Last news in Fakti

9 Септември, 2018 17:00 3 930 48

"Газпром" покани България на преговори

  • газпром-
  • преговори-
  • българия

България иска най-доброто решение за себе си

Руската компания „Газпром“ е поканила представители на България, с които да преговаря по въпросите за новите цени на природния газ, съобщи Regnum.

Това става, след като изминаха 10 седмици от решението на ЕК за антимонополно дело срещу руската компания. Така представители на компанията могат да поканят представители на страните, които са засегнати от решението.

Според председателят на българската Комисия по енергийно и водно регулиране Иван Иванов, преговарящите се надяват, че преговорите ще осигурят най-добрите възможни условия за България.

В момента се планират самите преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    46 16 Отговор
    Какво има да преговаряме .. изпуснахме "Южен поток" и той стана " Турски поток" каквото България не направи, хитрата Турция го направи ..

    Коментиран от #3, #32

  • 2 ПЕЕВ

    14 5 Отговор
    А ДАНО.
  • 3 ПЕЕВ

    15 24 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    КАТО НЕ СИ В ЧАС НЕДЕЙ ДА ПИШЕШ БЕ.

    Коментиран от #4, #7, #47

  • 4 Иванов

    22 10 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕЕВ":

    Кое точно не е вярно ?
  • 5 юрист

    17 12 Отговор
    България сега може да поиска цена от напр. 80 $ за 1000 куб.м. руски природен газ съсъ средносрочен договор за 5 кпоредни календарни години, считано от 01.01.2019 г., защото в предходен период ни го продаваше за 500$ за 1000 куб.м. газ, докато в същия момент го продаваше на германия за 220$ за 1000 куб.м. газ. Време е за плащане на обезщетението на газпром към България.

    Коментиран от #10, #11, #38

  • 6 Реалист

    19 9 Отговор
    Простичко - искайте същата цена като на германците. Ушанките не смеят да се е...ат с дойчланд и със сигурност цената за немско е по-добра от нашата. А бе я по-добре направо оторизирайте с едно пълномощно германците да се договорят вместо нашите - като РОвч или курнито например.
  • 7 1000 ЕВРО ЗА КУБИК ТВА ТРЯА ДА

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕЕВ":

    ПЛАЩАМЕ. ПЕЕВ ПЪРВИ ДА СА ИЗРЪСВА ЧИ ТОЙ НАЙ МНОГО ПЛЮ ЛЮБОВНО ПО УШАНКИТЕ...
  • 8 Hhhhhhh

    12 6 Отговор
    Америка не дава. И чества е Независимост. Боклуци.
  • 9 Българин

    8 11 Отговор
    С кого ще преговарят, с дъртите рубладжии предатели ли?
  • 10 ivan4o

    8 12 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Докато сте у валутния борд , нищо не зависи от бг управляващи! На където кажат на там ще поеме Бг. Аре бегай сеа

    Коментиран от #12, #37

  • 11 Бай хой

    11 7 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    А защо да не поискаме по 20 долара за 1000 куб. м. втечнен газ от сащ за дест години и да сложим край на руската агресия.

    Коментиран от #15

  • 12 юрист

    2 11 Отговор

    До коментар #10 от "ivan4o":

    Бегай ти- семейство ми днес доста “бега“/ на 4 колела:)/по плажовете покрай Варна- от Златните, та чак до Евксиноград:) Та- предложението ми си е точно на мястото, а ти показваш незнание по казуса. Газпром е ЗАДЪЛЖЕН да преговаря точно с България, защото ние сме пострадала страна в антомонополната процедура на ЕС спрямо газпром. Ако газпром не беше приел да “разговаря“ с България, го чакаше глоба от ЕС за нарушаване на антимонополното ЕС законодателство в размер на определен процент от глобалните му годишни приходи- “само“ някакви си 25-40 милиарда американски долара;)

    Коментиран от #14, #24

  • 13 Първанов

    10 1 Отговор
    Най добрите условия предвиждат процедурата да е с вазелин и по пълна програма.
  • 14 ivan4o

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Пхахахахах, тва е вица на деня!пхахахаяхяхкът от политика не разбираш ,защо изцяло си праиш труда да пишеш.ххахахаахах

    Коментиран от #17

  • 15 юрист

    2 9 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    “....Публикувано във факти.бг: А защо да не поискаме по 20 долара за 1000 куб. м. втечнен газ от сащ за дест години...“ Защото ти трябва правно основание, за да поискаш това! Ако сащ са продавали на германия по-скъп природен газ, отколкото на България и ЕС е приключил срещу тях процедура по установяване на нарушение на антимонополното ЕС законодателство- О.К.- НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ! Обаче- нямаме правно основание- за съжаление...:(

    Коментиран от #21, #23

  • 16 Първанов

    9 1 Отговор
    Най добрите условия предвиждат процедурата да е с вазелин и по пълна програма.
  • 17 юрист

    6 12 Отговор

    До коментар #14 от "ivan4o":

    Т'ва не е политика, бе мушмул- това е ОБЩНОСТНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, това е ПРАВО НА ЕС , вторично ЕС законодателство- къде се мушиш там, където нищо не разбираш?! Газпром наруши ЕДНА КАМАРА ЕС ЗАКОНИ- ЗА ТОВА В МОМЕНТА ИСКАТ ПРЕГОВОРИ С БЪЛГАРИЯ, понял?

    Коментиран от #19

  • 18 ivan4o

    2 3 Отговор
    Той Бойко Борисов не го е казал напразно!пхахахахахаххах
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сабака Шарко Барко

    7 2 Отговор
    ПАК ЛИ. .?.?? Най европейски цени, а трябва да бъдат най евтините цени на петрола у нас.
    Най близко разтояние до СССРЕ.
  • 21 Бай хой

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    И къф юрист си кат нямаш правно основание. Върви да учиш и да придобиеш такова. Колко съм ги виждал такива недоучени прависти без правни основания. А бе ти да не си рускиня?

    Коментиран от #22, #25

  • 22 ivan4o

    8 5 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    Ква рускиня, рускините не пишат срещу Русия, не са и със Сащ, сиг някоя от малата от мургавите.

    Коментиран от #26

  • 23 Знаещ

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    САЩ продават на всички по-скъп газ и го правят със заплахи и изнудване. Никога Германия нямаше да се натиска за северен поток 2, ако американския газ беше по-евтин и по-качествен от руския. Представи си колко е скъп американския газ, щом Меркел, която не понася Русия скача на американците за северен поток 2 и то при положение, че има северен поток 1. А пък за краварите нямам думи какви наглеци са. Седнали да нареждат Европа с кой и как да търгува, а за тях самите дума не дават да се обели. Ако някой му каже на Тръмп, че трябва или не трябва да купува нещо от някъде ония сигурно ще се гътне от смях.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 юрист

    4 10 Отговор

    До коментар #22 от "ivan4o":

    Мургава- друг път, руски краварю! Айде- бегай да издоиш кравите, че тюленът Маруся ей сега ще те подпука с гюмовете:)

    Коментиран от #27

  • 27 ivan4o

    5 5 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    Имам кози, породисти дългокосменни колоферски. Хахахахахах и офце имам но не са породистихахахахте циганките се фалят така дет ти се фалиш. Бегай се из маалата да търсиш циганчетата

    Коментиран от #28

  • 28 юрист

    6 9 Отговор

    До коментар #27 от "ivan4o":

    Ми дръж си козите за себе си- мен какво ме интересува? Важното е , че си РУСКИ КРАВАР И КОЗАР, а точно ти си седнал да се присмиваш на американците, че били кравари:) Присмял се хърбел на щърбел- хахахаха:) Да не изнасяш козе месо и козе мляко за русия, че за тпова да им лижеш краката на руснаците, а?:)

    Коментиран от #29

  • 29 ivan4o

    7 5 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Аз да не съм бг че да лижа нещо кът теб, например американски уйове!

    Коментиран от #30, #34

  • 30 юрист

    3 12 Отговор

    До коментар #29 от "ivan4o":

    Аз не защитавам американците и никой не ми плаща, за ги хваля. На теб обаче, руски козарю, русия ти плаща по 1 руска рубла на коментар в полза на русия. Обаче пак си прецакан- 1 руска рубла е точно... две български стотинки- с толкова в България не можеш да си купиш и 1 руло тоалетна хартия, за да избършеш мръсната си уста, лизала руските задни части:) Но иначе ревеш колко “гадна“ държава е България и как лошо се живеело в нея:) Ми направи нещо със себе си - поне продавай месото и млякото от козите и овцете си на пазарна цена, а не на “братушка“ цена:):):)

    Коментиран от #33

  • 31 СссереМ

    3 14 Отговор
    Бойко няма да подпише нищо с тая руска сган ! По-добре с Aмерика която не ни е лъгала никога и за нищо ! Hикога не сме виждали нищо лошо от САЩ.
  • 32 аналитик

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Винету провали Южвн поток. И публично излъга, че е нерентабилен, под диктовка на Уошингтън и Брюксел, а даже не бяха чели проекта. Като се зашумя хукнаха да го търсят... Нито един магистрат, военен, полицай не поиска ЛЪЖЕЦа да бъде обвинен и наказан, а това говори какъв морал имат тези, заели постове да ни пазят от неправди. Това е проект, който щеше да е директен през РБ. За такива лъжи от управници преди се полагаше дръвник на площада, а тук са хиляди политици с доказани лъжи и престъпления с годиниъе, но са ненаказуеми. И няма изглед Правораздавателната система да се оправи - морала на хората там е страхлив и не искат да воюват с неправдите, а това е желта на правосъдната система. Каквото и да кажеш сега минало не може да се промени
  • 33 ivan4o

    3 5 Отговор

    До коментар #30 от "юрист":

    Ма на теб кой ти каза че съм у бг.след 97а 98а у бг народа обедня още повече а чуждите фирми забогатяха от гърба на бг. Това на кво се дължи ако ми кажеш , ще те призная.хахахаха и да ти кажа на мецец изнасям 0.5 тона кашкавал и сирене към в турски лири го продавам.пхахахаахахах
  • 34 юрист

    6 6 Отговор

    До коментар #29 от "ivan4o":

    Hо какво да кажа на руски трол който защитава любимата си страна. Aз знам всичко така че не пиши !
  • 35 Бай хой

    13 2 Отговор

    До коментар #25 от "юрист":

    Виж ся как увърташ. Тинтири минтири. Мноу са обясняваш. Дан са надяваш нещу.
    Самата ти лаза че ти липсват правни основания. Къв юрист си. Пишман. Ако сабиста не се справя или кръшка кажи. Човещинка е.
  • 36 До 1

    8 6 Отговор
    Защо се правиш на ударен? Много добре си спомняме, че Орешарски спря и замрази Южен поток и тръжните процедури. Причината е, че проектът не отговаряше на изискванията и стандартите на ЕС и не се спазваха процедурите, които се изискват. Те не бяха синхронизирани с Брюксел, а това е задължително, ако потокът минава през Европа. Тогава, вместо да се съобрази със забележките и те да се поправят, Путин се обиди и каза, че спира Южен поток. Тогава се обърна към Турция, която не е страна от ЕС и там европейските стандарти не важат. Като искаш да се изказваш, поне се информирай и не пиши глупости!!!
  • 37 Да да

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "ivan4o":

    Добре че е валутния борд, та лева вече е 4 менте пуйкен лири и 40 рашън рубли велики :D. Да са живи и здрави Путлер и Ернасран. Дълги години да управляват! Ама ся като вземат да си плащат в местна валута, рублен за ментак лири, ще цъфнат :
  • 38 ХАСАН

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Хахаха...Сащ ,Русия ,Англия,Германия,Франция никога не плащат сметки или обезщетения!
  • 39 1944

    5 7 Отговор
    пак ще ни дерат нашите си еничари да спасяват с последните ни левчета руската кочина.

    Коментиран от #42

  • 40 Барчо

    6 0 Отговор
    Леле колко тъпо и звучи. Канят български предствавител да му кажат новата цена лично за сметка на българския данъкоплатец. Да си направи екскурзия де. У тех е хлеба и ножа. Колкото ти отрежат те ще преценят. Ние само плащаме. Какво толкова е станало, че чак и статия има.
  • 41 Барчо

    2 0 Отговор
    Леле колко тъпо и звучи. Канят български предствавител да му кажат новата цена лично за сметка на българския данъкоплатец. Да си направи екскурзия де. У тех е хлеба и ножа. Колкото ти отрежат те ще преценят. Ние само плащаме. Какво толкова е станало, че чак и статия има.

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 1944

    0 5 Отговор

    До коментар #42 от "падналия ангел":

    искаш да кажеш, че не може робът да рита против господаря? прав си, ама някои не се чустваме роби и правим каквото е добре за нас, а не за окупаторите, твоите господари. и... да живее генерал колев, не борисов, радев, гоцев или други руски подлоги.

    Коментиран от #44

  • 44 падналия ангел

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "1944":

    Демокрация е, щом се чувстваш роб, ритай! И когато цитираш името на един български герой за щяло и не щяло, само го девалвираш!

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 любопитен

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "стоян георгиев":

    Е нали не искаме руски газ? Кой ще ни напъва тогава за тази среща? Кеф ни катарски, кеф ни американски! Що ще лягаме на рашките? Хайде да видим, откъде ще вземем газ?
  • 47 Мммм

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕЕВ":

    Пеев, Иванов е в час,ама ти не си въобще в тази галактика.
  • 48 1944

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "падналия ангел":

    и квоооооо?