8 Септември, 2018 08:52 3 526 31

Без споразумение за Идлиб

  • русия-
  • идлиб-
  • турция

Русия, Турция и Иран не се разбраха за региона

Без споразумение за Идлиб - 1
Снимка: БТА/AP

Русия, Турция и Иран не успяха да се споразумеят за решение със ситуацията в сирийската провинция Идлиб, съобщи РИА Новости.

Турският президент Реджеп Ердоган призова за примирие в региона. Той заяви, че евентуална офанзива би причинила нова имигрантска вълна, която този път страната му няма да може да поеме.

Путин заяви, че примирие би било безсмислено, тъй като няма да включва екстремистките групи, за които смята, че трябва да бъдат победени.

Иранският президент Хасан Рохани заяви, че сирийските правителствени сили имат правото да си върнат контрола над цялата страна.

Русия и Иран са сред най-близките съюзници на сирийското правителство. Идлиб е последната провинция, останала под контрола над бунтовниците.

Турция поддържа някои от умерените бунтовнически групи в региона. САЩ вече се обявиха срещу офанзива в Идлиб.

Ирански представители, заявиха, че трябва да се сложи край на американското влияние. Турция продължава да иска примирие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    11 8 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СССРБарета

    41 20 Отговор
    Путин оправя всички джендъри затова е велика личност! Бог да пази Путин! Бог да пази Русия!

    Коментиран от #6

  • 4 падналия ангел

    30 6 Отговор
    Бай Ердо си тръгнал много ядосан от срещата. Какви ли ще ги надроби сега?

    Коментиран от #10

  • 5 нормално

    29 8 Отговор
    е да няма споразумение . всъщност путин добре познава мюслитата....например чеченците и знае , че те са срещу християните. знае , че ердо иска да запази терористите и после да ги използва за собствените си интереси. ердо би бил доволен ако подобни типове извършват терористични актове в русия и европа но путя няма да остави един подобен инкубатор в сирия
  • 6 Червен еврейски интернационал

    8 12 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    Кака Пена, многомашинничка и ударничка, я поканват да влезе в БКП. Дали й да чете устави, история на БКП и всичко, което е нужно да се подготви идейно. На събранието на първичната партийна организация я питат:
    - Како Пено, ти си наш човек, комунист. Ще те приемеме в Партията. Имаш ли някакви въпроси докато се подготвяше?
    Кака Пена отговаря:
    - Другарю председател, всичко ми е ясно, защо е червено знамето, какви са ми правата и задълженията, но едно не ми стана ясно: аз като партиен член, имам ли право да се чукам с безпартийни, щото лошо - безпартиен да чука партиен член!
    Помислили другарите и решили:
    - Имаш право, како Пено, но трябва сама да си го вкарваш, та да се чувства ръководната роля на Партията!

    Коментиран от #16

  • 7 Bahti

    18 7 Отговор
    Ердо се крепи на Магия. Ма вълшебникът е Путин.

    Коментиран от #12

  • 8 El comandante

    16 13 Отговор
    Руский президент е на земята най-велик над всички пръв руснаците са наши браъя наша плът и наша кръв!!!Слава РОССИИ !!!гербави ебани сороспий.
  • 9 на някои каскетите им стягат вече

    4 9 Отговор
    И последно???Турция си харесала Идлиб??Е,честит да и е,халал да и е.Русия пък подарила един Идлиб.Имала-подарила.Обаче Туркия не щяла да го връща този Идлиб,първо защото подарък не се връща, второ защото така мнооооого и харесвало,и най-важното- не щяла повече войни,че да няма бежански вълни????Но алгебрата пак не излиза,защото ''другият помагач''батко ви Хасан Рохани, остана без НАГРАДА??!!Спокойно!!С червените ботушки,потропа Ердоган......подаръци ще има за всички от сърце...... А??????Какво става тука бре дрОгари и дрОгарки с накривени каскети?????
  • 10 знаем си номерата

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "падналия ангел":

    Ами както винаги,ама този път маааалко по-различно: Европа,дайте този път едни мнооого яки пари,за да ви пусна всичките бежанци,естествено да се отвори място за следващите,че тия вече нямат търпение да легнат по гръб насред Европа,на европейската хранилка.
  • 11 Dorian

    11 4 Отговор
    Там има единствено терористични подразделения и групировки, някои дърщерни на ал Кайда. Ердоган не е съгласен, защото някои от тези терористи смекчиха амбициите на кюрдите за държава. Как няма да му пари под лъжичката, щом 1/3 от страната му е потенциален Кюрдистан? А аз не знам защо се споменава бившия европейски затвор отвъд океана. Тамошните власти отдавна изгубиха престижа си и влиянието в региона.
  • 12 Ebahti...

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "Bahti":

    Несе крепи на магия ,крепи се на доверието на собственият си народ ...магията е някъде около тебе.👍
  • 13 ХАСАН

    9 9 Отговор
    Ердоган е прав в случая ,защото пак ще има нови бежанци към Турция и Европа! Уж руснаците и иранците им помагат но никой не търси убежище в Иран и Русия!

    Коментиран от #15

  • 14 МЪДРЕЦА

    4 6 Отговор
    В тази ситуация пак бай Ердо обира лаврите, пак печели симпатизанти от местните хора.
    Но тук , не желанието му за нови жертви а за мирно решаване на конфликта, печели одобрението на цял свят и на Трампи за учудване.
    Би било да няма ескалация, но ако и въпреки това се стигне до пожар и война:------ никой не може да предвиди до къде може да се стигне и кой може да я спре пожара. ПОНЕЖЕ ВСЕКИ СРЕЩУ ВСЕКИ ЩЕ БЪДЕ И МНОГО ЖЕСТОК СБЛЪСЪК ЩЕ БЪДЕ . А ВЪЛНАТА ОТ БЕЖАНЦИ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ОЗОВАТ НА ГРЪЦКИЯ БРЯГ, А ПРИ НАС ЩЕ НАХЛУЯТ КАТО БОЛДОЗЕРИ . НИКАКВА ТЕЛЕНА ОГРАДА НЕ МОЖЕ ДА ГИ СОПРЕ. ДАНО СЕ СПОРУЗУМЕЯТ ЧЕ ЕРДО ДИРЕКТНО ЩЕ ГИ СТОВАРИ В ОДРИН. ТУРЦИТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВДАВАТ МНОГО ЛЕСНО , А НИЕ КВО МОЖЕМ ДА ПРАВИМ???? Ще ги храним цяла зима .
  • 15 стоян георгиев

    2 10 Отговор

    До коментар #13 от "ХАСАН":

    ердоган е прав хасанчо ама ердоган леееко пропусна нещо много важно и то е че в тази зона турците трябваше да прочистят от ал каида ,което те не само не направиха ,но напротив те работят с неини структури и хора там.освен това на всички ни бе ясно кво ще се случи след като турция предаде запада в мине на страната на русия.сега чети много внимателно тва дето ти пиша.ердоган ще бъде обвинен от жителите на идлиб че не е спазил обещанията .те все още се надяват че думите му не са празни приказки и затова веят турски знамена наляво и надясно.само че след като почнат да им измират жените и децата местните ще са много гневни и първия на които ще си го изкарат ще бъде турция..та така клепоушко,като искате с русия иран ,тва е положението!

    Коментиран от #18

  • 16 комуне

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Червен еврейски интернационал":

    ......имаш како Пено. но трябва винаги ти да си отгоре .за да подчертаеш РЪКОВОДНАТА роля на Партията !
  • 17 999

    7 1 Отговор
    Русия, Иран и Турция излязоха със съвместно изявление след срещата между лидерите на страните в Техеран, в което се подчертава, че "не може да има военно решение на сирийския конфликт и че той може да приключи само чрез преговорен политически процес". След срещата между президентите Владимир Путин, Хасан Рохани и Реджеп Ердоган в Техеран, лидерите на трите страни препотвърдиха своята решимост за "продължаване на съвместните усилия, насочени към ускоряване на ръководения от Сирия процес за постигане на политическо уреждане". Отправя се призив към ООН и нейните хуманитарни агенции да увеличат помощта си за Сирия, за да създадат условия за безопасно и доброволно завръщане на бежанците по домовете им.

    Трите страни са се договорили да проведат следващата тристранна среща в Русия по покана на руския президент Владимир Путин.

    Коментиран от #19

  • 18 ХАСАН

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Не разбирам защо постоянно обиждаш? Нямаш аргументи! ..В Идлиб има няколко терористични групировки и опозиц-ьнни сили! Турция подкрепя само опозиц-онните сили - това са нещо като нашето СДС навремето-искат демокрация и честни избори! Асад им отвръща с насилие и те се защитават. А терористичните групировки са финансирани изцяло от Сащ и Сарабия с цел да създадат хаос! Сащ с кюрдите си-взема апетитното парче от Сирия -находищата на петрол и му трябваше излаз на Средиземно море чрез Арф-н и Хатай ,но Турция му попречи!

    Коментиран от #30

  • 19 999

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "999":

    Дефакто Ердоган разобеди Путин да не атакуват провинцията, как така няма решение, след като Турция разобеди Русия за нападението?!

    Коментиран от #23, #28, #31

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 решено решение йок

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "999":

    Няма решение,защото мястото на Турция не е в Идлиб.Освен,ако не вземеш да ме разУбедиш,и да ти се вържа на акъла.
  • 24 1944

    2 3 Отговор
    язък, развали се азиатската шведска тройка. много е капризна кремълската булка.
  • 25 Instrukt

    2 2 Отговор
    Асад с протекциите на Русия и Иран, ще реши съдбата на провинция Идлиб!

    Коментиран от #26

  • 26 ще остане ли нещо и за Асад

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Instrukt":

    Цената,цената?
  • 27 846

    1 0 Отговор
    Турците на сайта да се подготвят да се обърнат на 180 градуса. Ердо вентилатора, скоро, ще псува Путин, ще анулира S-400, ще освободи Брансън и ще прослави Съединените щати. Всички останали, отново, ще се смеят много с тях.
  • 28 Анализатор

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "999":

    Само чакай понеделник и пак ще говорим. Путин му казва с добро дай да изтребим терористите и после ще ви помогна за Кюрдите, обаче ердо отговаря Ал кайда са сунити няма да ги пипаш. Добре ердо да те видим лошо момче какво ще направиш сега?
  • 29 Руснаците са предатели

    1 1 Отговор
    Докато Нацистка Германия и СССР бяха съюзници, ние влязохме в Тристранния пакт, по това време БКП водеше пропаганда да влезем в съюз с Хитлер. Скоро обаче Хитлер нападна СССР, нито един български войник не се би срещу тях, въпреки това през 1944 година ни обвиняват война и ни окупират, няма по-предателска нация от рушняците.
  • 30 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ХАСАН":

    терористичните групировки не се финансират от сащ .тва е много удобна комунистическа лъжа,която ти турчина русофил постоянно повтаряш.та сега пак ще се повторя за да прочетеш и да не пишеш лъжи.преди година и нещо запада и руснаците се разбраха да се направят зони за сигурност в сирия.въпросните зони трябваше да деескалират групите в тях и да унищожат терористите разбираи ал каида, идил и още няколко радикални групи.в идлиб тази роля се падна на големия ви султан ердоган,подобна бе неговата роля и в гута и югозападна сирия,същото бе и в ал баб и сега в африн.кво обаче направи вашия султан?НИЩО!!!!остави ал нусра да си вее задника в тези зони,което даде коз на руснаците и те ги нападнаха една след друга.кво стана след нападението?трепане на всичко живо и прогонване на тия дето така или иначе бягаха от асад.та щото при теб причинно-следствените връзки се губят ,предвид интелекта ти,те питам нещо елементарно:кои е виновен за това?
  • 31 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "999":

    дефакто стана обратното на тва дето твърдиш.путин прецака ердоган както се очакваше ,язък че турците строяха маса кпп та в идлиб.тази нощ започна операцията в идлиб.масирана артелирииска подготовка заедно с удари от въздуха.танковете са вече на изходни позиции.