8 Септември, 2018 12:42 3 652 35

САЩ няма да възстановяват Сирия на Асад

  • сащ-
  • башар асад-
  • сирия

Ники Хейли отхвърли финансова помощ за сирийските правителствени сили

САЩ няма да възстановяват Сирия на президента Башар Асад. Това заяви специалният представител на САЩ в ООН Ники Хейли, цитирана от Washington Examiner.

В момента се правят планове за развитието на Сирия след края на конфликта. САЩ се противопоставят на планираната офанзива на сирийските правителствени сили срещу провинцията Идлиб.

Регионът е последният, който все още е под контрола на бунтовниците. В петък Съветът за сигурност на ООН проведе специално заседание, в което разгледа ситуацията в Сирия.

„Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да допусне нашата страна да отпуска пари за един диктатор и неговите руски приятели. Няма американски данъкоплатец, който да субсидира кампанията на Асад по разрушаване. Това е абсурдно и няма да стане“, заяви Хейли.

В същото време в Техеран се проведе среща между лидерите на Русия, Иран и Турция, които обсъдиха решението на въпроса с Идлиб. Там също не беше постигнато съгласие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    79 14 Отговор
    Естествено,Сащ могат само да разрушават и да грабят,а не да възстановяват и да помагат!

    Коментиран от #34

  • 2 Хасан

    36 17 Отговор
    Не ни трябват доларите ви. Те са като тоалетната хартия. Сирия ще я възстановим ние заедно с нашите първи приятели руснаците. Ние сме много богати държави. Особено Турция. Благодарение на нашият президент г-н Ердоган, Турция изнася много. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, гьозлемета, джапанки и маратонки Адибас по 10 лв чифта.
  • 3 НКВД

    59 9 Отговор
    Да върнат крадения петрол от ИД за 5 г назад друго никой не им иска.
  • 4 Синан

    66 11 Отговор
    Русия и Турция изритаха Сащ от Сирия, сега Сащ нямали да възстановяват Сирия... Докато Русия и Турция са в един отбор, САЩ могат да лаят като бездомно куче.

    Коментиран от #11

  • 5 връткава врътка

    17 4 Отговор
    Има изход.Той Доньо не ги умее тези работи.Европа ще брои пари на бат Ердо,а пък той ще умилостиви братска Сирия с тези пари. Резултатът-Ердо готЯн,Европа враг.
  • 6 Стамат

    59 3 Отговор
    Вие кравари алчни знаете само да рушите за да крадете след това.Сирия си беше развита държава (колкото може да е развита една мюсюлманска държава) преди войната която вие га.дове предизвикахте .То е ясно че няма да си дадете центовете докато Асад е на власт защото няма да има безплатен петрол и газ .Не ви ли стига Ирак и Либия .Там ви се получи .Нали сега смучите от там .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 сноу

    33 0 Отговор
    Не думай ма, дрисли..Че тоя с перчема не е ли диктатор, ма сврако..? Или силно внимаваш да не прочетеш грешно, каквото са ти написали.А данъкоплатците пък са последната ти грижа...кой ли ги пита .
  • 9 ха ха ха

    26 2 Отговор
    Че то от фалирали, надрусани бедняци, кой чака нещо ма изтръпнала скрофо??? Обирайте си крушите от там, иначе тия ще ви ги оберат ;)
  • 10 ****

    27 2 Отговор
    Та тя Сирия да не е на Асад само,това,че в момента той управлява незначи,че на следващите избори не може да е сменен,ами няма как да заявите,че нямате реялни пари,а само напечатани хартийки който нищо не струват.
  • 11 СссереМ

    4 23 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Той крадения петрол вова каза кой го купува още преди 3 г.,или и ти помниш колкото кокошките в кокошкарника?
  • 12 СссереМ

    4 34 Отговор
    Сирия да си я възстановява вовката,той бомби болници и детски градини.

    Коментиран от #17

  • 13 Хк+йххххйххх

    22 2 Отговор
    Естествено те само рушат. След това всеки да се управя.
  • 14 ХанкоБрат

    24 4 Отговор
    То ако САЩисаните изчезнете от лицето на земята цял свят ще се самовъзтанови.
  • 15 12345

    23 2 Отговор
    Видяхме ги как "възстановиха" Ирак, Либия, Афганистан. Да пази Бог такова възстановяване.
  • 16 Сащисан

    20 2 Отговор
    Ама добре, че си казват. То е ясно , САЩ никога невъстановяват разрушеното от тях. Погледнете Ирак, Либия и ще се убедите
  • 17 НАТО ВЕЦ

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    Забъркал си се с господарите ти, дето в промеждутъка от бомбенето на болници и училища, опукат и две, три сватби и погребения за разкош. А като гледам, как са възстановили Ирак, по-добре просто да се скрият.
  • 18 ТАС

    19 3 Отговор
    Това ми звучи, като много добра новина за Сирия, като се има в предвид дереджето на страните, на които САЩ помагат да се възстановят(Афганистан, Ирак, Либия).
  • 19 onq s konq

    9 8 Отговор
    Естествено че САЩ и "некои други държави" ще възстановят Сирия,но САМО ТЯХНАТА СИ ЧАСТ която е около 1/3 от цялата сирийска територия.За сметка на това обаче,въпросната 1/3 е НАЙ-БОГАТА НА ПЕТРОЛНИ КЛАДЕНЦИ.

    Коментиран от #35

  • 20 Евробг

    4 18 Отговор
    Нито една страна от НАТО няма да даде и стотинка за масовия убиец Башар Асад и придворното му джудже путкин. Да се оправят със Сирия фанатиците от турция, иран и русия. Ще им гледаме и сеира и банкрута. Жалки, примитивни мародери и убийци.

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Dorian

    16 2 Отговор
    Аз не знам САЩ да са създали нещо някъде. Хронология -> Филипините говорят испански в продължение на векове, самите острови носят името на крал Фелипе. Нямам представа що за репресии са били през тези 48 години, че такава милионна държава да се откаже от испанския. Атомните бомби над Япония са познати на всички. Намесата във Виетнам и избиването на цивилни население е ясна. Но важно е да се спомене употребата на редици химически оръжия като агент Оранж, които имат последствия върху хора, животни, растения, почва за поколения напред и генетични изменения. В Афганистан имаха шанса да изтласкат съветите и да "възстановяват реда". Е, 30 години имаме гражданска война и бежански вълни. И всичко за да бъде овладяна търговията с опиати. Ирак беше трън в очите им. Постигнаха желания резултат и вече 15 години в Ирак няма държавност. Ликвидираха Кадафи в Либия и сега тази държава на практика не съществува, а има само въоръжени групировки, които искат да управляват. Единствено някой деградирал тип ще се върже на миротворческата им дейност. Както виждам тук има такива люде с липсващи мозъчни тъкани и това личи по правописа им.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Morgoth

    8 1 Отговор
    Ако възстановяването на Сирия е като възстановяването на Ирак май по-добре да не се случва. Не че се очаква много повече от Руско-Турско-Иранското възстановяване де ...
  • 25 Ефтини сензации

    7 3 Отговор
    Когато една империя започе да си вре носа където не и е работа става точно това, което виждаме.
    Един народ трябва да доживее до идеята за демокрация. Не може да налагаш някакви ценности на хора, които не ги разбират те там си знаят козичката, алаха и как да си пускат бради в името на алаха. Същия би бил ефекта, ако бяха предложили на селяните от 16-ти век да си избират краля....
  • 26 prostak

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Евробг":

    За такива като теб,предполагам високообразован интелигент изнесал се далеч от мизерния свят още на времето когато трябваше да го направи живота не тези окаяни хора в Сирия няма никаква стойност.Стой си в офиса с кръстосани крака и се наслаждавай на либералния свят далеч от реалността,вземай си дебелата заплатка и си трай,защото твоите шефове решават съдбата на света и в частност-на Близкия Изток вместо теб,а ти си длъжен да мислиш както тях и дори вместо тях,защото те могат да мислят само за тумбаците си и за джобовете си,тях-твоите шефове може да ги търсиш само на места като С.Арабия,Катар,ОАЕ,Бахрейн не да възстановяват,а да консумират само,те не знаят да дават,ако дават - ще е с разруха след себе си,защото техните пари струват скъпо!!!Като ги вземеш трябва да си ги върнеш поне три пъти...омразния близък изток е далече...От тук- натам вече всичко е отмъщение,очаквайте все поввече безсмислени атаки,които да носят маси от ненужни разходи,така непокорните и нерешителните са наказват и се държат на дистанция от съвременния свят - с посяване на разруха - в това динамично време този народ вече никога да не може да догони развития свят - или демокрация с откраднат петрол,но беден покорен народ - или повсеместна разруха,много жертви и прокуден народ ,но за сметка на това природните ресурси здраво пазени,все пак някакво бъдеще макар и трудно ще има... Това е америка - ако не се подчиниш на нея - остава ти всичката разруха само на теб ти да се справяш,ако можеш д
  • 27 Грух

    9 1 Отговор
    Краварите са си свине.
    Казвам ви го като грух-експерт.
  • 28 Instrukt

    9 0 Отговор
    Чифутите не се занимават с неща, от които нямат изгода.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    другари сега е момента да покажете дух и да върнете бригадирското движение в сирия.след това със сигурност и в сирия няма да искат да ви видят и чуят!
  • 31 Анализатор

    3 0 Отговор
    Това е единствения шанс на Сирия да се възстанови по нормален,а не по "демократичен" начин.
  • 32 titi

    0 1 Отговор
    tova sa vse izmisleni darjavi na vremeto oste tezi anglicani mnogo dobre znaet kak sa sazdali tia darjavi ./vsicko e bilo tursko cetete malko zabranena istoria i ste vi dodi ak...la na praznite vi tikvi

    Коментиран от #33

  • 33 веселяк

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "titi":

    То и Анадола беше на хетите през 3-хил.пр.н.е. вие какво правите там! Освен он-беш с козичките?
  • 34 Гостът

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "патриотъ":

    Напълно си прав,а и никой не иска да възстановяват нещо.Сирийците искат американците просто да се махнат от там,но такава напаст като тях....Окупирали са най-големите нефтени находища и спонсорират тероризма.
  • 35 аналитик

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Чуй се само... Това, което си написал е оправдаване на окупирането на Сирия от щатски и други войски. Ти не си нормален,, ти просто си КРАВАР, щом възхваляваш това.