Last news in Fakti

7 Септември, 2018 20:40 4 913 9

Храниш се на улицата във Флоренция? Глоба €500!

  • флоренция-
  • италия-
  • глоба-
  • забрана-
  • хранене

Туристите под прицел

Храниш се на улицата във Флоренция? Глоба €500! - 1
Снимка: Shutterstock

Във Флоренция вече е в сила забраната да се яде по тротоари, външни стълбища и улици. Нарушителите ще бъдат глобявани до 500 евро. Забраната е валидна за районите, където са най-известните забележителности. Според кмета на града мярката е с цел да се преборят "грубите туристи".

Забраната влезе в сила тази седмица. Тя се отнася за някои улици в Стария град на Флоренция. От обяд до 15 часа и от 18 до 22 часа храненето по тези улици е забранено. Ограничението ще важи до 6 януари догодина - краят на италианския коледен сезон. Собствениците на заведения и магазини са доволни.

„Наредбата е добро решение. Подкрепяме всичко, което се прави за подобряване на улиците“, заяви Даниеле Мацанти, собственик на ресторант, цитиран от БНТ. Всеки ден хиляди се редят на опашки за класическите флорентински сандвичи. Хапването по стълби и пред вратите на магазините обаче дразни собствениците. То пречи на бизнеса, а и замърсява. Сега неудобството е за гостите.

„Забраната не е практична за туристите, не можем да си позволим да ядем всеки ден в ресторант, а със сандвич спестяваме и време“, каза Лин, френска туристка. „Тук няма много места за сядане. Затова яденето на крак остава единствената ни алтернатива“, добави пък Йохан Наудерер, германски турист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 1 Отговор
    не, не е туристическа дюнер-мафия!!!
  • 2 Турист

    34 1 Отговор
    А може ли да се пие вода от шише? Или трябва да вкяза в бякое бистро и да си пкатя 5 € за чаша минерална! Егати и селенията апенинска

    Коментиран от #9

  • 3 Кибик

    13 1 Отговор
    Ще използвам че още не са забранили метеоризмите, така че ще пърд.я звучно и ароматно по тротоари,външни стълбища и улици. Големите печеливши ще са продавачите на фасул, кисело зеле и всичко което засилва аромата.
  • 4 кърмаче

    11 0 Отговор
    Бозаене може ли?
  • 5 Townboy

    20 2 Отговор
    ЕС бавно и сигурно се превръща в СССР.
  • 6 Пасатор

    5 0 Отговор
    Пълни глупости
  • 7 бил там

    15 0 Отговор
    Флорентинските сандвичи са много вкусни и са голям хит сред хората и често има огромни опашки за тях. All'Antico е едно от най-готините заведения от този тип опитайте, ако вятъра ви завее натам, близо е до Палацо Векио. Въпросните заведения имат и масички (вътрешни), но са толкова малко, че не могат да поемат търсенето! Пейки умишлено няма наоколо точно за да не могат хората да сядат на тях и затова се ползват стълби, че дори и на земята седят. Тази наредба определено е лобистка и е по искане нс скъпите ресторанти наоколо, които седят полупразни и се дразнят ! Подобно е положението и с пейките във Венеция напр. причината е същата. Вярно е че тези градове са преситени от туристи, но работата е малко "хем боли, хемс сърби" ;) Тази наредба обаче е куха първо да изгонят негрите търговци на боклучаци от моста Понте Векио па тогава да гонят туристите за сандичи ;)))
  • 8 Значи там

    11 0 Отговор
    Няма да ходим
  • 9 Може

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Турист":

    Във Флоренция има чешми с питейна и газирана вода. Натискаш копче слагаш шише и пълниш. За съжаление при нас изчезнаха чешмите в София.И водата на чешмите е безплатна и студена.
Новини по държави: