Last news in Fakti

7 Септември, 2018 16:50 1 827 1

Южна Корея иска мирен договор с КНДР - Септември 2018

  • южна корея-
  • мирен договор-
  • северна корея

Такъв може да бъде подписан до края на годината

Южна Корея се стреми да подпише мирен договор със Северна Корея преди края на годината. Това обяви южнокорейският президент Мун Дже -ин, цитиран от ТАСС.

Делегация от Сеул беше на среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун през тази седмица. Там е била договаряна нова среща на върха.

„Ще е хубаво до края на годината да обявим край на Корейската война. Това ще е стъпка към края на враждебността на Корейския полуостров. Така ще можем да намерим доверие между двете страни. Мисля, че ще е добре за всички в региона“, заяви Мун.

Той подчерта, че лидерите и на двете страни са се съгласили да постигнат статут без ядрено оръжие на Корейския полуостров. За тази цел президентът призова Северна Корея да изпълни дадените обещания по време на срещите на върха със САЩ.

Той обеща, че неговата страна ще съдейства за по-леки преговори между Северна Корея и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост2

    5 0 Отговор
    Браво!един бор в задния двор на доналд куку.
Новини по държави: