7 Септември, 2018 06:21 4 081 2

Жилища само за стопани на кучета

  • жилища-
  • собственици-
  • кучета-
  • дания
Жилища само за стопани на кучета - 1
Снимка: Shutterstock

Дания ще е държавата, в която ще се появят сгради, чийто жилища ще са предназначени само за хора, които имат кучета. Идеята е на местния предприемач Нилс Мартин Виуф. „Много хора с кучета се измориха от непрекъснатите откази на собствениците да отдадат имота си под наем на такъв тип клиенти. Целта ни е да задоволим потребностите им. Много от тях се чувстват самотни”, казва Виуф.

Сградата, която ще разполага с 18 апартамента, ще се казва Hundehuset, което означава „Къщата на кучето”. Целта е под неговия покрив да се съберат собственици с общи интереси. Датският клуб на собствениците на кучета, която е най-голямата асоциация на притежатели на четириноги, смята че това е вдъхновяващ и иновативен проект.

Всеки, който иска да купи или наеме някое от 18-те жилища, първо ще трябва да дойде при инвеститора с кучето си. „Искаме домашните любимци да не са над 45 кг. Затова и не сме склонни да отдаваме под наем жилищата си на притежатели на много големи кучета, но ако те са малки, то ние дори сме склонни да отдаваме имотите и на собственик с няколко на брой четириноги”, пояснява Виуф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тотален песимист

    5 0 Отговор
    А в Германия фрау Меркел ще строи жилища за германци, които си отглеждат емигранти.
  • 2 Dog

    2 0 Отговор
    Това е дискриминация - ако съм с мързелив и спящ по 20 часа дог?