Британецът, бил инвалид в Слънчев бряг, остава в ареста

8 Септември, 2018 18:48
10 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5733
Автор: Светослава Ингилизова

27-годишният английски турист Дани Джеймс Кнот се изправи днес пред Районният съд в Несебър заради побоя над инвалид в хотел в „Слънчев бряг”.

„Той дори самият няма спомен какво количество алкохол е изпил. Помни само, че е пил „Бейлис” и доста бира, накрая е пожелал да пие уиски, но като количество няма спомен. Той самият твърди пред мен, че е загубил спомен и няма обяснение защо се е стигнало дотам, за първи път му се е случвало, досега никога не е бил така агресивен. В крайна сметка налице са тези неприятни деяния”, заяви защитникът на Дани Джеймс адвокат Веселин Анестиев.

По думите на адвоката младият мъж се извинил на пострадалия чрез досъдебното призводство, поради факта, че не е имал възможност да се извини лично, защото е бил задържан от полицията и е нямал пряк контакт с пострадалия. Поискал е да бъде освободен под парична гаранция от 10 000 лева.

„Спомените му се простират, че с майка си са посетили питейно заведение, след това са се прибрали с такси в хотела и след това пред мен твърди, че има откъслечни спомени от побоя”, заяви още адвокатът му.

Съдът остави Дани Джеймс в ареста. Мотивите му бяха, че той е проявил упоритост при извършване на престъплението, а майка му е признала, че двамата много работят в Англия и идват на почивка в България, за да разпускат с алкохол.

Ръководителят на Апелативна прокуратура Любомир Петров обяви, че държавното обвинение ще иска присъда за бруталните изстъпления на Дани Джеймс и увери, че той няма просто да се размине с глоба като шведа Ралф Сундберг.

„Тук са множество деяния и няма как да мине само с глоба, както при шведа. Ще искаме лишаване от свобода. Това са абсурдни действия”, каза Любомир Петров.