6 Септември, 2018 21:00 17 455 55

Отиде си един от най-богатите хора в света

  • ричард девос-
  • милиардер-
  • amway

Ричард Девос, основател на корпорацията Amway, е починал на 92-годишна възраст в Мичиган

Отиде си един от най-богатите хора в света - 1
Снимки: БТА/АР

Американският милиардер Ричард Девос, основател на корпорацията Amway, е починал на 92-годишна възраст, предаде АР.

Девос е починал в дома си в щата Мичиган от усложнения след инфекция.

Бизнесменът е роден в град Гранд Рапидс, Мичиган. През 1959 г. заедно с приятеля си Джей ван Андел основава Амуей - корпорация, занимаваща се с производство и продажба на битова химия и козметика.

Отиде си един от най-богатите хора в света

Девос бе президент на компанията до 1993 година.

Той беше свекър на американския министър на образованието Бетси Девос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кълвач

    112 16 Отговор
    Идва ред на Сорос! А дано е по скоро.
  • 2 Ганчо

    91 16 Отговор
    Колко си е взел за оня свят? Или е направил предварително банков превод на Свети Петър!

    Коментиран от #9

  • 3 бърджис

    61 14 Отговор
    Отдавна е писано че катафалката не влачи след себе си ремарке В живота второ действие няма но въпреки това човешката алчност и лакомия е безгранична Хайде сега този до си яде милиардите на оня свят
  • 4 Бат Саше

    71 8 Отговор
    А защо ни уведомявате и какво важно има в това? Трябва да скърбим ли?
  • 5 гост2

    46 2 Отговор
    Всяка душа ще вкуси смъртта!

    Коментиран от #12

  • 6 среднощен

    38 4 Отговор
    "Това е всичко приятели...!?" След като такъв ще е краят, дали изобщо нещо има смисъл...? Да поразсъждаваме над това..!
  • 7 сноу

    39 9 Отговор
    А-а то дъртия пърдушник Шорош на акумулатори ще го държат и по-скоро св.Петър ще уморят, но няма да го пуснат от тоя свят,че каква армия от чокладжии и хрантутници, чакат да ги назоби.
  • 8 това е шега

    32 6 Отговор
    А стига бе , аз си мислех ,че богатите не мрат. И колко от богатството си е занесъл на ония свят в статията не става ясно.

    Коментиран от #11

  • 9 Two Steps From Hell

    44 28 Отговор

    До коментар #2 от "Ганчо":

    Не е важно дали е взел нещо.Важното е че не е живел като мишка и че от нищо не се е лишавал.

    Коментиран от #13, #15, #36

  • 10 Бесен

    36 14 Отговор
    И като е един от най-богатите? единствено ковчега му ще е по-луксозен - иначе ще се скарат за парите му още преди да са го заровили... Кажете ми какво е направил за хората - освен че сигурно стотици и милиони е отровил с химиите...
  • 11 213213

    21 28 Отговор

    До коментар #8 от "това е шега":

    Това пък какво общо има бе трол ? Важно е как си си живял живота ,а това ,че всички ще умрем е ясно.Човека е живял богато ,заминал си.Ти например като живееш като мишка и утре като си заминеш ,по-голям терикат ли си ?
  • 12 среднощен

    16 7 Отговор

    До коментар #5 от "гост2":

    Има ли смисъл животът, когато ще дойде смъртта..? Разумното битие има смисъл само и единствено тогава, когато приемем и повярваме, че има ВЕЧЕН ЖИВОТ!

    Коментиран от #16

  • 13 Антон1

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Two Steps From Hell":

    +++++
  • 14 CL500

    30 24 Отговор
    Човекът поживял, направил и постигнал нещо, доживял една хубава преклонна възраст и си отишъл. Дали това е важна новина за нас или не е друг въпрос, няма значение. Обаче тук дребните завистливи душички изпълзяха, за да коментират, че нямало да вземе милиардите си на оня свят. Защо бе душички плямпате и се излагате, демонстрирайки злоба от собственото си разочароващо житие. Човекът да не се е надявал и да е говорил, че няма да умре - не, нали. Знаел си е, както всеки, какво идва за него. На тази възраст хората са примирени и ... изморени, чакат да не се събудят и това е ОК за тях. Но са постигнали нещо, в случая голямо, знаят какво ще оставят на най-близките си. А вие какво ще оставите? И не говорете само за нематериалните неща, защото не знаете, дали тпй не е бил освен богат, но и по-добър човек от вас!
  • 15 Ганчо

    14 9 Отговор

    До коментар #9 от "Two Steps From Hell":

    Дали си спомня нещо от това, че не е живял като мишка?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 питане

    18 5 Отговор
    Този не е ли могъл да се откупи. Нали има милиарди, защо не се е откупил.
  • 18 FORM

    19 7 Отговор
    Не трябва да се коментира смъртта на този или онзи.Всеки един от нас ще умре. Най големият успех е човек е да успее да вземе опрощение от бога. Няма по ценно от това за човешката личност.Спомня ли си някой какво е ял преди една година или пък онзи ден,че дори и вчера.Обаче,ако си обидил някой или пък си му направи нещо лошо се помни.Истината е че никой от нас не е съвършен и че винаги ще има по достойни за каквото и да е от нас.Нека не злобеем. В този случай се казва "Бог да го прости човека" .
  • 19 среднощен

    20 8 Отговор
    Една госпожа попитала учениците си: "В коя професията са най-смелите хора? Учениците отговарят различно- на полицаите, на войниците, на огнеборците...!? Госпожата потвърдила, че всички изброени професии изискват смелост, но подсказала на децата, че най-смелите са монасите, защото вярват във вечния живот и не се страхуват от смъртта...!" Много умна госпожа..!
  • 20 среднощен

    15 5 Отговор

    До коментар #16 от "гост2":

    А свети апостол Павел казва: " ...човек веднъж живее, след това съд и вечен живот.."

    Коментиран от #26

  • 21 Пасатор

    16 9 Отговор
    Пичове, единственият смисъл на нашия живот е да правим деца и да поддържаме жив родът "homo sapiens", другото е- осмислете го вие. Всичко друго е абсолютно безсмислено.
  • 22 Първокласника

    7 1 Отговор
    Наколко години е човека,че немогот да ги сметнат преписвачите папагали.
  • 23 глупи

    8 4 Отговор
    По принцип според мен е готино катоми се изкарат много пари - за едни милиони за други милиарди...като наближи края да се инвестират благотворително - както братята Евлоги и Христо Георгиеви са започнали сградата на софийския
    Така че готино е да се печелят пари, да се остави някой лев на наследниците и така де
  • 24 патриотъ

    7 2 Отговор
    Савана на мъртвеца няма джобове и нищо не може да отнесе със себе си!
  • 25 Един

    8 11 Отговор
    Бизнесменът е роден в град Гранд Рапидс, Мичиган. През 1959 г. Починал на 92 год.🤔
  • 26 гост2

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "среднощен":

    Мъдри мисли!
  • 27 Колю

    11 7 Отговор
    Пасторе , Публикувано във факти.бг: Пичове, единственият смисъл на нашия живот е да правим деца и да поддържаме жив родът "homo sapiens", другото е- осмислете го вие. Всичко друго е абсолютно безсмислено. " И това се обезмисли в това което остана от българия. Да правя деца ,да мизерстват и да хрантутят цигани и политици ли ? Да не знаят утрото какво ново доубиващо ги законче ще измислят за да си вечно беден и замислен. Да нямаш спокойствие,отпуска ,вечно да мислиш за хляба на бедняка трудещ се. Да ги направиш нагли ,тъпи и безпринципни политици или мутри от фитнес залите. И в двата случая ще са престъпници. За това ли да ги отглеждаме или за проститутки или да се омъжат ама за богат мръсник. Ха кажи " Пасторе" . Да ги гледаме за да ги " заколи" държавата за празника ли. За данъкоплатци и роби. Гледай си ти твоите и още три поне да имаш. Моите две в чужбина пратих и не са одрани. А нас кучета ни яли. Ни пари съм им искал ,нито знаят истината за тук. Знаят само ,че не е добре и да не се връщат нито те ,нито внуците дето вече почти не знаят български. Тук ние обикновените сме на свършване. Само цигани и политици олигарси ще останат. Някъде около 3,5 милиона. Не повече до още 10-15 години ,ама аз няма да го доживея да кажеш -Прав беше.

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Bahti

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "Колю":

    Респект!
  • 29 Пасатор

    12 2 Отговор

    До коментар #27 от "Колю":

    Не съм пастор и не проповядвам. Пасатор съм. Аз самия не живея в България, избягах отдавна- отвратен от всичко което става. Не съм милионер, работя, не крада,но не се лишавам от нищо.Пиша тук, за да приповдигна българския дух. На вас, ако ви е изгодно така- трайте си още.

    Коментиран от #45, #55

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Колю

    6 2 Отговор
    Да ,моя грешка . Благодаря и за желанието ти . Но ,един иска да има Български дух и 240 мръсника със все родата и обкръжението си гледат да го няма. Разбираш ме предполагам . Много ми се иска да се върнете в друга България ,но засега само все повече ни смачкват било в името на Русия било в името на Европата. Ние в менгемето на крадци ,мутри ,мафиози , беззаконие ,корупция , алчна администрация от най-малкото кметство и феодализъм на работното място. Синдикати истински все още няма .Те са си старите-пари от членски внос и от рушветите да си траят и да не поведат трудещите се. Приближени на властта. Няма нито една общонационална стачка в България. Тук има само протестчета с пари на тоя и оня. Няма какво да говорим повече. Трагедия за нас и смях за света.
  • 32 Четящият

    7 1 Отговор
    Ем.... Те така правят милиардерите... Умират! Като всички нас. Така че, беден/богат заемат еднакво място в земята...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Анонимен

    3 8 Отговор
    Сиромаха е сиромах защото е страхлива мишка да си търси правата и да си подреди кочината!

    Коментиран от #39, #41

  • 36 планетата на хамстерите

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Two Steps From Hell":

    Ха! Напротив! Лишил се е сам от единственото постижимо щастие-свободата на чистата съвест. Всички се раждаме с нея-волни чисти душици. И започваме да я "харчим" въобразявайки си, че поумняваме. Накрая се гътваме в страх, с размътено съзнание, изсмукано от предразсъдъците, които сами сме си "отгледали". Тоя и такива като него живеят точно като мишки. Едни мишки, дето им викат хамстери. Ако си имал хамстер със сигурност ти е било забавно да го гледаш: като се наяде продължава да складира храна в бузите си, все едно, че са бездънни и ако му разрешат би изгризал цялата вселена като в някаква мрачна филмова фантастика. След яденето, спането и срането, "най-одухотвореното" му и "мъдро" забавление е да търчи на място в едно въртящо се колело.

    Коментиран от #37

  • 37 планетата на хамстерите

    10 1 Отговор

    До коментар #36 от "планетата на хамстерите":

    Е, тоя едва ли се е въртял в колело. Може да е играл аристократичния "спорт"- голф, което си е същия безсмислен идиотизъм като колелото на хамстера.
  • 38 планета на хамстерите

    8 3 Отговор

    До коментар #33 от "bogat":

    Глупости! Перифразирал си поговорката: "Смелият умира само веднъж, а страхливият-стотици пъти". Богатите имат много повече страхове от бедните и са по-заклети роби - от тия дето робуват и без да са оковани. Робуването на парите е най-невъзможно за преодоляване. От него само смъртта те освобождава.
  • 39 до прасето

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "Анонимен":

    От сърце ти пожелавам подредена кочина! Разбрах, че това ти е мечтата. Обаче не всички живеят в кочина. Някои живеят в полето, някои - в планината, някои - на брега на морето, ...Всекиму според мечтите.
  • 40 Шаран БГ

    6 4 Отговор
    Сигурно за доста хора от САЩ този човек означава "нещо". Един ще слави , други ще проклина - както е в човешката природа.Богатство като неговото не пада от небето.Когато е създал компанията си в 1959 година ,той е бил на 33 години - мъж в разцвета на своите жизнени сили. Естествено - положил е много усилия, работил е здраво. НО без експлоатация на чужд труд, без получаването на т.н. "принадена стойност"от този труд, никой не е натрупал богатство. Никой не е спечелил на този свят само със труд!!! Нужна е и реализация на този труд, т.е. продажба. Тя е свързана с търговията. А търговия без лъжа и гемия без въжа - няма. Така че колко е бил добър един човек, се определя от отношението му към другите хора. И само той и Господ знаят, колко е бил добър. Ние сме много далеч и нямаме представа за дейността му и живота му. Бог да го прости !За сиромашкия българин това не може да бъде новина..........
  • 41 884

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "Анонимен":

    Абсолютно вярно, но пък виж "страхливите мишки" как почнаха да крещят лозунги, скрити зад мониторите...
  • 42 Хъво

    3 5 Отговор
    Роден през1959 г попинал на 92 г нещо не се връзва
  • 43 НАЯДЕ ЛИ СЪ ?

    3 4 Отговор
    КОЛКО ЩЕ ВЗЕМЕ СЪС СЕБЕ СИ ! Червеите го яли !
  • 44 среднощен

    3 3 Отговор
    Най-тежкият урок, който има да научим за ЖИВОТА минава през смъртта! Най-лесният начин да си научим този урок е през ВЯРАТА! Когато имахме вечния живот в Рая, не повярвахме, че смъртта е зло!? Сега вече го знаем..!? Сега знаейки всичко за смъртта не искаме да се доверим, че има Вечен живот!? Парадоксът на разумното битие пострадало от гордостта! Жалко, ВЯРАТА е велик дар от Бога, но ние не я желаем и оставаме в безнадеждността на живота завършващ със смърт!? Дар, който ни се дава само ако го желаем, Бог никого не насилва! Това е изразът на Неговата любов, към нас хората! Не спирайте да търсите ИСТИНАТА, за другото Бог има грижа...! Бъдете благословени!
  • 45 Краен

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Пасатор":

    Живуркай си в мишата дупка и не се намесвай в работата на българите !
  • 46 Гост

    2 1 Отговор
    Радостна новина за наследниците .

    Коментиран от #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Мария Н.

    4 3 Отговор
    Само е помогнал на стотици хиляди, да живеят по-добър живот, има сумати благотворителни организации , спонсорирал е сърдечна болница, спонсорирал е спорта , и е дал шанс на хората да изградят по-добро бъдеще за себе си. Това е човек, който е оставил такова голямо наследство на света , каквото нито един от нас няма, сигурно да може и да си представи ....и не говоря за пари, парите може да са необходимост, но нямат никаква стойност! А колкото до това , че в статията пише, че е произвеждал битова химия, просто този, който е написал статииката не си е направил проучването достатъчно добре... Лесно е да се говори, когато нямаш достатъчно информация. Трудно стават нещата когато имаш мозък, с който да помислиш...! Моите съболезнования на семейството. Този човек никога няма да умре, той ще живее в сърцата на всички хора, чиито сърца е докоснал през живота си !
  • 50 Д'мин

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Най-вероятно е предоставил управлението на империята си в ръцете на наследниците си, доста години преди да си отиде!
  • 51 Алкольша

    2 3 Отговор
    Пичът да беше взел със себе си и всичкомразещите путин-ца...
  • 52 Грую

    2 1 Отговор
    Да беше драснал и за мен нещо в завещанието си!!!
  • 53 Ghost

    1 0 Отговор
    Роден 1959, пък на 92 години????
  • 54 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    В анекдота чукчата казва : : Чукча не читател - чукча писател ! Нашето българско "чукча" -- ни читател, ни писател !!!В горе написаното има три числа : 1/ починал на 92 год. възраст 2/СЪЗДАЛ КОМПАНИЯТА СИ през 1959 год. 3/ бил е президент на тази компания до 1993 -та година. Смятай, пресмятай - събирай, изваждай - лесно е, ако си ходил до 2 /второ/ отделение поне....
  • 55 ХХХ

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Пасатор":

    Аз също работя и не крада и не се лишавам от нищо включително от родината си, защото не съм избягал отдавна нито от скоро, нито съм продал родината си за няколко долара или евро в повече!!! А държавата е в това положение, защото Вие бягайки я оставяте в ръцете на разбойници продажни политици и цигани, които я разграбват и унищожават!!! Бягат само страхливците и подлеците, затова който е избягал НЯМА ПРАВО да коментира!!! СРАМ ЗА ПРОДАЖНИЦИТЕ!