8 Септември, 2018 15:40 2 777 26

Ваклин: Не съм участвал в правителствен заговор срещу Иванчева

  • александър ваклин-
  • десислава иванчева

Не съжалявам, че сигнализирах за поисканият от Десислава Иванчева подкуп. Това заяви бизнесменът Александър Ваклин пред bTV, който е и един от основните свидетели в делото срещу кметицата на „Младост”. Той добави обаче, че е имало последствия след действията му.

„Това е мой дълг и дълг на всеки един човек, ако искаме да живеем в едно по-добро общество, в една по-добра държава. Всеки трябва да даде своя принос. Превърнах се обаче в плашило. Хората в бизнеса са притеснени, чувстват се дискомфортно”, каза Ваклин.

Бизнесменът заяви, че е получил подкрепа от държавните служби при разследването, но отрече да е участвал в правителствен заговор срещу Иванчева.

„Преди случая аз не бях разговарял с никоя институция, да не говорим, че политици почти не познавам. Нашият бизнес е такъв, че ние не ползваме държавни пари, не ползваме обществени поръчки и не разчитаме на държавата. Няма саморазправа с Иванчева, има поискан подкуп”, добави Ваклин.

Ваклин коментира, че белязаните 70 000 лева подкуп, с които беше хваната кметицата на „Младост”, стоят като веществено доказателство и не са му върнати. Преди няколко месеца адвокатът на Биляна Петрова – Ирен Савова заяви, че парите за подкупа са осигурени преди самия подкуп. Според Ваклин обаче това не е така и сумата е осигурена доста време след това.

„Оправдателна присъда за Иванчева ще бъде удар срещу правовото и гражданско общество. Това ще е сигнал към администрацията, че не може да своеволства, а да бъде слуга на гражданите. Това дело трябва да спре порочната практика от последните 50,60 години, в които администрацията се изживява за самодържец, а ние гражданите сме крепостни селяни, които трябва да им се молим”, каза Ваклин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ю Кортес

    41 0 Отговор
    Нещата са докарани до там че никой на никого за нищо не вярва.съд правителство институции тотално са загубили доверие
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фафлин

    49 3 Отговор
    Нека, когато Иванчева осъди "държавата на герб оод" Фафлин да плати глобата.
  • 5 000001

    17 7 Отговор
    Първо построй в собствения си двор мол или блок или магазин, после си отваряй човката комунисте гаден
  • 6 сноу

    35 3 Отговор
    Не си ли ,не си ли ...!? Какъв мазен съсел си ти ,ама рано или късно и най-хитрите съсли падат в капана.Че що даваш подкуп бе бъхльо ,нали по закон и който дава и който взема, в кауша.Само като ти види човек мазната физиономия и е наясно що за кавал си, ама ти за кавалер се мислиш.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гоуем

    35 0 Отговор
    Господин вагин вие сте гробарска МЪР*А !
  • 9 Стайков

    38 2 Отговор
    Този приятел за балъци ли ни взема. Експертизата доказа, че Иванчева не е докосвала парите. Няма следи по пръстите и дланта, а само на опакото на ръката. Ще дойде време, когато той ще говоре обратното.
  • 10 Мизирабъл

    32 1 Отговор
    Толкова смотано лъже , че скоро ще лъсне цялата постановка.
  • 11 8888

    32 2 Отговор
    Гаден цървул!
    Този поплювко е приятел с Иван Гешев от 20 години.
    Според ме работата е скалъпена от Гешев, а този цървул е обикновен изпълнител.
  • 12 8888

    20 1 Отговор
    Обвинението ще претърпи пълно фиаско в съда!
  • 13 няма добри герои в тоя филм

    6 28 Отговор
    Само не ме убеждавайте, че тъпата нагла фризьорка е невинна !!
  • 14 Биде

    31 3 Отговор
    Млад строителен предприемач у нас в никакъв случай не е синоним на честност и неподкупност! Така че тая поза на „божа кравичка” хич не му отива! А че участва заговор, независимо правителствен или не е ясно като бял ден!!!
  • 15 Бай

    28 0 Отговор
    От както я бутнаха Иванчева тия БОКЛУ*И ГЕРБЕРАСТИТЕ ЗАВРЯ БЕЗРАЗБОРНО СТРОИТЕЛСТВО В ОБЩИНА МЛАДОСТ !!!!!!!!!!
  • 16 436

    19 0 Отговор
    нека този тъъп п е дал да ви строи
    щом гласувате за ГЕРБ
    България ще се оправи, когато софиянци на изборите свалят шопския тарикат Бойко
    некадърен, крадлив, моабетаджия
    измамник от класа
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 У лево е Крим

    15 1 Отговор
    Айде бе! - Гражданският му дълг... - Дори на лицето му личи, че не вярва на думите си. Че и направиха клопка е повече от ясно. - Явно се е и вързала. Въпросът, е че тази жена може да се е вързала заради болестта и. На ли разбирате, че ако сте болни от рак и нямате пари, а ви се предложат такива, които ще ви дадат шанс за лечение в чужбина ще се възползвате. Предполагам, че в тази ситуация малко биха устояли. Но ГЕРБ са боклуци! - Те при всички случаи разиграха сценката за да покажат как се справят с онези, които дръзнат да им отнемат онова, което считат за свое.
  • 19 Общинаря

    4 10 Отговор
    Прав е Ваклин.Какво лъжат,че нямало строежи при Иванчева, Артекс въведе в експлоатация с нейния подпис, Контракт сити плащаха, Гаранти Коза цакаха, БЛД прокара някои неща за строежа срещу Патиланци срещу съответния бонус... Да не изброявам и още, много са. Друг е въпросът, че не им стисна да застанат с имената си, пък и са дали вече и може да носят отговорност, за разлика от Ваклин, който е сигнализирал. Факт е, че два милиона дарения за градинки има и градинки за 2 милиона липсват. Факт е кражба на документи, злоупотреби на Иванчева с общинска собственост, истериите и злобата й към служителите в общината. Ако се чудите кой се свързваше с инвеститорите с даренията да ги изнудва, това е Петър Кърджилов зеленият протестър и персонален лакей на Иванчева. Каменова и Петрова извлякоха кашони с документи от Общинска собственост. Аре у лево платените й клакьори,всички знаем истината. За блок 70 Иванчева оттегли всички жалби и подписа споразумение с инвеститора, а там нарушения имаше! Споразумението е в нета, можете да го видите - разбрахме, че са я заснели с мобилен телефон да иска подкуп и оттам е клекнала. Вижте си го сами как е написано и от кого е подписано.

    Коментиран от #22

  • 20 До Стайков

    3 7 Отговор
    Как не ги е пипала,като лостчетата на мигачите светят? Отпада ви тъпата версия,че била намазана след ареста. Сега чакам сатаната да намесите или други свръхестествени прояви.Вселената срещу Иванчева : 1:0
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 123456

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Общинаря":

    Ваклин е прав. Да изчакаме делото. Има много неща да бъдат казани.
  • 23 Хитран

    3 2 Отговор
    Ваклин ли Маклин ли тоя дори име нормално няма е строителен мошеник който лапа милиони и продава 100 м2 за 142.5 м2 с общите части ревизия откъде има парите в брой.

    Коментиран от #24

  • 24 На Хитран приятеля

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хитран":

    Наистина името му е идиотско Иван Стоян иска само той да лапа на другите не дава да си смажат гушката
  • 25 нфсб

    1 2 Отговор
    ваклин и фамилията ти вакла,ти сам вярваш ли си или само гешев ти вярва,ама като осъдят България в Страсбург ти,гешев и измислената спец.прокур да плащате ако не до стената.
  • 26 867

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ваклин: Не съм участвал в правителствен заговор срещу Иванчева. - Е да, ама си!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове