3 Отговор
    Парамката е супер
  • 7 ПОХВАЛНО

    8 4 Отговор
    Ооох машалла . Ще се загрижиш за бедните А ?? Комунистите и социалистите ?
  • 8 Така де

    15 5 Отговор
    Иска се избиване на около 70% от населението, но ПОИМЕННО!!!! всички материалисти, социопати, лицемери, замърсители, наркомани и прочие трябва да се издирят и да минат под ножа. Само тогава можем да живеем в нормален свят. Каквито и системи да се измислят, след като масовата част от обществото са изроди политиците ще имат гласната или мълчаливата им подкрепата. Политиците затова са толкова лоши, защото знаят, че голяма част от обществото са като тях по характер и не биха се бунтували, защото ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ. Масово народа одобрява дрогата, пиенето, извращенията, далаверите, невъзпитанието, подлостта и прочие

    Коментиран от #16

  • 9 Jacques Yves Moineau

    18 0 Отговор
    То за правителството е ясно, ама с прокуратурата и съда какво ще правим? Че там са се окупали едни.....
  • 10 Ефтини сензации

    6 15 Отговор
    Всяка смяна на политическия модел води до няколко десетилетия безвластие. Точно това иска комунистическото простолюдие, безвластие за да могат да крадат безконтролно.
    Проблема им днес е, че се налага да работят, а както всички знаем простолюдието мрази да работи, особено комунистическото простолюдие...
  • 11 още кислород

    21 2 Отговор
    Г-н Парамов на теория е много "точен"!Винаги са точни и подбрани думите му. Едно не мога да преглътна - на практика, какво правеше около Жан Виденов, "кой" беше той тогава и какво му попречи тогава да е това, за което се представя сега? За протокола: не съм соросоид, а от герберастията ми се повръща!

    Коментиран от #12, #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 onq s konq

    12 6 Отговор
    Тоя хитър Кольо,дето сътворява ТЕКСТ ПО МЕЛОДИЯ НА НИНОВА нека простичко да обясни... на това Програмно провителство което предлага да измъкне БГ от блатото...КОЙ ЩЕ МУ ПИШЕ ПРОГРАМАТА?Показателно в изказа на Кольо е,че ХАПЕ ОЛИГАРСИ/не всички,а само "някои"/,ХАПЕ СТАНИШЕВ/щото е от "старите" и не "пее" в БГ/,ХАПЕ РУМЕН ПЕТКОВ ЩОТО Е ОТЦЕПНИК/за Първанов ни гък/ и т.н.Но да каже Паръмов-ЯДЕ ЛИ ТОЙ ХЛЯБ ОТ РЪЧИЧКАТА НА БСП?Яде.В такъв случай МОЖЕ ЛИ ДА БЪДЕ БЕЗПРИСТРАСТЕН И ДА НЕ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БСП КАТО СВОИ ЛИЧНИ?Не може.Седнал да дрънка глупости за некви затвори.Абе торба ЧЕРВЕНОСЕЛСКА,бръкни в Партийната каса,извади едни пачки и ЕЛА ПРИ МЕНЕ да ти напиша читав политически текст че да привлечеш Електорат в проскубаните ви партийни редици бе!..
  • 14 Гост

    12 3 Отговор
    По Фундаментална от Тъпотията Ви е само Наглостта Ви
  • 15 ДОКО

    11 1 Отговор
    КЪСНО Е ВЕЧЕ..ГЕРБ МАФИЯТА Е ОКУПИРАЛА ВСИЧКО РЕШЕНИЯТА СА САМО 2 НОВА РАДИКАЛНА ПАРТИЯ ПЛЮС НАРОДНА ВЛАСТ И НАРОДЕН СЪД ИЛИ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ ..ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е АЛА..БАЛА КАКТО КАЗВА ЛЕНИН В ТЕЗИ СЛУЧАИ ИЗБОРИТЕ САМО УКРЕПВАТ ВЛАСТТА А ВЛАСТ СЕ ВЗЕМА САМО С ОРЪЖИЕ НЕМА ДРУГ НАЧИН ГОСПОДИН ПАРЪМОВ ПРОГРАМНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПАК ЩЕ ИГРАЕ С ГЕРБ И МАФИЯ ВЕЧЕ НЕМА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ С ИЗБОРИ/ПРОЧЕТИ ВАРИАНТИТЕ ПО ГОРЕ/..ТОВА СА ИЗХОДИТЕ..И ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО И ЦЕЦКО УШКО ДА ЧУКАТ КАМЪНИ В БЕЛЕНЕ..ЦАЦАРОВ ПЪК ДА БРОИ НАДНИЦИТЕ ПРОСТО ЯСНО И ЕФЕКТИВНО..ДОВИЖДАНЕ
  • 16 Кирил

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Така де":

    И като започнеш да избиваш към кои ще се броиш
  • 17 патриотъ

    5 1 Отговор
    Положението е описано точно,но няма личност,която да вземе нещата в свои ръце!Партиите трябва да се ликвидират и забранят и да се въведе президентско управление,а кандидатите за президент да подписват декларация да носят лична материална и морална отговорност за неизпълнение на обещанията си!И всички досегашни управници от времето на демокрацията-затвор и конфискация на всичко!Всичко друго е демагогия и вече нямаме време за експерименти,защото изчезваме!
  • 18 АМА КАК ЩЕ СТАНЕ

    5 0 Отговор
    Една птичка пролет не прави ! Трябва трябва, трябва ! А кой и как ще организира БОРБАТА с изземането на кокала от ЛЕШОЯДИТЕ ? А ? МИРНО, ТИХО, с о кротце с о благо ?
  • 19 Uflaf

    3 1 Отговор
    Всеки бъдещ политик да подписва декларация ,че децата и внуците му ще живеят поне 40 год. в България . В чужбина само на екскурзия за 5 дни. Тук ще учат, ще се лекуват , ще правят деца ,ще ги пращат на училище ,ще влагат парите си само в БГ банка , забрана на офшорни фирми , забрана на преводи в чужбина на тяхно име и т.н. Тогава да политиканства и управлява . Всеки от кандидат за парламента до председател на квартална партийна дружинка от коя да е партия. Декларацията при нарушение или лъжа да се счита като входен билет директно за споменатия Нов Шуменски ама не е университет. Общежитие от закрит тип за цялата рода. Кметовете от селския до столичния -същото щом участва на избори и иска да докаже колко е загрижен за народа си .Не за имота си и феодалните си владения. Дребните кметове и алчността на олигарсите съсипаха и тези управляващи ,но те са си виновни защото смятат ,че на тази територия има 3 града.
  • 20 Кольо Парамов

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "още кислород":

    УВАЖАЕМИ,НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ДО ЖАН ВИДЕНОВ....НА 40 тия КОНГРЕС НА БСП,МОЕ Е ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ-ЯНАКИ СТОИЛОВ.....НАПУСНАХ БСП ПЪРВИ В ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА-6.12.1993...ТРЕТО'УВОЛНЕН СЪМ ОТ РАБОТА ПО ЗАПОВЕД НА ЖАН НА 8.5.1995 ЗАРАДИ СТАТИЯ В ТРУД ОТ 24.4.1995..

    ЧЕТЕТЕ ДА ЗНАЕТЕ,А НЕ ГОВОРЕТЕ ИЗЛИШНО...ПОЗДРАВИ.
  • 21 Нане

    0 0 Отговор
    И аз съм за риформи. Ама да започнат от Вуте.