Last news in Fakti

6 Септември, 2018 15:10 1 350 13

Караянчева: Президентът вероятно подготвя политически проект

  • цвета караянчева-
  • румен радев-
  • политически проект

Председателят на парламента разтълкува посланието на Румен Радев

Караянчева: Президентът вероятно подготвя политически проект - 1
Снимка: БТА

Председателят на парламента Цвета Караянчева разтълкува в посланието на президента Румен Радев в началото на новия политически сезон желанието му вероятно да направи политически проект.

„С това изявление той се определи като единствената опозиционна сила, но пък каза, че избори засега не са необходими, което значи, че той все още не е готов със своя политически проект”, каза Караянчева в предаването „Тази сутрин” по бТВ.

Може би подготвя политически проект след мандата си, това е негово право, но за тези 5 г., които е избран, трябва да е институция обединител на българската нация”, изтъкна тя.

Според нея Радев не се справя с това да обединява нацията и трябва да поработи повече в тази посока. „Трябва да не се вслушва много в съветниците, които му пишат словата, а да говори от сърце”, препоръча Караянчева.

„Очаквах да го видя в парламента и там да отправи своето послание, но той има право да го прави и по телевизията. Посланието някак си ме смути, защото като държавници трябва да си говорим по друг начин. Може да имаме лично отношение един към друг, но когато си институция, трябва да говориш по друг начин”, смята Караянчева.

Подадените три министерски оставки ще бъдат обсъдени в понеделник на коалиционен съвет и може би в сряда или четвъртък другата седмица ще влязат в Народното събрание, каза още шефът на парламента. „С оставките, които бяха подадени, се пое политическата отговорност. Така се постъпва, и тримата министри са изключителни професионалисти и мъже на честта”, допълни тя.

„В един момент трябва да поемеш политическата отговорност, а дали ще ти приемат оставката, това вече е тема на друг разговор – коалиционен съвет, Народното събрание, как ще гласуват парламентарните групи”, категорична беше Караянчева.

На въпрос дали очаква още рокади в кабинета, тя отговори, че това е в правомощията на премиера. „Той избира министрите и съответно следи дали те се справят със задълженията си”, отбеляза председателят на парламента. Според нея министрите от кабинета се справят добре, но ако министър-председателят има забележки към работата им, това е негово право.

„Не по всичко сме съгласни с предложенията на колегите от Обединени патриоти или те с нашите, нормално е да прехвърчат искри”, отбеляза Караянчева. Според нея проблемът е комуникацията и може би в последните няколко месеца коалиционните съвети не са се провеждали регулярно, както би трябвало.

Председателят на парламента беше категорична, че в никакъв случай не е подложена на натиск или обаждания в работата си. „С министър-председателя се чуваме по повод на това дали ще идва в парламента или да съгласуваме определени мероприятия, но решенията, които трябва да вземам като председател на НС, ги вземам сама, без да съгласувам с никого”, подчерта тя.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова малко прекали, като обвини цяла парламентарна група, че са убийци, и затова наложих наказание „забележка”, обясни Караянчева по повод вчерашните скандали в парламента. „По този начин така се окачествяват и над 1,2 млн. български граждани, които са гласували за тази партия”, подчерта тя. „Но в никакъв случай не искам някой да си помисли, че ако от партия ГЕРБ някой използва обидни квалификации, няма да бъде наказан”, предупреди шефът на НС.

„Ако БСП сега са се сетили да вървят сред народа, са закъснели”, коментира Караянчева намерението на повечето депутати от левицата да не ходят в парламента, а да се срещат с хората. По думите ѝ от ГЕРБ са непрекъснато сред хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неподкупен

    20 5 Отговор
    и на тебе мъчно ли ти е? понеже знаеш после какво ви чака?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Моисей

    12 1 Отговор
    Лъха интелект от Цвета
  • 4 onq s konq

    7 7 Отговор
    Искрено се надявам да излезе верна новината за Политическия проект на Президента,защото това при следващите избори НЕМИНУЕМО ще намали броя на БСП-депутатите в Парламента.А че една бъдеща Партия на Президента ще откърши гласове именно от електората на БСП - няма съмнение,тъй като стана с "Век-21" и АБВ.

    Коментиран от #11

  • 5 яко

    19 5 Отговор
    Той президента за разлика от герб не е изчерпан. А и гражданския му морал е в класи над боко и сие.
  • 6 а дано

    17 4 Отговор
    Ама дано наистина подготви такъв проект да ви го тури и да изчезнете от лицето на България герберастка шайка нагла и крадлива !!!

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "а дано":

    Ти не разбираш.Тоя вероятен политически "Проект"/партия/ на Радев НЯМА ДА ГО ТУРИ НА ГЕРБ,А НА БСП защото ще дърпа гласове от техния електорат и респективно ще ги обезсили в НС!А че НЯМА КАК ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА-2 мнения няма,защото е абсурдно БСП да предостави СВОИ ГЛАСОВЕ на Радев.Всъщност Радев ще бъде "наказанието" на БСП,тъй както ДОСТ за ДПС.

    Коментиран от #9

  • 8 ТАА ДА ЗЕМИ ДА ОТВОРИ ОФИС

    5 0 Отговор
    ЗА ГАДАТЕЛ- ШАРЛАТАНИН ША НАПРАЙ МНОГО КИНТИ.....
  • 9 а дано

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Да дърпа откъдето иска важното е да го тури на герб !
    "Врагът на моят враг е мой приятел." Керстин Гир
  • 10 плевен

    2 2 Отговор
    Много приказки, с цел да забие клин между червените. Тя ако го мислеше, нямаше да го каже на глас. А на бившите комунисти препоръчвам да заменят Нинова с Радев, ако искат да мръднат поне малко нагоре.
  • 11 Надзирател

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Пак си се заблудил, Вихрогоне - герберско катърче! Единствените гласове, които ще "откърши" Радев при евентуална нова партия ще са от разочарованите и излъгани бивши гербери! При всички положения при наближаващите предсрочни избори най-губещата партия ще е на тия, които заГРОБиха България - Боко, Цвъки и сие, които трябва да влязат за дълго в кауша и да върнат откраднатите милиарди от КТБ, санирането и по всички европроекти за пътища и инфраструктура, животновъдство и земеделие и още много други! 😁
  • 12 Фют

    3 0 Отговор
    Тая кърджалийска даскалица напоследък нещо много си повярва, като една друга софийска нейна колежка! А куха и злобна, та дрънка чак! 😀
  • 13 Фют

    3 0 Отговор
    А е куха и злобна, та дрънка чак! 😬 А колко е грознаааааа...... , нямам думи - като всички гербери между другото - Цецка, Цвъки, Деската ....... - все убавци и убавци! 😱
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове