9 Септември, 2018 18:00 6 410 16

Гърция скочи срещу САЩ

  • гърция-
  • македония-
  • сащ

Недоволство срещу изказване на американски представител

Гърция е изразила протест срещу САЩ след изявлението на помощник – държавния секретар Уес Мичъл, който заяви, че американската дипломация е имала водеща роля в постигането на споразумението между страната и Атина, съобщи РИА Новости.

Според много анализатори споразумението е било подписано под натиска на САЩ и НАТО. Това е упорито отричано от гръцките власти.

Гръцките медии определят изказването на Мичъл като изненадващо. Те припомнят, че по-рано той говори пред Комисията по външни отношения на Сената и заяви, че действията на лидерите на Гърция и Македония са исторически.

Все пак гръцката страна е притеснена от изявлението, че американската страна е дала възможност за подписването на споразумението за името на Македония.

Смята се, че така може да се създаде впечатлението, че американската страна е указала натиск над Гърция. Самият Мичъл се обвинява в изкривяване на реалността.


Все още няма коментар от американски представители по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и на кого се сърдят

    40 5 Отговор
    А всъщност е точно така с американизираната меката китка Борисов и силния финансов юмрук на многомилиардните заеми и Ципурата изу гащи и взе да ввърти, към който каквото поиска тъжно, но факт !

    Коментиран от #16

  • 2 ivan4o

    1 16 Отговор
    Добре добре, после не се чудете защо 74 не ви помогнаха
  • 3 СссереМ

    8 53 Отговор
    Никой не може да спре американската мощ ! Гърците и Европа пак ще реват за американска защита от комунистите !!

    Коментиран от #5

  • 4 Бесен

    41 3 Отговор
    Е то беше ясно, че е под натиск! И за най-глупавите е видно, че това е един дирижиран цирк! Дефакто нито ние нито гърците трябва да признаваме името Македония като държава под какват и да е форма!

    Коментиран от #12

  • 5 Едно време

    30 5 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Спри се бе момче,не знам какво става с тая младеж,днес е 9-ти септември,вместо да празнувате вие се карате,че и паметници боядисвате,искам един момент уважение за честните и трудолюбиви хора които наистина вярваха в мечтата си.
  • 6 Внимание

    2 12 Отговор
    Риа новости!!!!!!!!?
  • 7 9 СЕПТЕМВРИ

    25 4 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ПРИЯТЕЛИ!!!
  • 8 Българче

    6 0 Отговор
    “Указала” или “оказала” натиск?
  • 9 Ridik

    4 7 Отговор
    Скочили. Глупости. Тия си скачатг по всеки случай и повод. Пак ще ядат дръвцето. Ако много шават на края пак ще молят МВФ, за да не закрият държавата. Започнаха с искания за заплати и прочие разходи, забравили колко имат да плащат. Спаси ги факта, че са в еврозоната. Започват да пеят старата песен на нов галас, но със същия финал - двойно заецване. И не ми пейте, че са по-добре от нас . Бяха. Две приятелски семейства имах там и двете заминаха за Канада и Франция. И там не са добре, но и дума не дават да стане за връщане. Та, нека си скачат.
  • 10 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    Еее,да де ,да ....Пак Гърция да покаже КОЙ ,,призна макиедония за ДЪРЖАВА ,....а НАС ---не....
  • 11 Замбо

    3 4 Отговор
    Много не нужно внимание ,към не нужния хрантутник Гърция
  • 12 На баба ти дълбоките гащи

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен":

    Що да не признаят Македония? Че македонците са съществували преди България изобщо да се появи като идея бе алоооу! Как се е наричала земата на Филип и Александър Македонски? Гърция? Елада? Или може би България? Ами да аз забравих че Македония е българска ( макар и България да я е нямало на картата тогава...ама...)! Учете история алоооу, учете! Ама я учете от независими източници!
  • 13 плевен

    3 0 Отговор
    Този път е станало без морков. Само с пръчката. А Бойко защо не протестира?
  • 14 Ние знаем

    2 0 Отговор
    те знаят, всички знаят и ципурата няма смисъл да отрича ;)
  • 15 ЖЪЛТИ СМЕШКОВЦИ

    2 0 Отговор
    Ай стига с това СКАЧАНЕ БЕ !!! Онзи ден четем "Русия СКОЧИ" ,после четем "Турция СКОЧИ " после Гърция СКОЧИ ,после България СКОЧИ .ВСИЧКИ СКАЧАТ ЛИ СКАЧАТ - БАНАЛНИ СТЕ ВЕЧЕ !!!
  • 16 Eistee

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "и на кого се сърдят":

    Към "и на кого се сърдят":
    Все бях виждал глупости по форумите, но да наричат Борисов "американизираната меката китка" направо счупи тъпомера. Само постави себе си и баща си до Борисов за сравнение и прецени каква двойка гиздави педалчета сте в сравнение с този мъжкар... Как можа на ум да ти дойде?! Корнелия, ти ли си?
Новини по държави: