Треньорът на Серина: Подсказвах й!

9 Септември, 2018 10:25
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1938
Автор: Иво Стойнев

Треньорът на Серина Уилямс и бивш такъв на Григор Димитров – Патрик Муратоглу, призна, че е давал сигнали на американската тенисистка по време на женския финал на US Open срещу Наоми Осака. Заради действията на своя наставник Уилямс беше санкционирана от съдията първо с наказателна точка, а след това и цял гейм. Това предизвика американката, която направи скандал със съдията на стола Карлос Рамос и го нарече лъжец и крадец.

„Аз не мамя. По-добре да загубя... Просто искам да знаеш! Искам да ми се извиниш. Никога през живота си не съм лъгала. Имам дъщеря и държа на честността. Никога не съм мамила“, крещеше бясната Серина.

След мача Патрик Муратоглу разкри, че е давал наставления на Уилямс, но това е често срещано в тениса. Дори треньорът на Наоми Осака, която спечели US Open – Саша Байин е давал указания на японката.

„Честен съм! Подсказвах на Серина. Не мисля обаче, че тя видя сигналите ми. Саша също даваше указания на Наоми Осака. Всички треньори го правят, но не са били наказвани. Мисля, че решението на съдията беше прекалено“, коментира бившият треньор на Григор Димитров.

След признанието на Патрик Муратоглу американската тенисистка се държа доста странно на пресконференцията и се опита да отрече неговите думи.

"Не знам за какво говори. Ние нямаме сигнали. Не мога да разбера защо би казал подобно нещо. Аз не съм получавала съвети от него по време на мача. Казах на съдията на стола, че е крадец, защото ми отне точка и ме обвини в измама. Бих загубила, отколкото да играя нечестно", обяви Серина.

"Нека отдадем заслуженото на победителката. Наоми Осака игра отлично. Поздравления! ", допълни просълзената Уилямс.